ONLINE MAGAZIN

Navigácia aj so zatvoreným telefónom: Petal Maps sa v Huawei P50 Pocket zobrazia aj na vonkajšom displeji

Jedinečná nová funkcia prináša šikovné riešenie pre najnovší skladací smartfón Huawei

Petal Maps, populárna aplikácia pre mapy a navigáciu od Huawei, získala novú funkciu, určenú pre skladací smartfón Huawei P50 Pocket. Po novom sa Petal Maps zobrazuje aj na vonkajšom okrúhlom displeji skladacieho smartfónu. Poskytuje teda dôležité údaje aj vtedy, keď je telefón zložený.

Zohrané “prepínanie” medzi vnútorným a vonkajším displejom poskytuje zvyšuje úroveň pohodlia bez ohľadu na to, ako zariadenie používate. Jednoduchý prístup k navigačným funkciám cez vonkajší displej vylepšuje aj dizajnovú stránku aplikácie.

„Petal Maps predstavuje pre Huawei výnimočný úspech. Schopnosť aplikácie poskytovať navigáciu offline aj online, rovnako ako jej nové rozhranie, priťahujú nových používateľov každý deň,“ uviedol Dr. Jaime Gonzalo, viceprezident Huawei Mobile Services.

 „Technológia by sa mala prispôsobiť používateľovi, a nie naopak. To je dôvod, prečo pre každého, kto si kúpi P50 Pocket, je pridanie Petal Maps do zoznamu aplikácií podporovaných vonkajším displejom, obrovským bonusom. Navigačné údaje zobrazuje aj vtedy, keď je P50 Pocket zatvorený, a to bez akéhokoľvek kompromisu vo výkone. Vďaka tomu sú každodenné činnosti, ako jazda autom alebo dochádzanie do práce, jednoduchšie a bezpečnejšie.“

Petal Maps má od svojho uvedenia na trh v roku 2020 na svojom konte 14,5 milióna hodín navigačných služieb. Viac ako 35,2 milióna používateľov v 166 krajinách využíva pokročilé funkcie Petal Maps – napríklad navádzanie do jazdných pruhov či inteligentné odporúčania trasy. Široká škála vzájomne prepojených služieb bude uvedená neskôr v priebehu tohto roka.

Okrem aplikácie Petal Maps vonkajšia obrazovka zobrazuje aj upozornenia na správy, poskytuje ovládanie prehrávania hudby, funguje ako zrkadlo pre selfie kameru a tiež umožňuje zobraziť predpoveď počasia. Spoločnosť Huawei tiež poskytuje podporu vývojárom aplikácií s cieľom priniesť na vonkajšiu obrazovku P50 Pocket aplikácie tretích strán. Už čoskoro pribudnú do zoznamu aplikácie ako RainViewer, StepsApp alebo Easy Currency Converter.

Aplikácia Petal Maps je predinštalovaná na zariadeniach Huawei, ale je dostupná aj prostredníctvom AppGallery, či ďalších obchodov s aplikáciami.

Mohlo by vás zaujímať:

Technika

Nositeľná kamera Axis W120 prináša funkciu živého streamovania

Spoločnosť Axis Communications uvádza na trh novú kameru nositeľnú na tele AXIS W120. Kamera nájde svoje využitie primárne v bezpečnostnom sektore a má zabudované LTE/4G, Wi-Fi a Bluetooth moduly, ktoré umožňujú priame streamovanie cez AXIS Body Worn Live službu. Svojim používateľom tak dáva pocit, že v tom nie sú sami. Vďaka video streamu na vyžiadanie a sledovaniu […]

Čítať ďalej
Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej
Technika Technológie

Samsung predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2, ktorý ochráni cenný majetok používateľov

Nová verzia je univerzálnejšia a znamená viac pokoja v duši. Vďaka novým funkciám má používateľ sledovanie svojich vecí pod kontrolou. Možnosti vyhľadávania stratených predmetov sa s novou verziou výrazne rozšírili  Spoločnosť Samsung Electronics predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2. Novinka prináša do radu inteligentných príveskov Galaxy SmartTag množstvo vylepšených spôsobov, ako strážiť a sledovať cenné predmety. Možnosti […]

Čítať ďalej