ONLINE MAGAZIN

Pripravte sa s príchodom jari na krásne výlety motorkou

Napriek tomu, že zima svoje posledné slovo ešte nepovedala, už o pár týždňov tu bude konečne jar, s ktorej príchodom sa otvárajú nové možnosti výletov na motorke. Naša krajina je na miesta, ktoré môžete prostredníctvom dvoch kolies a rýchleho motora navštíviť nesmierne bohatá.

Poďte sa spoločne s nami na ne pripraviť výberom dobrej výbavy, ktorý vám napovie, aké základné veci si treba pri nákupe všímať.

Poistite si výlety dobrou výbavou

Riziko nehody pre vodičov motorky je obzvlášť vysoké, asi dvanásťkrát vyššie ako riziko nehody pre vodiča automobilu. Plážové oblečenie so sandálmi, tričko bez rukávov a kúpacie šortky nemajú pri jazde na motorke svoje miesto. Akokoľvek sú pohodlné, vymeňte tieto doplnky za kvalitnú prilbu HJC a ďalšiu špeciálnu moto výbavu.

Prilba je pre motorkára najdôležitejším prvkom výbavy. Práve preto, že zranenia hlavy vznikajú tak ľahko a rýchlo a majú obzvlášť vážne následky, nemali by ste pri kúpe prilby na motorku šetriť.

V prípade pádu sa ľudia automaticky načiahnu rukami. Odolné a  zároveň pohodlné rukavice na motorku by preto určite mali mať ochranu proti oderu na dlaniach a vypchávku na vonkajšej strane prstov.

Podobne to platí pre bundu, lakte rúk, nohavice a topánky. Čím profesionálnejšie oblečenie na motorku zvolíte, tým budú vaše výlety bezpečnejšie a príjemnejšie!

Nezabudnite na ochranu pred počasím

Požiadavky na funkčný a bezpečný ochranný moto odev sú vysoké. Bundy, nohavice a topánky vás okrem pasívnej ochrany musia chrániť aj pred počasím a vetrom a čo je dôležitejšie, každý kus oblečenia musí perfektne sedieť.

A samozrejme, ak sa chystáte do tohto oblečenia investovať, nemali by ste zanedbávať vzhľad. Dobrou správou je, že výber založený na týchto dôležitých detailoch vás rodinný rozpočet neohrozí a naopak, zaistíte si na plánované výlety to najlepšie na trhu.

Zdroj obrázka: Jag_cz/Shutterstock.com

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej