ONLINE MAGAZIN

Pozor v hotelových izbách

Hľadajte skryté kamery, radí expert..

V niektorých hotelových izbách boli nájdené miniatúrne kamery, ktoré natáčali nič netušiacich hostí. A verte, nám, tí, ktorí ich tam nainštalovali, nešlo o zábery, ktorých hlavným motívom su zásnubné prstene a ich odovzdanie vydajachtivej slečny.  Podľa experta môžu byť tieto ukryté aj tam, kde by ste to rozhodne nečakali. Nie vždy je ľahké ich nájsť, pomôže baterka.
Špecialista na bezpečnostné kamery Marcus Hutchins prezradil, čo je potrebné urobiť hneď potom, čo vojdete do svojej hotelovej alebo inej prenajatej izby. Je nutné ho dôkladne skontrolovať, môže tam totiž byť ukrytých hneď niekoľko kamier. Mnohým z nás by niečo také ani nenapadlo, údajne sa ale jedná o pomerne častý problém.

Skryté kamery sa môžu nachádzať takmer v čomkoľvek. Môžu byť ako v budíku, tak aj v požiarnom hlásiči. To ale zďaleka nie je všetko, výnimkou nebývajú ani zrkadlá a ďalšie nevinne vyzerajúce predmety a nábytok.
Podľa experta ale našťastie existuje zaručený návod na to, ako tento problém odhaliť. „Najskôr je potrebné detailne preskúmať predmety, ktoré sú položené na miestach, na ktorých by ste natáčaní naozaj byť nechceli,“ uviedol Marcus. Ideálne je teda začať s predmetmi v kúpeľni as tými, ktoré smerujú priamo na posteľ.

„To, či je v danom predmete kamera, zistíte veľmi ľahko. Stačí na predmet posvietiť. Pokiaľ je v ňom kamera, zahliadnete modrý odlesk,“ vysvetlil Hutchins.

Na videu túto metódu demonštroval na budíku, ktorý by mal rozhodne patriť medzi predmety, ktoré je nutné skontrolovať ako prvé. Po zasvietení na budík bol vidieť modrý odlesk, skrýval teda kameru. „K tomu, aby ste tie predmety skontrolovali, ani nepotrebujete nijako silné svetlo, stačí vám len baterka, ktorú si môžete zapnúť na mobile,“ poradil používateľom.

Video videlo viac ako 30 miliónov ľudí a vyslúžilo si desaťtisíce komentárov. „Tak to nie, odteraz sa sprchujem v oblečení,“ napísal vydesený sledujúci. „Super, ďalší dôvod, prečo radšej nevychádzať z domu,“ objavilo sa pod príspevkom.

@malwaretech

Reply to @safarijackza How to find hidden cameras in AirBnBs #safety #travel

♬ original sound – Marcus Hutchins

 

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej