ONLINE MAGAZIN

Autobusové spojenie Bratislavy s Hainburgom končí 14. novembra

Nedeľa 14. novembra bude posledným dňom prevádzky cezhraničnej linky, ktorá spájala Bratislavu s rakúskym Hainburgom. Komerčná linka, ktorú zaviedol Slovak Lines po skončení pôvodnej linky 901 prevádzkovanej mestom Bratislava, sa končí po necelých dvoch rokoch. Dôvodom je dlhodobá vysoká stratovosť a takisto chýbajúca podpora zo strany slovenskej či rakúskej samosprávy.

Komerčná linka do Hainburgu začala premávať na prelome rokov 2019/2020 po ukončení pôvodnej linky 901 prevádzkovanej a dotovanej mestom Bratislava.
Na komerčnej linke mohli cestujúci využiť všetky benefity, ktoré Slovak Lines svojim zákazníkom ponúka, ako je napríklad bezplatná wifi či možnosť platby kartou priamo v autobuse.

Slovak Lines rovnako vytvoril pre túto linku špeciálny Travel pass, ktorý umožnil cestovať pravidelne za cenovo výhodnejších podmienok.

“Je nám úprimne ľúto, že sa nám autobusové spojenie medzi Bratislavou a Hainburgom nepodarilo zachovať. Spravili sme pre to maximum, ale priemerná vyťaženosť autobusu 10 cestujúcimi napriek zredukovanému cestovnému poriadku nám každým dňom vytvára dodatočnú stratu,“ hovorí generálny riaditeľ spoločnosti Slovak Lines Pavol Labant a dodáva, “k ukončeniu linky prispela samozrejme aj pandémia, ktorá znížila počet cestujúcich a takisto skutočnosť, že končíme ako prevádzkovateľ regionálnej autobusovej dopravy v Bratislavskom samosprávnom kraji. Vo verejnej súťaži však každý uchádzač predkladal aj ponuku na prevádzku tejto linky, a preto je budúcnosť spojenia Bratislavy s Hainburgom v rukách Bratislavského samosprávneho kraja.”

Cestujúcim so zakúpenými Travel passmi, ktorých platnosť končí po 14. novembri, bude spoločnosť Slovak Lines refundovať pomernú časť nákladov.

“Pandémia aj neúspešná verejná súťaž sú veľkými ranami, ktoré Slovak Lines, jedného z najväčších slovenských autobusových dopravcov, v poslednom období zasiahli.

My sa však nevzdávame a pokračujeme s našou komerčnou medzinárodnou dopravou do Viedne a letisko Schwechat aj naďalej. Rovnako pokračuje aj naša zmluvná doprava pre mnohé podniky v regióne, kde zabezpečujeme každodennú dopravu zamestnancov do práce.

Taktiež už pripravujeme našu sezónnu lyžiarsku linku na Semmering a Stuhleck,” uzatvára Pavol Labant.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej