ONLINE MAGAZIN

Najslávnejšie destinácie vo svete kam mieria hráči

Keď sa povie „kasíno“, čo sa vám vybaví ako prvé? Čo si budeme nahovárať, ako na prvé si väčšina z vás určite spomenie na Las Vegas, čo je pochopiteľné. Toto mesto sa považuje za svetové centrum herní a hazardu. Las Vegas vzniklo v roku 1905 ako malá osada v púšti neďaleko vojenskej základne. O rok neskôr tu stál prvý hotel (Hotel Nevada, dnes známy ako Golden Gate), no a v roku 1911 získala táto „osada“ vlastnú samosprávu a štatút mesta.

Spočiatku Las Vegas nemalo veľa spoločného s hazardom. Mesto slúžilo primárne pre staviteľov neďalekej Hooverovej priehrady. Keď sa v Nevade v roku 1931 zlegalizoval hazard, začali sa stavať nové hotely a herne. Mesto zažilo obrovský boom po dokončení stavby priehrady v roku 1936. Zamerali sa na turistov a začali rozvíjať cestovný ruch. Mesto rástlo rýchlym tempom a počtom obyvateľov veľmi rýchlo prerástlo Reno, vtedajšie najväčšie mesto v Nevade. Vegas v rozvoji už nič nedokázalo zastaviť. Pretože toto mesto prakticky nikdy nespí, milujú ho aj filmári a vďaka tomu ho dôverne poznáme aj my z najrôznejších filmov – väčšinou komédií s nádychom romantiky.

A vedeli ste, že Las Vegas je jedným z mála miest na svete, kde je možné zorganizovať celosvetové mega konferencie pre tisícky účastníkov? Dokonca ich zvládne aj niekoľko naraz, čoho dôkazom sú napr. aj konferencie spotrebnej elektroniky CES, ktoré predstavia svetu každý rok v prvých januárových dňoch tie najnovšie technické vychytávky, ktoré k nám dorazia väčšinou na ďalšie Vianoce.

A vedeli ste však, že Vegas už nie je najväčším mestom hazardu?

Ázijské Las Vegas

V čínskom Macau sa ročne otočí 7× viac peňazí ako vo Vegas a preto je iste právom označované prívlastkom Macao, ázijské Las Vegas. Ide o najhustejšie obývaný región na zemi. Macao má iba 29,2 kilometrov štvorcových (čo je menej ako napríklad Prievidza), no v mrakodrapoch tu žije až 667 tisíc obyvateľov a to znamená hustotu vyše 21 000 ľudí na kilometer štvorcový.

Macao je skutočne veľmi malé, no zároveň aj veľmi pestré mesto. Od 16. storočia až do roku 1999 bolo kolonizované Portugalcami, vďaka čomu sa tu dnes stále striedajú Európske nápisy s tými čínskymi. Vedľa kasín tu stoja obrovské nákupné centrá a skvelé reštaurácie, kde si môžete dať tradičné čínske pokrmy, ale aj tie portugalské.

Európske Vegas

Medzi svetových sedem hráčskych miest patrí určite aj Monte Carlo, ktoré je najznámejším a najbohatším zo štyroch častí Monackého kniežatstva. Niekedy je mylne považované za hlavné mesto Monaka, no to v skutočnosti žiadne hlavné mesto nemá. Celé kniežatstvo je hneď po Vatikáne druhým najmenším štátom na svete a Monte Carlo je v podstate len „mestská štvrť“ známa množstvom kasín, bohatých ľudí a prepychu. Určite stojí za návštevu, ale…

Keď sa vám nechce cestovať

Kasíno môžete kedykoľvek navštíviť, aj keď pred cestovaním uprednostňujete domáce „papučové“ vysedávanie. Existujú už aj slovenské online herne, kde môžete bezpečne a z pohodlia svojho kresla kedykoľvek zažiť ten opojný pocit z veľkej hry. Nemá to síce tú veľkú atmosféru načančaných herní, no na druhej strane taký komfort ako máte doma vám ponúkne málokto. A Keď vsadíte v oficiálne licencovanej slovenskej herni, je to určite bezpečnejšie, pretože sú kontrolované štátom.

 


Dôležité upozornenie: 18+ Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a ich nadmerné hranie spôsobuje riziko vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne!


 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej