ONLINE MAGAZIN

Ako sa zbaviť pavúkov ?

Pomôže ocot, ale aj škorica !

V jarných a letných mesiacoch sa do našich domov a bytov dobýva celý rad nevítaných hostí. Patria medzi nich, okrem iného, aj nočná mora mnohých z nás – pavúky. Našťastie existuje hneď niekoľko tipov a trikov, ako sa ich jednoducho a lacno zbaviť. Samozrejme, ak máte k dispozícii robotický vysávač, máte z časti vyhraté…Ale ani ten najmodernejší vysávač, vám sám na okenné parapety nevylezie.

Najväčšiu motiváciu dostať sa do našich domovov majú pavúky síce skôr na jeseň, to ale neznamená, že sme pred nimi po zvyšok roka v bezpečí. Dokonca aj na jar a v lete.  Tak nie je od veci sa pred touto nechcenou návštevou chrániť pomocou niekoľkých jednoduchých spôsobov.

Mätový olej
Ideálnym spôsobom, ako sa zbaviť pavúkov, je použitie esenciálnych olejov. Pavúky totiž neznášajú vôňu mäty. Nie sú ale veľkými fanúšikmi ani tea-tree, levanduľového alebo ružového esenciálneho oleja. Môžete teda použiť akékoľvek z nich.

Stačí len naplniť fľašu so sprejovým uzáverom vodou alebo destilovanou vodou, nakvapkať do nej 15-20 kvapiek esenciálneho oleja podľa výberu a zmes postriekať po byte či dome. Ideálne je sústrediť sa na oblasť okolo okien.

Ocot
Ďalšou možnosťou, ako sa pavúkov zbaviť pomocou fľaše so sprejovým uzáverom, je zmes s octom. Stačí sprejovú fľašu naplniť z polovice octom a z zvyšnej polovice obyčajnou či destilovanou vodou, nasprejovať ju do rohov a ďalších strategických častí bytu či domu a máte vyhrané.

Len sa s octovou zmesou vyhnite lakovaným povrchom, mohli by ste ich poškodiť.

Citrón
Ďalšou vôňou, ktorú pavúky priamo nenávidia, je vôňa citróna. Nebojte sa preto potrieť polovicou citróna rámami okien. Pavúky budú od vášho domu utekať na míle ďaleko. Pomôžu tiež čističe s citrónovou vôňou.

Eukalyptus
Pokiaľ máte záhradu, vysádzajte na ňu eukalyptus a žiadny pavúk sa k vášmu domu ani nepriblíži. Pokiaľ ale nemáte na eukalyptový strom dostatok miesta, môžete si zaobstarať aj levanduľu alebo mätu v malom kvetináči a umiestniť ju na vašu okennú rímsu.

Zdroj: https://www.ctidoma.cz/

Viacej informácií nájdete tu: https://bit.ly/3Nqbrxv

Obrázok: Depositphotos

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej