ONLINE MAGAZIN

CHUTNÉ ČESKO na obrazovkách TA3

Seriál mini gastrocestopisov pod názvom Chutné Česko odštartoval na obrazovkách ta3 a ponúka divákovi historické monumenty, prírodné krásy, kultúrne skvosty, tradície i gastronomické špeciality Čiech a Moravy.

Zatiaľ štvordielna séria nás zavedie do Olomouckého kraja, na južnú Moravu, východnú Moravu a na záver predvianočného času i do južných Čiech. V premiére vždy v utorok a v reprízach vo štvrtok a v sobotu.

Cestopis vznikol v spolupráci s agentúrou CzechTourism. 

 

„Cestovanie je primárne o vizualite a vizuálnom vnímaní krajiny.
Preto sme sa rozhodli spolupracovať s Televíziou ta3 a ponúknuť diváčkam a divákom atraktívnu pozvánku, prebudiť v nich chuť vycestovať a zažiť Česko skutočne všetkými zmyslami,“

hovorí na margo konceptu riaditeľka zahraničného zastúpenia agentúry CzechTourism na Slovensku
Nora Gill.

 

 

Riaditeľka CzechTourism Slovensko Nora Gill,
autor: CzechTourism

 

V prvom diely mohli diváci navštíviť Olomouc s jeho historickým centrom, spoznať hrad Bouzov či ručnú výrobu papiera vo Velkých Losinách. Keďže súčasťou cestopisu je i gastro recept z daného regiónu, diváci sa mohli inšpirovať a pripraviť si doma špecialitu tohoto regiónu – tatarák z olomouckých tvarôžkov.

Hrad Bouzov, autor: Daniel Berka

Druhá časť predstaví južnú Moravu, rodisko Alfonza Muchu, navštívime Moravský Krumlov s jeho slávnou Slovanskou epopejou, nahliadneme do Sloupsko – Šošůvske jaskýne a nebude chýbať ani modrotlač, ktorá je zapísaná na zozname UNESCO. Inšpiratívnym receptom z regiónu bude tentoraz sladká panacotta z ivančickej špargle.

V treťom diely spoznajú diváci východnú Moravu, najmä Zlínsky kraj, Baťovo mesto, jeho pamätník i obchodný dom a Valašské múzeum v prírode s pustovňami Libušín a Maměnka barda slovenskej architektúry Dušana Jurkoviča. Južné Čechy vo štvrtom diely zasa reprezentuje Český Krumlov i Třeboň a môžete sa tešiť i na recept slávnych „kapřích hranolků“.

Olomouc, autor: Jaroslav Mareš

„Nakrúcanie tejto relácie bolo pre mňa príjemným spestrením doterajšej práce. Videli sme veľa zaujímavých miest a keďže rada varím, veľmi som si užívala aj prípravu regionálnych receptov. Verím, že inšpirujeme aj našich divákov,“ uviedla moderátorka Chutného Česka na ta3 Simona Frantová.

Druhú časť gastrocestopisu Chutné Česko odvysielala ta3 v premiére dnes,  6.12., tretiu časť odvysiela 13.12. a záverečnú štvrtú časť 20.12., všetky o 15:15. Reprízam sú vyhradené štvrtky o 13:30 a v soboty o 8:45. Prvý diel Chutného Česka videlo 90 000 divákov.

Linky na zhliadnutie 1. časti:

https://www.ta3.com/relacia/26553/chutne-cesko-olomoucky-kraj?fbclid=IwAR0WhdWJ8SukM-yhiQFKZe7AGaqCBAkDtAYHqEcwgbdsfk2w3Av_Lb3-gCc

 

Link na zhliadnutie rozhovoru s riaditeľkou CzechTourism Slovensko, Norou Gill:

https://www.ta3.com/relacia/26446/na-obrazovky-ta3-pride-nova-seria-dokumentov-chutne-cesko-priblizi-to-najkrajsie-z-regionov-ciech-a-moravy

 

Zlín, autor: Vladimír Kubík

Foto na titulke:

Český Krumlov, autor: DMO Český Krumlov z.s.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej