ONLINE MAGAZIN

V srdci Karibiku vzniklo prvé letovisko určené výhradne XXL turistom

Na bežných plážach a v prázdninových rezortoch musia obézni ľudia často čeliť úsmeškom a kritickým pohľadom. Napriek tomu sa v karibskom letovisku sa cítia ako vo vysnívanom XXL raji.
Karibský ostrovček Eleuthera sa stal útočiskom pre turistov s nadváhou. Tunajší The Resort funguje už druhým rokom a darí sa mu náramne.
Netradičné letovisko je dielom podnikateľa Jamesa Kinga, ktorý nápad nosil v hlave 14 rokov.

„Pred mnohými rokmi som bol svedkom situácie, keď jeden zo zákazníkov hotela v Marylande rozsadol hotelové kreslo. Akoby nestačila trápnosť onej situácie, klient bol prinútený hotelu zaplatiť 150 dolárov za zničený nábytok,“ spomína dnes úspešný prevádzkovateľ letoviska pre XXL návštevníkov.

Karibský ostrovček Eleuthera

Karibský XXL raj
Svoj prázdninový rezort otvoril James pred dvoma rokmi a na nezáujem zákazníkov sa nemôže sťažovať. „Približne 60 % klientov prichádza zo Spojených štátov, najmä z okolia New Yorku. Zvyšok tvoria turisti z celého sveta. Veľké množstvo ľudí k nám jazdí z Európy, predovšetkým z Veľkej Británie a zo Španielska,“ bilancuje James King.

Nejde ale len o skladbu klientov… Veľkosti a proporciám zákazníkov bolo prispôsobené takmer všetko – od architektonického riešenia až po hotelové vybavenie. Dvere izieb sú širšie, než je bežné, rámy postelí a stoličiek sú väčšie a vystužené oceľou – je to je jednoducho nábytok na mieru pre priestorovo výraznejších návštevníkov.

Spevnené sú aj  sú aj hotelové toalety. O hostí sa v letovisku stará špeciálne vyškolený personál.

Karibský XXL raj má ale jeden háčik – rezort v súčasnosti prijíma len skupinové rezervácie. „Z počiatku sme prijímali aj jednotlivých klientov, po čase sa ale ukázalo, že klientom novo prichádzajúci vadí. Teraz preto berieme len skupiny.“ Ani samotári ale nemusia zúfať, na neďalekom Mačacom ostrove plánuje King v blízkej dobe vybudovať nový XXL rezort, ktorý má slúžiť práve jednotlivým návštevníkom.

Zdroj: https://www.stoplusjednicka.cz/

Viacej informácií na : https://bit.ly/3mJ2ODn

Fotografie: depositphotos

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej