ONLINE MAGAZIN

Epic Drama odvysiela tretiu sériu výpravného seriálu Ponorka

Kritikmi aj divákmi oceňovaný koprodukčný seriál Ponorka (Das Boot) sa vracia. Slovenskú premiéru 3. série si môžete pozrieť už vo štvrtok 29. septembra o 21:00 exkluzívne na Epic Drama.

 

Fanúšikovia prvých dvoch sérii sa majú zaručene na čo tešiť. Pokiaľ však seriál Ponorka nepoznáte, rozhodne čítajte ďalej.

Keď mala nová desaťdielna séria premiéru v Nemecku a vo Veľkej Británii, vzbudila taký ohlas, že oslovila divákov rôznych žánrov. Vizuálne ohromujúci a dejovo strhujúci príbeh z druhej svetovej vojny, je vzrušujúcou zábavou vyšperkovanou hviezdnym obsadením. Navyše vnímavý fanúšik môže pri sledovaní odhaliť známe exteriéry. Táto séria sa totiž natáčala na Malte a z časti aj v Prahe.

Seriál Ponorka voľne nadväzuje na historický film z roku 1981. Píše sa temný rok 1942, vojnová mašinéria pracuje na plné obrátky a v okupovanom Francúzsku sa na svoju premiérovú misiu vydáva ponorka U-612, ktorej osudy mohli diváci sledovať v prvých dvoch sériách.Tretia séria sleduje mladú posádku ponorky, ktorá je vyslaná do vôd južného Atlantiku. Tam je prenasledovaná posledným veliteľom kráľovského námorníctva, ktorého stvárnil Ray Stevenson. Avšak kapitán Robert Ehrenberg (Franz Dinda) nebojuje len pod hladinou. Myšlienkami je stále v nemeckom Kielu, pri žene Gréte (Elisa Schlott), ktorej manžel trpí ťažkou povojnovou neurózou. V Kielu sa odohráva aj ďalšia časť príbehu. Diváci môžu sledovať Hannie (Luise Wolfram), dcéru Wilhelma Hoffmanna, ktorá je v manželstve s vysoko postaveným vojenským veliteľom nešťastná a keď stretne Schulza (Pierre Kiwitt), okamžite podľahne jeho šarmu.

Medzitým v Lisabone, ktorý zostáva neutrálny, prebieha sprisahanie, ktorého cieľom je lúpež ukradnutého vojnového zlata. Hagen Forster (Tom Wlaschiha) je zločincom na stope, ale počas pátrania ho bude prenasledovať jeho vlastná minulosť spojená s temnými skúsenosťami na východnom fronte. Hagen sa tak vyskytne na rázcestí morálneho rozporu, pričom narazí na Klausa Hoffmanna (Rick Okon), muža, ktorý by mohol zmeniť priebeh vojny.

Dve zdanlivo nesúvisiace dejové línie sa začnú pomaly prepájať až vyvrcholia do napínavého finále. Celú zápletku môžete sledovať od štvrtka 29. septembra o 21:00 na Epic Drama. Rozhodne je na čo sa tešiť.

Pohľad na druhú svetovú vojnu očami nemeckých vojakov nie je v historických filmoch až tak bežný. Ponorka sa tak môže smelo zaradiť k filmom ako Hliadka v Ardenách alebo k románom E. M. Remarqua.

Kvality tretej rady, ktorú už okúsili diváci v niektorých zemiach, dokladá aj fakt, že sa aktuálne pripravuje štvrtá séria, ktorej natáčanie prebieha práve v Česku.

Prvé dve série získali hneď niekoľko ocenení, ako napríklad cenu Magnólie z šanghajského festivalu či Zlatú nymfu za najlepší  dramatický seriál udelený bavorskou televíziou.

 

 

Vypravte sa do temných vôd Atlantiku, ale aj do ťažko skúšaných duší nových hrdinov. Každý štvrtok na Epic Drama.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej