ONLINE MAGAZIN

Víťazi Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istria – Chorvátsko sú Veronika Andrlová a Paul Loiseaux

Víťazmi pretekov „Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istria – Chorvátsko“ ktoré sa konali 16. októbra 2022 sa stali Paul Loiseaux z Francúzska a Veronika Andrlová z Českej republiky.

Prvých pretekov Ironman 70.3 v Poreči sa zúčastnilo takmer 1 000 pretekárov, ktorí absolvovali 1,9 km plávania, 90 km cyklistiky a 21,1 km behu. Preteky sa začali v letovisku Zelena pred hotelom Parentium Plava Laguna s plaveckou časťou a pokračovali pred hotelom Molindrio Plava Laguna, kde sa začala cyklistická trasa, ktorá viedla do Funtany a Višnjanu a späť. Poslednou etapou bol beh z hotela Molindrio cez Plava Laguna, centrum mesta do zátoky Saladinka a späť.

V mužskej a ženskej kategórii Ironman sa najlepšie umiestnili Paul Loiseaux, ktorý preteky zvládol za 4 hodiny a 3 minúty, a Veronika Andrlová, ktorá preťala cieľovú čiaru za 4 hodiny a 44 minút.

„Počasie bolo skvelé, nebolo príliš slnečno, čo je pre preteky skvelé. More bolo pri plávaní pokojné, cyklistická trať bola rýchla, bežali sme popri mori. Gratulujeme všetkým organizátorom,“ povedal po pretekoch Paul Loiseaux. Víťazka Veronika Andrlová, ktorá v Poreči vyhrala svoj prvý Ironman, povedala, že to boli veľmi dobré preteky, pretože nemá rada teplo.

Podľa riaditeľa pretekov Gorana Vrusa sa urobilo veľa dobrej práce, takže s prvým ročníkom „Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istria – Chorvátsko“ bol spokojný. „Ďakujeme celému organizačnému tímu a veľkému množstvu dobrovoľníkov, ktorí sa zapojili, za dobre odvedenú prácu. Atmosféra bola fantastická a ďakujem miestnej komunite za podporu, ktorú nám poskytla. V budúcom roku nás čakajú ešte väčšie výzvy, pretože sa snažíme každoročne zvyšovať latku vyššie. Sme radi, že sme pretekárom poskytli nezabudnuteľný zážitok, ktorý si budú pamätať, a zároveň sme sa všetci dobre zabavili,“ povedal riaditeľ pretekov Goran Vrus.

Najlepšie umiestneným pretekárom z Chorvátska bol Bruno Škrinjarić, pre ktorého to bolo prvé podujatie Ironman 70.3, hoci v minulosti na tratiach Half Ironman (Ironman 70.3) súťažil. Skončil na 7. mieste s časom 4 hodiny a 17 minút a povedal: „S pretekmi som spokojný, plávanie bolo presne také, aké má byť, bez vetra. Chvála organizátorom za to, že nám umožnili ísť po uzavretej diaľnici, pretože vďaka tomu sme mohli ísť naozaj rýchlo a beh pri mori bol fantastický!“

Po dvoch rokoch úspešného organizovania pretekov Ironman 5150 to bolo prvé podujatie Ironman 70.3 v Poreči, ktoré organizovala spoločnosť Plava Laguna.

Podujatie podporujú Chorvátske turistické združenie, mesto Poreč, Turistické združenie mesta Poreč, Turistické združenie mesta Funtana, Istrijská župa, Turistické združenie Istrijskej župy, Bina Istra, Podravka, Kala, Cedevita a Záhrebský pivovar.

 

Viac informácií nájdete na stránke www.ironman.com/im703-croatia  a v sociálnych médiách.

 

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Radíme Vám Tlačová správa

Cestovný ruch v Česku naberá na sile, počet turistov sa vlani dostal na predcovidové čísla.

V Česku sa v minulom roku ubytovalo v hromadných ubytovacích zariadeniach takmer 10 miliónov zahraničných turistov (43,3 % z celkového počtu). Ďalších takmer 12,5 milióna hostí tvorili samotní Česi (56,7 %), ktorí sa rozhodli stráviť dovolenku v domácich ubytovacích zariadeniach. Celkovo tak vlani počet turistov, ktorí do Česka zamierili, presiahol 22 miliónov a narástol medziročne […]

Čítať ďalej
Šport

Hokej už aj z nemožného uhla

Ľad, oheň a vibrácie – to je len zopár príkladov náročných podmienok, ktorým musia kamerové systémy čeliť. Spoločnosť Axis Communications, líder v oblasti sieťového videa, v novom experimente predviedla ako jej kamera dokáže zvládať takmer čokoľvek – napríklad aj keď je zamrazená do vnútra ľadu na hokejovom štadióne. Vďaka tomu zachytila doteraz nevídaný záber.

Čítať ďalej