ONLINE MAGAZIN

Zásobte sa zdravím a relaxom na dovolenke v Piešťanoch

Očakávate od dovolenky viac ako zábavu a spoznávanie zaujímavého okolia? Potrebujete sa zotaviť, zbaviť telo nahromadeného stresu a bolesti? V tom prípade je pre vás ideálna dovolenka v jednom z našich najznámejších kúpeľných miest Piešťany.

Piešťany sú najväčšie a najnavštevovanejšie termálne kúpele  na Slovensku. Vďaka malebnej prírode, miernemu podnebiu a polohe v nížine krajiny ponúka stredisko ideálne prírodné podmienky pre celoročnú rekreáciu.

Hostia mesta môžu podľa ľubovôle cestovať za novými pamiatkami v meste a okolí a zároveň majú čas absolvovať rôzne rehabilitačné a balneo procedúry. V Piešťanoch sú nielen liečivé minerálne pramene, ale aj ložiská bahna a dokonca soľno-jódová jaskyňa.

Nakoľko je ale základom každej dovolenky dobré ubytovanie, aj v tomto prípade je dobré si poistiť spoznávanie mesta dobrým hotelom v Piešťanoch.

Navštívte balneologické múzeum

Balneologické múzeum je najväčšie a najobľúbenejšie v Piešťanoch. Múzeum bolo otvorené v roku 1928 z iniciatívy miestnej muzeálnej spoločnosti, vtedajšieho majiteľa kúpeľov.

Múzeum láka turistov krásnou budovou postavenou v štýle klasicizmu s chodníkmi a malebnými sochami po obvode. V interiéri si hostia môžu vychutnať rôzne expozície: národopisnú zbierku s ukážkami flóry a fauny regiónu, ukážky ľudového života, odevov a výšiviek, archeologické nálezy a dokonca aj rekonštrukcie starého piešťanského sedliackeho domu. K dispozícii je tiež výstava s nemeckým skladateľom Ludwigom van Beethovenom, ktorý rezort navštívil.

Vydajte sa na Kúpeľný ostrov

Kúpeľný ostrov je samostatnou časťou mesta, na uliciach ktorého vyvierajú pramene minerálnej vody a nachádzajú sa ložiská liečivého bohato sírneho bahna. Nachádzajú sa tu aj najkrajšie kúpeľné domy.

Prechádzka po ostrove je pre turistov skvelou príležitosťou vychutnať si miestnu architektúru. Na samotnom ostrove sa nachádza malebný park a v jeho hĺbke jazero s leknami. Výnimočnosťou tohto miesta je, že v jazierku sú rybičky a medzi leknami nájdete vzácny africký exemplár – Victoria Regia – teda najväčšie lekno sveta.

Ako vidíte, nielen príjemnými liečivými procedúrami, ale aj poznaním okolia na príjemnom pobyte pre seniorov v Piešťanoch sa môžete dať do poriadku., pretože aj to, v akom prostredí sa nachádzate, podporuje vašu rekonvalescenciu.

Zdroj obrázka: hotelpark.sk

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej