ONLINE MAGAZIN

RESORT KYČERKA SA PRIPRAVUJE NA ZIMNÚ SEZÓNU

V malebnom prostredí Valašska, v srdci Beskýd, sa nachádza raj pre turistov. Na svoje si tu prídu všetci, bez ohľadu na vek či fyzické schopnosti. Rezort Kyčerka vo Veľkých Karloviciach ponúka nezabudnuteľné zážitky, a to v súlade s miestnou prekrásnou prírodou.

Návštevníci rezortu tu nájdu komfortné ubytovanie, skvelú gastronómiu, relax v podobe wellness, ale aj možnosti rôznych športových či voľnočasových aktivít. Môžu si tu užiť rodinnú dovolenku, medové týždne aj firemné školenia. Skrátka každý si tu nájde to svoje. V súčasnej dobe sa ľudia vo veľkom zameriavajú na zimné pobyty.

Velké Karlovice, archív Resort Kyčerka, hotel Tatra 

„Luxusný Grandhotel Tatra s jedinečným wellness a skvelou kuchyňou, tradičné štýlové valašské chalupy, Statok U Rajmunda, Vodný svet spolu s atraktívnym saunovým svetom či Detský svet. Náš rezort ponúka predovšetkým rozmanitosť s ubytovacou kapacitou bezmála 500 lôžok. Je teda na každom, či chce stráviť čas v modernom hoteli, ktorý získal rad prestížnych medzinárodných ocenení, užiť si príjemné chvíle s rodinou v dobových dreveniciach alebo zažiť návrat do čias našich predkov a stráviť čas na farme plnej zvierat, kde sa ráno prebudíte na kohútie kikiríkanie ,“ približuje možnosti Resortu Kyčerka jeho riaditeľka, Jana Donková.

Napriek tomu, že aktuálne v rezorte prebiehajú prípravy na zimnú sezónu, v rezorte nie je nuda v žiadnom ročnom období. Zatiaľ čo aktuálnemu obdobiu dominuje cyklistika, turistika, prehliadka unikátnej Kaplnky sv. Huberta či sôch, vznikajúcich počas drevorezbárskych sympózií, hostí láka aj návšteva kardiotrasy Dr. Elingera. Zimná sezóna v  Resorte Kyčerka každoročne láka milovníkov bežeckých stôp a predovšetkým lyžovania.

Velké Karlovice – Kaplnka sv. Huberta a drevené sochy, archiv Resort Kyčerka

Ski areál SYNOT Kyčerka je doslova rajom lyžiarov. Milovníci tohto zimného športu sa môžu tešiť na 9 vlekov, modré aj červené lyžiarske trate, park pre snoubordistov, detské zjazdovky aj pohyblivý „koberček“ pre najmenších, začínajúcich lyžiarov. Nechýba ani možnosť večerného lyžovania, požičovňa a servis lyží a snowboardov, lyžiarska školička a samozrejme priestranné parkovacie plochy. Priamo pri svahu nájdete Hospodu Kyčerka, miesto, kde máte možnosť vyskúšať tradičné valašské jedlá.

Velké Karlovice – Kaplnka sv. Huberta a drevené sochy, archiv Resort Kyčerka

„Zimný deň plný zážitkov si žiada aj chvíle relaxácie a dobitia energie. V Grandhoteli Tatra či vo Vodnom svete Veľkej Karlovice vám tieto vzácne momenty vieme dopriať. Záujemcovia sa môžu tešiť na bazény, sauny, vírivky, vodné atrakcie či rôzne procedúry. Myslíme samozrejme aj na deti. Dve poschodia, plné zábavy: tobogany, šmykľavky, pyramídy, bazén s loptičkami, trampolíny, opičia dráha, preliezky a v neposlednom rade tunely v štýle podmorského sveta. To všetko je náš Detský svet Resortu Kyčerka – herný labyrint pre najmenších. Miesto, plné smiechu a radostného šantenia,“ približuje jednotlivé možnosti vyžitia riaditeľka rezortu Jana Donková s tým, že vnútorné herne sú doplnené o vonkajšie atrakcie v podobe obrieho nafukovacieho potápajúceho sa Titaniku, bazénika s ručnými šľapadlami a megatrampolínami.

Velké Karlovice, archiv Resort Kyčerka, hotel Tatra

Vodný svet, ktorý vyrástol na základoch starej, schátranej továrne, sa nachádza v tesnom susedstve Detského sveta. Je postavený v horskom štýle, z prírodných materiálov – teda predovšetkým z kameňov a dreva. Nechýba tu bazén s rôznymi atrakciami, akými sú vodné chŕliče, divoká rieka, vodné masážne lehátka a podobne. Je tu aj päťdesiatmetrový tobogan, exkluzívny saunový svet a v neposlednom rade jedinečná VIP zóna, ktorú môžu využiť napríklad zamilované páry. Samozrejmosťou je detský kútik, reštaurácia, masáže, terasy a panoramatický výhľad do krajiny.

„Novou zážitkovou atrakciou rezortu je Vtáčí raj – náučný chodník, resp. 3D bludisko v korunách stromov. Ideálne miesto na rodinný či školský výlet. Deti tu navyše môžu plniť úlohy. Získajú tak nielen nové zážitky, ale aj vedomosti. A zatiaľ čo sa najmenší budú hrať, ich rodičia či starí rodičia si môžu užívať iné aktivity, prípadne sa občerstviť kávou či zákuskom v príjemnom bistre. O ich deti bude plne postarané,“ dopĺňa riaditeľka rezortu.

Grandhotel Tatra je nadštandardným hotelovým komplexom s moderným konferenčným zázemím, ale aj štýlovým wellness a špičkovou gastronómiou. Stále častejšie je vyhľadávaný individuálnou klientelou, ale aj dôležitou firemnou klientelou, ktorá sa na základe spokojnosti veľmi rada vracia.

„Náš hotel je pre kongresové a teambuildingové aktivity ako stvorený. Kongresové balíčky dokážeme prispôsobiť požiadavkám našich zákazníkov bez ohľadu na to, či ide o malé alebo stredné firmy. Privítanie valašskou pálenkou, najrôznejšie degustácie, súťaže, kurzy varenia i pečenia tradičných frgálov, atraktívne tímové hry, dobrodružné výpravy a podobne, to všetko je u nás možné zažiť a stmeliť tak pracovný kolektív,“ uvádza Jana Donková, riaditeľka Resortu Kyčerka.

Pracovníci rezortu skrátka vždy urobia maximum pre to, aby sa z pobytu stal jedinečný zážitok. Nezáleží na tom, či sa jedná o firemné akcie, rodinné dovolenky, pobyty seniorov či detské tábory. Rezort Kyčerka je atraktívnym cieľom jednodňových výletov aj rodinnej dovolenky.

Foto na titulke: Velké Karlovice, archív Resort Kyčerka, hotel Tatra

Mohlo by vás zaujímať:

Tlačová správa

Raňajky s príchuťou Jadranu

Chorvátske turistické združenie a cestovná kancelária Satur predstavili najnovšie trendy pre dovolenkárov v roku 2024 V priestoroch terminálu všeobecného letectva bratislavského letiska sa dnes uskutočnila tlačová konferencia pre novinárov organizovaná cestovnou kanceláriou Satur v spolupráci s Chorvátskym turistickým združením a letiskom M. R. Štefánika v Bratislave. Táto udalosť bola zameraná na prezentáciu Slovákmi obľúbenej dovolenkovej […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej