ONLINE MAGAZIN

Do chorvátske Rijeky vyrazia vlaky zo Slovenska trikrát týždenne

Chorvátsko je dlhodobo jednou z najobľúbenejších letných destinácií, kam jazdia statisíce Slovákov a Čechov, a stále populárnejšia je cesta na dovolenku vlakom. Priame vlakové spojenie spoločnosti RegioJet bude v tomto roku premávať zo Slovenska a Českej republiky do chorvátskej Rijeky trikrát týždenne. Čedok spúšťa preto predaj vlakových zájazdov so spiatočnými lístkami, ubytovaním a transfermi, aby si turisti svoju cestu mohli naplánovať s predstihom v priebehu first minute zliav. Z oblastí dominuje jednoznačne Istria, konkrétne sú obľúbené letoviská Poreč, Umag, Rabac alebo napríklad Rovinj. Ďalší turisti si vyberajú Makarskú riviéru, Kvarner alebo ostrov Krk, kde Čedok svoje pobytové zájazdy s vlakovou dopravou ponúka.

„Po úspešnej minuloročnej sezóne opäť spúšťame predpredaj zájazdov vlakom do Chorvátska, ktoré ponúkajú pohodlnú a ekologickejšiu alternatívu pre všetkých klientov, ktorí si chcú užiť cestu po železnici a vyraziť tento rok v lete na dovolenku k Jadranskému moru. Vďaka vlakom RegioJetu do Rijeky, ktoré tento rok pôjdu podľa cestovného poriadku z Bratislavy trikrát týždenne, si tak môžu tento spôsob dopravy v kombinácii s ubytovaním objednať turisti z oboch krajín. Obľuba vlakovej dopravy rastie ako u poznávacích zájazdov, tak aj pri pobytoch pri mori,“ hovorí Aleš Ondrůj, produktový a marketingový riaditeľ Čedoku.

Vlaky RegioJetu budú jazdiť podľa nového cestovného poriadku od 16. júna 2023 do konca septembra trikrát týždenne, vždy v utorok, piatok a v nedeľu. Súprava zložená z celkovo pätnástich vozňov bude jazdiť z niekoľkých zastávok až do chorvátskej Rijeky a ponúkne turistom vagóny s lôžkovými kupé alebo štandardnými sedadlami. Spojenie bude štartovať z Prahy a zastavovať v staniciach: Kolín, Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou, od 1. júla 2023 v Pardubiciach. Vlaky budú následne pokračovať po trase cez Brno, Břeclav a slovenskú Bratislavu. Zákazníci môžu využiť v priebehu cesty na palube výhodné občerstvenie, dobíjanie elektronických zariadení, pripojenie na internet a ďalšie služby.

Všetky vlakové zájazdy s Čedokom obsahujú v balíčku spiatočný lístok, ubytovanie, prípadne aj stravovanie, a autobusové transfery medzi stanicou a hotelom. V predaji sú pobyty od troch do siedmich nocí v obľúbených hoteloch na Istrii, Kvarneri, ostrove Krk a na Makarskej riviére. V priebehu letnej sezóny budú všetkým zákazníkom cestovnej kancelárie k dispozícii českí delegáti.

„Dovolenka v Chorvátsku bude od tohto roka pre návštevníkov ešte jednoduchšia. Vďaka vstupu krajiny do eurozóny budú v letoviskách platiť turisti namiesto chorvátskych kún eurom a vďaka voľnému pohybu osôb vo vnútri schengenského priestoru už nečakajú na turistov kontroly na hraniciach,“ dodal Aleš Ondrůj.

Klienti si tiež často volia individuálnu dopravu a cestujú do Chorvátska vlastnými automobilmi a objednávajú si iba ubytovanie. Menej tradičnú dovolenku môžu Slováci a Česi prípadne stráviť na plavbe loďou po Jadrane s ubytovaním v kajutách. V priebehu cesty klienti preskúmajú rôzne mestá a prístavy pozdĺž pobrežia s možnosťou výletov na pevninu.

Kompletná ponuka zájazdov do Chorvátska vlakom je už v predaji na webových stránkach www.cedok.sk, online na najväčších cestovných portáloch Invia.sk, Zajazdy.sk či Pelikan.sk alebo u  ďalších partnerských predajcov.

 

Zoznam zastávok vlakov RegioJet a nástupných miest Čedoku:

 Praha hl. stanica                                                         počas celej sezóny

Kolín, Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou                   do 30. júna 2023

Pardubice hl. stanica                                                   od 1. júla 2023

Brno-Židenice a hl. stanica                                          počas celej sezóny

Břeclav                                                                       počas celej sezóny

Bratislava Nové Mesto                                                počas celej sezóny

 

www.cedok.cz

Ďalšie zaujímavé informácie nájdete aj na Twitteri @CKCEDOK.

Foto: RegioJet a iStock

 

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej