ONLINE MAGAZIN

Ako vám znalosť francúzskeho jazyka spríjemní nielen cestovanie

Vedeli ste, že druhým najbežnejšie vyučovaným cudzím jazykom po angličtine je francúzština? A má to svoje dôvody. Francúzskym jazykom hovorí 300 miliónov ľudí. Je to piaty najpoužívanejší jazyk na svete. Francúzština je navyše spolu s angličtinou jediným jazykom, ktorý sa dá naučiť takmer v každej krajine sveta.

Je však oveľa viac dôvodov, s ktorými vás zoznámime a presvedčia vás, že francúzština vám spríjemní nielen cestovanie.

Hovoriť po francúzsky je prospešné pre vašu profesionálnu kariéru

V dnešnom svete nestačí hovoriť len jedným jazykom. Ovládanie viacerých jazykov zvyšuje vaše šance na trhu práce, či už vo vlastnej krajine alebo v zahraničí. Hovoriť po francúzsky je výhodou pre zamestnanie v jednej z mnohých francúzskych a frankofónnych skupín v rôznych sektoroch (distribúcia, automobilový priemysel, letectvo atď.). Dôvod?

Ako piata ekonomická veľmoc je Francúzsko mimoriadne atraktívne pre zahraničných podnikateľov, výskumníkov aj študentov. Takže investícia do dobrého kurzu francúzštiny sa vám rozhodne vyplatí.

Získate prístup ku všetkým svetovým prvkom kultúry

Francúzština je jazykom gastronómie, módy, divadla, výtvarného umenia, tanca a architektúry. Francúzština je jazykom univerzálnych ideálov osvietenských filozofov, ktorí svetu priniesli koncept ľudských práv.

Ovládanie francúzštiny ponúka prístup k originálnym verziám filozofov osvietenstva, významných spisovateľov ako Victor Hugo a Marcel Proust alebo známych básnikov ako Charles Baudelaire a Jacques Prévert.

Francúzština je jazykom medzinárodných vzťahov

Francúzština je pracovným aj oficiálnym jazykom OSN, Európskej únie, UNESCO, NATO, Medzinárodného olympijského výboru, Medzinárodného Červeného kríža a mnohých medzinárodných právnych orgánov.

Okrem toho je francúzština jazykom troch miest, v ktorých sídlia európske inštitúcie: Štrasburg, Brusel a Luxemburg. Ovládanie francúzskeho jazyka je nevyhnutné pre každého, kto chce pokračovať v kariére v medzinárodnej organizácii.

Francúzština je cestovateľský jazyk

Na záver pre nás to najdôležitejšie. S 87 miliónmi návštevníkov bolo len v roku 2017 Francúzsko najnavštevovanejšou krajinou na svete. Znalosť francúzštiny predsa znamená príjemnú návštevu Paríža alebo výlet do rôznych regiónov Francúzska, ale aj pochopenie francúzskej kultúry, mentality a spôsobu života sú so znalosťou francúzštiny oveľa pohodlnejšie. Francúzština je navyše užitočným spoločníkom na cestách do Afriky, Švajčiarska, Kanady, Monaka či Seychel. Takže najvyšší čas si tento jazyk v tej najlepšej jazykovej škole osvojiť.

Zdroj obrázka: Orion-v/Shutterstock.com

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej