ONLINE MAGAZIN

Bullinarium – miesto, kde sa vegetariáni dlho nezdržia

Počas nášho presstripu sme ako prvé navštívili miesto, kde priveľa vegetariánov nenájdete. Bullinarium je totiž kráľovstvom hovädzieho mäsa a jedál z neho pripravených.

Zaujímavosťou a hlavnou črtou tohto zaradenia je prístup ku chovu a následnej prípravy mäsa z býkov. Jedná sa o projekt, kde sa v maximálnej možnej miere dbá na ekológiu a udržateľný prístup k životnému prostrediu.

Preto je toto miesto plne akceptovateľné ochrancami zvierat, prírody a udržateľného rozvoja chovu hovädzieho dobytka.

Bullinarium ponúka svojim návštevníkom kulinárske a regionálne špeciality a jedlá z udržateľného pôvodu chovu dobytka.

S čistým svedomím si teda môžete pochutnať na podomácky chovanom a vyzretom býčom mäse.

Býky sú kŕmené trávou a senom, ktoré je vyhradne vhodné vhodné pre prežúvavcov. Kvalitu tohto kŕmenia najlepšie oceníme pri jedle. V tomto jedinečnom zariadení certifikovaní konzultanti kuchári sprostredkúvajú svojim hosťom prípravu a následnú  jedinečnú kvalitu gastronomických ponúk.

Aj preto sa v centre Markt Allhau dobudovala reštaurácia/kaviareň so 170 miestami na sedenie a kde ponúkajú samozrejme aj obľúbenú show, v podobe zážitkovej kuchyne.

Tento projekt je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Nanovo interpretovaná a mimoriadne všestranná kuchyňa s ponukou hovedžieho mäsa.

Hostia sú samozrejme prekvapení s obrovskej ponuky, ktoré Bullinarium ponúka. Veď nakoniec, to je hlavnou úlohou a ponukou Bullinária.  Ponúknuť a ukázať, že správnou prípravou pokrmu zo všetkých častí býka, vytvoriť chutné jedlá, ktoré sú gastronomickým zážitkom.

Bullinarium

Haller’s Bull Beef® & Infotainment – ​​miesto pre jedinečný pôžitok z mäsa

V reštaurácii Bullinarium sa samozrejme všetko točí okolo Haller’s Bull Beef®.
V skvelej atmosfére vám Mateo Lopez a jeho tím, sprostredkujú tajomstvá prípravy Bull Beefs®.

A ako sme sa mohli na vlastné oči a chuťové senzory presvedčiť je to,  že takto upravované mäso je prirodzene jemné, s prírodným mramorovaním a jedinečnou chuťou.

V prípade steakov Bull Beef®, mäso optimálne dozrieva v zrejúcich komorách s kontrolovanou teplotou a vlhkosťou.
Následne je mäso je grilované na plameni  a presvedčí každého milovníka steakov.
V rámci Bull Beef® Classics kuchári pripravujú  hovädzie mäso tak ako ako kedysi. Mateo Lopez vo svojej novo vyvinutej kuchyni „Free Style“ ukazuje veci tak, ako nikdy a nikde predtým.

Bull Beef® „Free Style“ predstavuje nanovo interpretovanú a kreatívnu hovädziu kuchyňu plnú možností a kulinárskych pôžitkov.

Svet poznania

Bullinarium umožňuje svojim návštevníkom zažiť Haller’s Bull Beef® rôznymi spôsobmi. Hallerova ekologicky uzavretá ekonomika je priblížená prostredníctvom výstavy a videoprojekcie. Vo svete plnom vedomostí a skúseností z chovu zvierat návštevníci spoznáte, ako sa v modernej doba dá vytvoriť a ustáliť chov hovädzieho dobytka bez negatívneho vplyvu na ovzdušie a prírodu.

Bull Beef®

Prírodné mramorovanie a prirodzene jemné mäso z certifikátom najvyššej kvality

V Hallerovom uzavretom ekologickom hospodárstve sa chová iba simentálsky dobytok. Toto plemeno je predurčené na spásanie trávy a skrmovanie sena. Býky spásajú to, čo rastie na lúkach v ramsarskej chránenej oblasti: trávu, bylinky, kvety. Kŕmenie a pomalý rast, sú dôvodom vysokej kvality mäsa. Spravované mäso dozrieva v dozrievacích miestnostiach a tým prechádza optimálnym zušľachťovaním, kým sa dostane do kuchyne.

Mäsiari  presne vedia, ako zaobchádzať s Bull Beef®. Po optimálnom období zrenia v  Bullinarium je Haller’s Bull Beef® starostlivo orezaný a narezaný.  Steaky sú nakrájané vždy o niečo silnejšie ako iné masové pokrmy a ták si zachovávajú svoju šťavnatosť a konzistenciu. Steaky sú  pripravované so špeciálnou starostlivosťou v grile Josper na drevenom uhlí.

To najlepšie z Bullinarium:

 

  • Reštaurácia so skvelou atmosférou
  • Infotainment Bull Beef®
  • obchod Bull Beef® (s vybranými produktmi)
  • Café-Bar s terasou (stačí sa zastaviť – či nakrátko, alebo na dlhšie, je len na vás.)

Pozrite si naše kratke videjko s presstripu:

Aktuálne otváracie hodiny:  Štvrtok až sobota: od 11.30 do 23.00 hod, Nedeľa: od 10:00 do 23:00 hod
Rezervácie sú možné do 19:30! Prosím, rezervujte si vopred! Telefón +43 3356 222 12

Ako nás nájdete:

Zdroj fotografií: www.bullinarium.com

Video: slovak lines magazin

Ďalšie destinácie, ktoré sme navštívili:

 

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej