Bullinarium – miesto, kde sa vegetariáni dlho nezdržia

Počas nášho presstripu sme ako prvé navštívili miesto, kde priveľa vegetariánov nenájdete. Bullinarium je totiž kráľovstvom hovädzieho mäsa a jedál z neho pripravených.
Zaujímavosťou a hlavnou črtou tohto zaradenia je prístup ku chovu a následnej prípravy mäsa z býkov. Jedná sa o projekt, kde sa v maximálnej možnej miere dbá na ekológiu a udržateľný prístup k životnému prostrediu.
Preto je toto miesto plne akceptovateľné ochrancami zvierat, prírody a udržateľného rozvoja chovu hovädzieho dobytka.
Bullinarium ponúka svojim návštevníkom kulinárske a regionálne špeciality a jedlá z udržateľného pôvodu chovu dobytka.
S čistým svedomím si teda môžete pochutnať na podomácky chovanom a vyzretom býčom mäse.
Býky sú kŕmené trávou a senom, ktoré je vyhradne vhodné vhodné pre prežúvavcov. Kvalitu tohto kŕmenia najlepšie oceníme pri jedle. V tomto jedinečnom zariadení certifikovaní konzultanti kuchári sprostredkúvajú svojim hosťom prípravu a následnú jedinečnú kvalitu gastronomických ponúk.
Aj preto sa v centre Markt Allhau dobudovala reštaurácia/kaviareň so 170 miestami na sedenie a kde ponúkajú samozrejme aj obľúbenú show, v podobe zážitkovej kuchyne.
Tento projekt je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
Nanovo interpretovaná a mimoriadne všestranná kuchyňa s ponukou hovedžieho mäsa.
Hostia sú samozrejme prekvapení s obrovskej ponuky, ktoré Bullinarium ponúka. Veď nakoniec, to je hlavnou úlohou a ponukou Bullinária. Ponúknuť a ukázať, že správnou prípravou pokrmu zo všetkých častí býka, vytvoriť chutné jedlá, ktoré sú gastronomickým zážitkom.
Bullinarium
Haller’s Bull Beef® & Infotainment – miesto pre jedinečný pôžitok z mäsa
V reštaurácii Bullinarium sa samozrejme všetko točí okolo Haller’s Bull Beef®.
V skvelej atmosfére vám Mateo Lopez a jeho tím, sprostredkujú tajomstvá prípravy Bull Beefs®.
A ako sme sa mohli na vlastné oči a chuťové senzory presvedčiť je to, že takto upravované mäso je prirodzene jemné, s prírodným mramorovaním a jedinečnou chuťou.
V prípade steakov Bull Beef®, mäso optimálne dozrieva v zrejúcich komorách s kontrolovanou teplotou a vlhkosťou.
Následne je mäso je grilované na plameni a presvedčí každého milovníka steakov.
V rámci Bull Beef® Classics kuchári pripravujú hovädzie mäso tak ako ako kedysi. Mateo Lopez vo svojej novo vyvinutej kuchyni „Free Style“ ukazuje veci tak, ako nikdy a nikde predtým.
Bull Beef® „Free Style“ predstavuje nanovo interpretovanú a kreatívnu hovädziu kuchyňu plnú možností a kulinárskych pôžitkov.
Svet poznania
Bullinarium umožňuje svojim návštevníkom zažiť Haller’s Bull Beef® rôznymi spôsobmi. Hallerova ekologicky uzavretá ekonomika je priblížená prostredníctvom výstavy a videoprojekcie. Vo svete plnom vedomostí a skúseností z chovu zvierat návštevníci spoznáte, ako sa v modernej doba dá vytvoriť a ustáliť chov hovädzieho dobytka bez negatívneho vplyvu na ovzdušie a prírodu.
Bull Beef®
Prírodné mramorovanie a prirodzene jemné mäso z certifikátom najvyššej kvality
V Hallerovom uzavretom ekologickom hospodárstve sa chová iba simentálsky dobytok. Toto plemeno je predurčené na spásanie trávy a skrmovanie sena. Býky spásajú to, čo rastie na lúkach v ramsarskej chránenej oblasti: trávu, bylinky, kvety. Kŕmenie a pomalý rast, sú dôvodom vysokej kvality mäsa. Spravované mäso dozrieva v dozrievacích miestnostiach a tým prechádza optimálnym zušľachťovaním, kým sa dostane do kuchyne.
Mäsiari presne vedia, ako zaobchádzať s Bull Beef®. Po optimálnom období zrenia v Bullinarium je Haller’s Bull Beef® starostlivo orezaný a narezaný. Steaky sú nakrájané vždy o niečo silnejšie ako iné masové pokrmy a ták si zachovávajú svoju šťavnatosť a konzistenciu. Steaky sú pripravované so špeciálnou starostlivosťou v grile Josper na drevenom uhlí.
To najlepšie z Bullinarium:
- Reštaurácia so skvelou atmosférou
- Infotainment Bull Beef®
- obchod Bull Beef® (s vybranými produktmi)
- Café-Bar s terasou (stačí sa zastaviť – či nakrátko, alebo na dlhšie, je len na vás.)
Pozrite si naše kratke videjko s presstripu:
Aktuálne otváracie hodiny: Štvrtok až sobota: od 11.30 do 23.00 hod, Nedeľa: od 10:00 do 23:00 hod
Rezervácie sú možné do 19:30! Prosím, rezervujte si vopred! Telefón +43 3356 222 12
Ako nás nájdete:
Zdroj fotografií: www.bullinarium.com
Video: slovak lines magazin
Ďalšie destinácie, ktoré sme navštívili: