ONLINE MAGAZIN

Zalietať si ponad Malú Fatru môže každý. Aj v lockdowne.

Obľúbenú turistickú destináciu žilinského kraja v súčasnosti nemá možnosť navštíviť každý. Pokiaľ nie ste z okresu Martin alebo Žilina, dostanete sa tam len ťažko.
Vďaka novej 360° videomape ho bude môcť navštíviť ktokoľvek a kedykoľvek.

Letecký tím Slovensko z neba vytvoril 360° videomapu Krivánskej Malej Fatry z neba. Nová virtuálna technológia snímania 360° pohľadu na krajinu umožnila vyhotoviť video z lietadla, ktoré sledovateľom dopraje skutočne autentický zážitok. Na tomto linku si môžete zaletieť nad Malou Fatrou:

 

Do regiónu Malej Fatry môžete zaletieť aj z pohodlia domova

Preletieť nad Malou Fatrou môžete s pomocou počítača, smartfónu či tabletu. Pohybom myši alebo naklonením smartfónu obdivujete tú časť krajiny, kam sa chcete pozerať.
Najväčší zážitok z letu umocnia virtuálne okuliare, ľahko dostupné aj na internete. Ich nasadením nadobudne sledovateľ pocit, akoby bol na bruchu lietadla a krásu tohto regiónu si užíva z pohľadu vtákov. Vďaka interaktivite tejto technológie si môže prelet ponad Krivánsku Malú Fatru režírovať úplne sám.

Vo videomape sú zapracované aj geografické popisy, názvy obcí, turisticky zaujímavé miesta i všetky ostatné záujmové body. Takto sa vie divák veľmi rýchlo zorientovať, kde sa presne nachádza a zároveň si dokáže lepšie predstaviť polohu danej lokality.

Letecký dokumentárny film

Videomapa s 360-stupňovým pohľadom na krajinu žilinského kraja trvá pol hodinu. „Pilotným projektom bola 360 stupňová videomapa pohoria Vysoké Tatry a regiónu Stredné Slovensko. Tentokrát sme sa zamerali na severné Slovensko, konkrétne na Krivánsku Malú Fatru. Nad ňou sa môže preletieť ktokoľvek aj bez lietadla. Navyše vo videomape sledovateľa sprevádza nielen kartografický popis krajiny, ale aj príjemná hudba a zvuk motora dodávajúci úplnosť a dokonalý zážitok počas letu. Aj v dobe, keď nemáme možnosť cestovať či navštevovať obľúbené turistické destinácie, umožňujeme navštíviť Malú Fatru každému, a to pohľadom z neba,“ približuje pilot, letecký fotograf a autor videomapy Milan Paprčka.

Videomapa Krivánská Malá Fatra vznikla v spolupráci s Krajskou organizáciou cestovného ruchu

Žilinský turistický kraj.

Viac informácií tu: https://bit.ly/3pyCprY

Tridsať minútový letecký dokumentárny film vám predstaví, ako vyzerá turistická trasa hrebeňom Malej Fatry, ako sa kľukatie Domašínsky meander a ako vyzerá z leteckého pohľadu okresné mesto Žilina a Martin.

 

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej