ONLINE MAGAZIN

Šesť tipov na valentínske prekvapenie

Blíži sa sviatok svätého Valentína a vy nie ste fanúšikom zbytočných darčekov? Prinášame vám šesť tipov na spoločne strávené chvíle, ktorými svojich najdrahších určite prekvapíte.

Veľkým dôkazom lásky môže byť aj malé prekvapenie v podobe spoločne strávených chvíľ. Podvečerná prechádzka historickým centrom mesta zakončená romantickým pohľadom na zapadajúce slnko z výšky mestskej veže v Trnave. Pre všetky zamilované páry bude v pondelok otvorená od 10:00 do 19:00 hod. Cena vstupného je pre dospelých 3 € a pre študentov, seniorov, ZŤP 2 €.

Medolandia Degustacia, zdroj Medolandia

Svoju polovičku veľmi príjemne prekvapíte aj výletom do malej obce Dolná Krupá vzdialenej 10 minút cesty autom od Trnavy. A ak preferujete elektrické bicykle, tak o chĺpok dlhšie…

V reštaurácii Mária Henrieta, ktorá sa nachádza v priestore bývalej grófskej pálenice vo Ville Apimed, môžete rezervovať stôl a romantickú večeru pre dvoch. V rozsiahlom areáli je tiež možné absolvovať prehliadku vily a degustáciu odrodových medovín, takže program na večer máte pripravený. Cena degustácie je 18 €/ osoba a cena prehliadky Villy Apimed je 5 €/ osoba. Rezerváciu a ďalšie informácie nájdete na www.medolandia.sk.

Návštevu obce Dolná Krupá môžete spojiť s prechádzkou v pokojnom prostredí veľkého parku, ktorý nájdete pri miestnom, v súčasnosti renovovanom, kaštieli. Ten bol v 19. storočí pýchou grófskej rodiny Chotekovcov a nájdete tu klasicistické prvky anglických parkov ako umelo vytvorené jazierko, jaskyňu alebo niekoľko mostov. Ak  máte radi históriu, oblastná organizácia cestovného ruchu tu počas roka ponúka komentované prehliadky s názvom Sedem divov Dolnej Krupej. Cena prehliadky so sprievodcom je 12 €/ osoba a informácie nájdete na www.regiontrnava.sk.

Park v Dolnej Krupej, zdroj: RegionTrnava

Ak chcete lásku oslavovať počas celého roka a nielen na sviatok sv. Valentína,  tak pre seba a svoju polovičku naplánujte návštevu predstavenia v Divadle Jána Palárika v Trnave. A to v podobe
darčekovej poukážky alebo abonentky. Využiť ju môžete už v piatok 18. februára na premiére predstavenia Pavučina alebo kedykoľvek inokedy počas sezóny. Cena darčekových poukážok sa pohybuje od 25€ a celú ponuku s programom nájdete na www.djp.sk.

Penzion Patriot, zdroj:Region Trnava

Tipom na  valentínske prekvapenie je aj víkend s ubytovaním v historickom centre Trnavy v Penzióne Patriot***.

Budete sa zobúdzať v tesnej blízkosti stredovekých hradieb v najstaršej časti mesta a spoločne strávený deň zakončíte romantickou štvorchodovou večerou a výberovými vínami lokálnych značiek. Valentínsku ponuku nájdete na www.penzionpatriot.sk.

Vinársky balíček, zdroj Región Trnava

Ak sviatok zaľúbených jednoducho radšej trávite v pohodlí doma, obdarujte sa balíčkom štyroch starostlivo vybraných vín z lokálnych viníc a strávte so svojou polovičkou viac ako jeden romantický
večer. Vinársky balíček Regiónu Trnava obsahuje výber tých najlepších vín z vinárstiev Víno Mrva&Stanko, Terra Parna, Karpatská Perla a Vína z mlyna. Zakúpite ho online na www.regiontrnava.sk alebo priamo v mestskej veži v Trnave v hodnote 40 €.

Zdroj, foto: Región Trnava, Medolandia Apimed

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej