ONLINE MAGAZIN

Tipy na vianočné darčeky Logitech

Najväčší „unboxing“ roka sa nezadržateľne blíži. Do Vianoc ostáva už len pár dní. Ak ešte nemáte nakúpené vianočné darčeky pre svojich blízkych a hľadáte nejakú inšpiráciu, prinášame vám zopár tipov na technické gadgety, ktoré celkom iste potešia každého geeka.

Hľadáte darček pre kreatívnu dušu?

Bezdrôtové klávesnice MX Keys Mini a MX Keys Mini for Mac sú určené predovšetkým pre tvorcov obsahu, teda kreatívnych ľudí. MX Keys Mini ponúka to najlepšie z dobre známych, štandardne veľkých klávesníc MX Keys, avšak v minimalistickom bezdrôtovom prevedení. Môžete ich využívať v ľubovoľnom prostredí – na veľkom dizajnérskom stole v štúdiu, ale aj v domácom pracovnom kútiku, či na cestách ako doplnkovú klávesnicu pre notebook, tablet a mobil. Na klávesnici, ktorá bola vytvorená s ohľadom na efektivitu, stabilitu a presnosť, budete písať s istotou, pohodlne a štýlovo. Budete sa tak môcť plne sústrediť na prácu a na maximum využívať svoj tvorivý potenciál.

Cena Logitech  MX Keys Mini: od 78,90 €

 

Pracuje na každom povrchu

Zoznámte sa s kompaktnou výkonnou myškou MX Anywhere 3, ktorá vám pomôže s ovládaním rôznych zariadení. Môžete ju používať kdekoľvek – v kaviarni, vo vlaku na kolene, v hoteli alebo aj na rokovaní mimo kanceláriu. Plynulo dokáže ovládať až tri spárované zariadenia (Windows, mobil, Mac, iPad, Chromebook,…), prípadne prechádzať z obrazovky jedného do druhého a prenášať napr. medzi Windows PC a MAC OS X rôzne texty, obrázky, či dokonca celé súbory. MX Anywhere 3 funguje naozaj všade a na každom povrchu, vrátane sklenenej dosky a zrkadla. Myška má unikátne koliesko, ktoré umožňuje precízne a presné krokové scrolovanie a súčasne vie preletieť až tisíc riadkov za sekundu keď ho roztočíte. Batéria vydrží až 70 dní a už za minútu ju nabijete na niekoľko hodín práce.

Cena Logitech MX Anywhere 3: od 65,90 €

 

Darček pre toho, čo veľa pracuje

Klávesnica je nepostrádateľnou výbavou počítačov. Je na nej veľa rôznych tlačidiel a tie sú uložené podľa nejakej logiky, ktorá bola vytvorená v minulom storočí. Žiaľ už vtedy sa zistilo, že niečo nie je úplne v poriadku a u mnohých používateľov sa začali prejavovať pri častej práci za počítačmi nepríjemné bolesti zápästia. Správnej ergonómii sa venujú odborníci na celom svete, aj vo výskumnom stredisku Logitech, kde vznikla jedna z najlepších kancelárskych klávesníc súčasnosti (teda minimálne z pohľadu ergonómie). Klávesnica K860 má tvar, ktorý v každej polohe poskytuje ideálny a prirodzený komfort pre vaše ruky. Má nožičky nielen vzadu, ale aj vpredu, aby ste mali správny náklon kláves pri písaní za stolom po stojačky, čo je v dnešnej „usedenej“ dobe jeden z veľmi preferovaných spôsobov pri práci. Prirodzený sklon a rozdelenie klávesnice výrazne odľahčí vašim zápästiam a svalom, takže aj po hodinách práce nebudú vaše ruky cítiť takú únavu ako pri použití bežnej klávesnice. Ak vám na niekom naozaj záleží, venujte mu darček, ktorý mu bude celý rok pomáhať tak, ako ergonomická klávesnica K860.

Cena Logitech Ergo K860 Wireless Split Keyboard: 89,90

 

 

Dištančné Vianoce?

Žiaľ dnešná doba príliš nepraje spoločným stretnutiam, no netreba zúfať. Aj keď z nejakého dôvodu nemôžete byť spolu so svojimi blízkymi, môžete zostať aspoň vo vizuálnom kontakte pomocou webových kamier Logitech BRIO 4K, ktoré poskytujú špičkovú obrazovú kvalitu v UHD rozlíšení. Pri video hovore cez takéto kamery máte pocit akoby ste naozaj boli spolu v jednej miestnosti aj keď vás fyzicky môžu od seba deliť hoci aj tisícky kilometrov. Kamera je vybavená profesionálnymi technológiami, ktoré vylepšujú obraz pri zlom svetle (dokonca si v noci v prípade potreby vystačí aj so svetlom z monitoru), uľahčujú prenos videa v 4K rozlíšení a vedia zachytiť presne zvuk s technológiou potláčajúcou šum a ruchy na pozadí. Kamera zároveň cez aplikáciu Capture dáva streamerom úplnú kontrolu nad vysielaným živým videom. Túto kameru pre jej nekompromisnú kvalitu skrátka ocení každý.

Cena Logitech BRIO 4K: 180 €

 

Najpredávanejšia hráčska myš na svete

Znovuzrodená hráčska legenda. Takto by sme mohli označiť myšku spoločnosti Logitech s označením G502 HERO, ktorá je mimochodom najpredávanejšou hráčskou myšou na celom svete. Myš využíva jeden z najlepších optických senzorov HERO, ktorý ponúka nastaviteľnú citlivosť od 200 až do 25 600 DPI (zjednodušene 25K). Hráči si ju môžu ľubovoľne upraviť pomocou aplikácie Logitech G Hub a uložiť si svoje obľúbené nastavenie (profil) aj do internej pamäte, aby ho mohli využívať na iných počítačoch. Zároveň si môžu upraviť hmotnosť myši pomocou prídavných závaží a dokonca aj zmeniť jej ťažisko rôznym uložením týchto závaží. Myš G502 je vhodná pre profesionálnych aj občasných hráčov. V správnych hráčskych rukách je to „smrtiaca zbraň“.

Cena Logitech G502 Hero: 53,90

 

Klávesnica pre občasných hráčov

Klávesnica G213 Prodigy prináša v danej triede to najlepšie pokiaľ ide o hmatovú odozvu a výkon. Každá jej klávesa je vyladená tak, aby poskytovala ultra rýchlu a zreteľnú odozvu. Jej konštrukcia umožňuje vnímať stlačenie viacerých kláves súčasne (tzv. „anti-ghosting gaming matrix“). Navrhnutá je pre hráčov všetkých úrovní a vyznačuje sa štíhlou konštrukciou, ktorá je odolná proti poliatiu tekutinami, je pohodlná a veľa toho vydrží. Má integrovanú opierku pre zápästie a nastaviteľné nožičky. Klávesnica má päť zón s RGB podsvietením, ktoré si môžete upraviť podľa seba. Svetelné efekty môžete synchronizovať s inými zariadeniami Logitech G pomocou obslužnej aplikácie.

Cena Logitech G213 Prodigy: 59,90 €

 

Klávesnica pre profesionálnych hráčov

S Logitech G915 TKL nepotrebujete na hranie toľko miesta, má však všetky nenahraditeľné herné klávesy a dá sa aj ľahko prenášať na LAN party alebo na návštevu ku kamarátom. Na zadnej strane klávesnice je priestor pre uloženie bezdrôtového USB adaptéru LIGHTSPEED. Vďaka absencii numerickej časti môžete mať myš bližšie ku klávesnici – táto prirodzenejšia poloha rúk prináša väčšie pohodlie, lepšie sústredenie a menšiu únavu, čo ocení mnoho hráčov. G915 TKL obsahuje vysoko výkonnú bezdrôtovú technológiu LIGHTSPEED, nízkoprofilové mechanické herné spínače GL pre rýchle a presné hranie (v troch verziách podľa modelu) a RGB podsvietenie LIGHTSYNC, pri ktorého zapnutí vydrží batéria dodávať energiu až 40 hodín. Po dizajnovej a aj funkčnej stránke ide o jednu z najlepších hráčskych klávesníc na trhu.

Cena Logitech G915 TKL LIGHTSPEED: 164,90 €

 

Kamera pre streamerov

Máte doma nádejného Youtubera alebo streamera? Kamera StreamCam má svoje cieľové určenie už vo svojom názve. Ide o prémiový model, ktorý má špičkový dizajn a zároveň technológie pre profesionálny obraz asi pre každého – aj pre ľudí bez profesionálneho svetla, ktorí majú ambíciu skúsiť zdieľať svoje myšlienky pomocou video záberov. S aplikáciou Logitech Capture si môžete upraviť parametre a vyladiť všetko rovnako ako v klasickom štúdiu, pridať druhé video okno príp. obrazovku Windows pri tvorbe tutoriálov, titulky, efekty a všetko nahrať stlačením jediného tlačidla. Otočením kamery o 90° získate portrétový režim, ktorý vyzerá ako keby bol snímaný z vášho mobilu na výšku. Tento formát je zaujímavou možnosťou ako oživiť svoje streamy a dopriať vášmu publiku formát, ktorý si bude lepšie rozumieť s mobilnými zariadeniami (ideálne pre streaming na sociálne siete). Kamera je optimalizovaná pre Open Broadcaster Software (OBS), XSplit, Streamlabs a ďalšie aplikácie používané na živé vysielanie. Pripája sa cez USB-C konektor.

Cena Logitech StreamCam: 103,90 €

 

Hráčsky headset s mikrofónom bez ramena

Mimoriadne ľahký bezdrôtový headset Logitech G435 LIGHTSPEED ti umožní hrať hry, počúvať hudbu alebo komunikovať s priateľmi na rôznych platformách. Je to prvý hráčsky headset vybavený súčasne pripojením LIGHTSPEED a aj Bluetooth s nízkou latenciou. Poskytuje tak väčšiu slobodu pri hraní na PC, smartfónoch i herných konzolách PlayStation. Váži len 165 gramov a je teda dostatočne ľahký a pohodlný aj na celodenné nosenie. Svojim tvarom dobre padne väčšine ľudí a optimalizovaný je aj pre menšie veľkosti hlavy (ideálny pre deti). Dvojica vylepšených smerových mikrofónov umožnila odstrániť rameno mikrofónu, zosilniť váš hlas a zároveň znížiť ruchy na pozadí, takže budete znieť, ako by ste boli v rovnakej miestnosti ako vaši priatelia. Vyrábaný je v troch moderných farebných kombináciách.

Cena Logitech G435 LIGHTSPEED: 77 €

 

Akčná výbava pre hráča za výnimočnú vianočnú cenu

Samozrejme každý chce to najlepšie a hráčske vybavenie môže byť naozaj drahé, ale nepotrebujete investovať stovky euro, aby ste mali to NAJ. V portfóliu Logitech sú aj myši, ktoré nezruinujú váš rozpočet a pritom v sebe ukrývajú veľké technológie, ktoré poznáte z profesionálnych esport zariadení. Typickým príkladom môže byť napr. káblová myška G102 LIGHTSYNC, ktorá má overený PRO dizajn a pokročilé technológie pre hráčov s akčnou cenovkou pod 30 €! V ponuke je aj o nejakých desať euro drahšia bezdrôtová verzia s modelovým označením G305. Vo vianočnej akcii môžete teraz kúpiť aj veľmi solídny káblový headset G332 rovnako za necelých 30€. G332 majú odolnú konštrukciu a uzavreté mušle z pamäťovej peny pre vyšší komfort. Ide o jeden z headsetov s najlepším pomerom k cene na trhu.

Cena za headset Logitech G332 alebo myš G102 LIGHTSYNC: 29,90 €

 

Bonusové tipy redakcie:


Výkonný WI-Fi 6 router, ktorý prekvapí príjemnou cenou

Inteligentný Wi-FI 6 smerovač D-Link R15 EAGLE PRO AI AX1500 ponúka dvojpásmové bezdrôtové pripojenie rýchlosťou až 1 500 Mbps, ktoré poskytuje bleskurýchlu bezdrôtovú Wi-Fi 6 so zvýšeným dosahom, spoľahlivosťou a pokrytím až do 230 metrov štvorcových. To umožňuje užiť si Wi-Fi ako nikdy predtým a zároveň je to perfektné riešenie pre tých, čo vyžadujú stabilné Wi-Fi s minimálnymi interferenciami. Nový router sa veľmi ľahko nastavuje a spravuje vďaka mobilnej aplikácii. V prípade potreby je možné dosah Wi-Fi siete ešte predĺžiť pomocou EAGLE PRO AI Mesh extender (E15) alebo prídavných Mesh systémov (M15-2 a M15-3), ktoré budú dostupné neskôr v tomto roku.

D-Link R15 EAGLE PRO AI AX1500

Cena: 59,90 €


Perfektné pokrytie celého domu Wi-Fi signálom novej generácie

Mesh systém COVR od spoločnosti D-Link bol navrhnutý pre dokonalé pokrytie celej vašej domácnosti. vám poskytne bezproblémové a spoľahlivé WiFi pokrytie v každom kúte vášho domu. Vďaka pokročilej technológii WiFi 6 s rýchlosťou až 1,8 Gb/s predstavuje dvojpásmový WiFi systém COVR-X1862 perfektné riešenie na streamovanie v 4K, hranie VR hier, alebo pre inteligentné domácnosti, kde je potrebné stabilné a spoľahlivé pripojenie pre viac zariadení naraz. Balenie obsahuje dve jednotky, ktoré sú optimálne na pokrytie plochy až 420 m2. V prípade potreby je možné dokúpiť ďalšie základne alebo rovno využiť COVR-X1863 s troma jednotkami pre ešte väčšie pokrytie. Technológia 1024-QAM zvyšuje priepustnosť zariadení až o 25 %, OFDMA (Orthogonal Frequency Division Multiple Access) a technológia BSS Coloring zvyšuje kapacitu, dosah a rýchlosť siete. V neposlednom rade COVR poteší aj svojím elegantným, malým a diskrétnym vyhotovením, ktoré hravo zapadne do každého interiéru.

D-Link COVR-X1862 a COVR-X1863

Cena: 182,90 €


 

 

Malý darček, ktorý spraví veľkú radosť

Pamäťové karty Kingston CANVAS Plus sú tu preto, aby pomáhali zachytiť každý okamih vášho života. Je neuveriteľné koľko dát sa dnes vmestí na malú kartičku v mobilnom telefóne, alebo kamere, či digitálnom fotoaparáte. Tieto karty sa využívajú ako dátové úložisko aj v mikropočítačoch ako je Raspberry Pi, v navigáciách, alebo v kamerových dronoch a nespočetnom množstve ďalších a ďalších zariadení. Jednoducho ich nikdy nie je dosť, takže je dobré mať vždy v zásobe niekoľko ďalších, aby ste ich mohli použiť vo svojom obľúbenom zariadení. MicroSD a SD karty Kingston sú vyhlásené svojou spoľahlivosťou a kvalitou. V sérii Canvas si môžete vybrať z kariet Select pre chytré telefóny, Go! pre zrkadlovky a kamery alebo najvýkonnejších React pre 4K a akčné kamery. Všetky modely sú dostupné v SD prevedení ale aj v MicroSD, prípadne s redukciu na SD alebo cestovnou USB čítačkou.

Kingston CANVAS Plus

Cena: od 12€


2TB v krabičke od zápaliek

V situácii, keď potrebujete preniesť väčšie množstvo dát, potrebujete rýchly externý disk. Naším tipom je miniatúrny SSD disk Kingston XS2000, ktorý naplno využíva rýchlosť nového rozhrania USB 3.2 Gen 2×2 a svojimi parametrami predstavuje novú generáciu kompaktných externých diskov na cesty. Podporuje rýchlosti čítania a zápisu až 2 000 MB/s, čo je rýchlosť akou donedávna disponovali iba špičkové interné počítačové SSD disky. V porovnaní s typickým prenosným SSD diskom má však disk XS2000 iba polovičnú veľkosť, hoci má (podľa modelu) kapacitu od 500 GB až do 2 TB. Prenosný SSD disk XS2000 odoláva nárazom, prachu aj vode, takže je ideálnym spoločníkom, keď vyrážate do terénu za prácou alebo zábavou.

Kingston XS2000 Portable SSD

Cena: od 98,90 €


 

 

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej