ONLINE MAGAZIN

Praktické vybavenie kuchyne – zoznam potrebných vecí

Môžete sa zaobísť bez moderného kávovaru, nemusíte používať sendvičovač alebo elektrický gril. Existujú však niektoré predmety a spotrebiče, bez ktorých nie je možné hovoriť o funkčnej kuchyni. Vôbec nejde o luxusný nábytok alebo moderné doplnky, ale o celkom jednoduché a zdanlivo samozrejmé predmety. Medzi základné vybavenie, ktoré by mal mať každý nadšenec varenia, patrí napríklad vhodná doska na krájanie alebo škrabka na zeleninu. Zdanlivo jednoduché, ale voľba nie je vôbec jednoduchá!

Sklenené dosky na krájanie – zdravé a praktické

Doska na krájanie chráni povrch stola nielen pred porezaním alebo škvrnami, ale aj pred pachmi z jedla, ktoré do nej môžu vsiaknuť, a škvrnami, napríklad od červenej repy, ktoré sa ťažko odstraňujú. A aké dosky na krájanie sú najpraktickejšie?

Každý vie, že zelenina a mäso by mali byť krájané na samostatných doskách. Ale nie každý vie, aký dôležitý je materiál, z ktorého budú dosky vyrobené! Sklenené dosky sú najlepším riešením. Pýtate sa prečo? Pretože na rozdiel od milovaných drevených dosiek do nich neprenikajú pachy a zvyšky potravín. Sú preto ideálne na krájanie mäsa. A navyše je oveľa jednoduchšie ich dôkladne umyť. Sú odolné voči rezom a trvanlivé, čo nemožno povedať o plastových ani drevených doskách. Sú tiež oveľa atraktívnejšie, často vyzdobené zaujímavou grafikou. Práve preto by mali byť sklenené dosky súčasťou každej kuchyne!

Škrabka na zeleninu – uľahčuje každodenný život

Každý pozná ten pocit, keď ošúpe zemiaky a ukáže sa, že z veľkého, pekného kusu zostala malá guľôčka. To sa stáva, keď používate nôž a nemáte skúsenosti s čistením zemiakov. Všetky problémy sa dajú vyriešiť vhodnou škrabkou na zeleninu, vďaka ktorej majú šupky vždy rovnakú hrúbku. Pomocou škrabky môžete vytvárať dekorácie, krútiť prúžky zeleniny alebo zaujímavým spôsobom krájať zeleninu do šalátov a pripravovať „tagiatelle“. Bude užitočná v každej kuchyni!

Nevyhnutné veci v kuchyni

Sitko, silikónové kuchynské náčinie, jednoduchý ručný mixér, mini strúhadlo na zeleninu… tu sú ďalšie, typické, ale zároveň nevyhnutné kuchynské pomôcky, ktoré určite uľahčia každodenné varenie. Možno sa zdajú ako maličkosti, ale sú oveľa praktickejšie ako akýkoľvek kuchynský robot, aj ten najmodernejší! Pri zostavovaní kuchynského vybavenia sa oplatí na ne myslieť.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej
Architektúra Náš tip Tlačová správa

Brnianske Vodojemy Žlutý kopec sa otvoria v celej svojej kráse!

Tretí mesiac v roku, tri vodojemy, tri dni! Mágia Vodojemov Žlutý kopec pritiahla od ich otvorenia tisíce návštevníkov. Všetky tri nádrže aj s návštevníckym centrom a revitalizovaným parkom sa verejnosti otvoria na Svetový deň vody, 22. marca 2024. Oficiálne otvorenie za prítomnosti zástupcov mesta Brna prebehne 21. marca. Celý nasledujúci víkend budú návštevníkov čakať pôsobivé […]

Čítať ďalej