ONLINE MAGAZIN

Slávne osobnosti radia: Ako prekonať jet lag?

Po dlhom lete na iné kontinenty vás môže postihnúť jet lag alebo pásmová choroba. Keď sa objavíte behom pár hodín v ďalekom časovom pásme a na miesto polnoci je deväť ráno, môže vás to maličko rozhodiť. Čo robiť, aby ste nepocítili nepríjemnú únavu a čo najlepšie sa zžili s novou časovou realitou? Inšpirujte sa radami celebrít!

Naomie Harris chodí naboso
Herečka Naomie Harris, ktorá stvárnila Tiu Dalmu v Pirátoch z Karibiku, bojuje proti jet lag vcelku svojráznym spôsobom. Ako znie jej odporúčanie? Bezprostredne po vystúpení z lietadla odhoďte topánky a prejdite sa po miestnom teréne pekne naboso, aspoň 20 až 45 minút. Táto metóda pomáha cestujúcim, aby s cieľovou destináciou zostali dokonale spätí a vyhli sa tak nežiaducim vplyvom pásmovej choroby.

Alessandra Ambrosio ide plávať
Alessandra Ambrosio, modelka Victoria’s Secret, prezradila, že si so sebou na letisko vždy berie plavky, aby okamžite po pristátí mohla ísť plávať a vyhnúť sa tak jet lag. Je to vraj dobré aj preto, aby sa unavené telo zobudilo a ľahšie spamätalo. Koho by tiež neprebrala studená voda…

Gal Gadot hlasuje za pomaranč
Kto iný by mal mať skutočne spoľahlivý recept na zažehnanie jet lag ako samotná Wonder Woman? Gal Gadot prisahá, že si vždy po vystúpení z lietadla dopraje pohár čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy. Vitamín C posilňuje imunitný systém, takže sa cestovateľ cíti silnejší a sviežejší. Herečka ďalej odporúča nasať trochu vitamínu D počas opaľovania.

Jessica Alba dáva prednosť kokosu
Keď príde na boj proti jet lag, stáva sa z Jessicy Alby veľká fanúšička kávy. Spoľahlivé espresso pre ňu v tomto smere predstavuje najlepšieho priateľa, ktorý zabráni zdriemnutiu a jeho negatívnym dôsledkom. Zároveň je dobré vyhnúť sa dehydratácii – potom prichádza na rad neoceniteľný pomocník v podobe kokosovej vody. Samozrejme by ste ale nemali zabúdať ani na normálnu vodu.

Karlie Kloss uháňa do posilňovne
Supermodelka Karlie Kloss vystúpi z lietadla a jej prvá cesta vedie do hotelovej posilňovne. Odporúča nejaké intenzívne kardio cvičenie, aby tepová frekvencia vyskočila nahor a telo sa prebudilo po dlhom lete. Nepohrdne však ani plávaním alebo jogou. No a keď nie je nič z toho k dispozícii, začne kosiť svoj trávnik ručne a a presvedčí sa, či je robotická kosačka je vypnutá.

Kim Kardashian dopĺňa energiu čajom
Kim Kardashian si do lietadiel a hotelov zásadne nosí hodvábnu obliečku na vankúš, aby mala istotu, že nepríde o výdatný spánok. Súčasne ale nedá dopustiť na energetický čaj Yogi Vital, nápoj s obsahom antioxidantov na zvýšenie energie na cestách. Pije ho každé ráno, aby sa zbavila napätia a bola vyrovnaná po celý deň.

Miranda Kerr vsádza na jogu
Bývalá modelka Victoria’s Secret praktizuje už pätnásť rokov rôzne typy jogy. Je veľkou fanúšičkou tréningu, ktorý podľa nej skvele účinkuje proti jet lagu. Cvičiť jogu bezprostredne po lete v hotelovej izbe je najlepším spôsobom, ako udržať telo v pohode a harmónii uprostred cudziny.

Naomi Campbell sa rozmaznáva v soľnom kúpeli
Supermodelka Naomi Campbell si vyhradí 24 hodín na to, aby sa v cieľovej destinácii poriadne usadila. Dopraje si pokoj, pohodu a tvárovú masku v teplom soľnom kúpeli. Potom sa necháva rozmaznávať masážami a zje nejaký ten osviežujúci ovocný šalát. Osvedčená metóda ju zbavuje všetkých známok únavy.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej