ONLINE MAGAZIN

Prechádzky regiónom Rimanov, po Carnuntum-Marchfeld 

Prechádzky regiónom Rimanov, po Carnuntum-Marchfeld 

Novinkou spolkovej krajiny Dolné Rakúsk, v regióne Carnuntum-Marchfeld, leží východne od Viedne, sú nové, značené trasy. Čiastočne neznáme chodníčky, zákutia, historické stavby, či staré múry, skryté uličky a pekná príroda navôkol. Všetky tieto miesta dýchajú históriou!

Ak sa vyberiete akýmkoľvek smerom, prechádzky budú trvať takmer hodinu a čo je zaujímavé, môžete pri tom použiť novinku – App „Ortsspaziergänge“ – prechádzky miestami, vypočujete si ich históriu, čo to o zaujímavostiach toho ktorého miesta, či atrakcie. Tém a chodníkov je šesť: Bad Deutsch-Altenburg, Petronell-Carnuntum, Bruck an der Leitha, Fischamend, Eckartsau alebo si zvolíte za cieľ výletu obec Marchegg. Spoznáte zaujímavý región, o ktorom ste možno doteraz vedeli len málo, možno vás novinky, či informácie o ňom aj prekvapia. Oblasť Carnuntum- Marchfeld leží neďaleko Bratislavy, blízko slovensko-rakúskych hraníc. Okrem toho, že si cez aplikáciu vypočujete nové informácie, na každej trase sú inštalované ďalšie zaujímavosti o tom, čo ešte vidieť, historické fotografie, 360°pohľady, staré štíty a mnoho iného.

A na to aby ste objavili región Region Carnuntum-Marchfeld, jednoducho si stiahnete aplikáciu do smart telefónu. Výhodou je, že nemusíte mať pri tom žiadne internetové spojenie, orientovať sa tu totiž budete veľmi jednoducho: pri prechádzke sa vám totiž vždy objaví aktuálna pozícia v aplikácii vo virtuálnej mape.

K dispozícii je App verzia v  systéme Google Play-oder Apple-App-Store.

Prechádzka trasou Bad Deutsch-Altenburg je o napínavej histórii kúpeľlného mesta, už starí Rimania poznali ozdravujúce účinky jódovo – sírnatého prameňa. Historické dedičstvo je úzko späte s obcou. Príbehy o Rimanoch sa dozviete aj o kúsok ďalej, priamo v obci Petronell-Carnuntum, kde bola kedysi, pred viac ako dvetisíc rokmi,  pulzujúca rímska metropola. Je to miesto, ktoré drancovali Osmáni, či križiaci.

Krásne, stredoveké  a príjemné mesto Bruck an der Leitha: mesto zachránili pred druhým nájazdom Turkov. A zasa v obci Fischamend, „vyjdú na povrch“ všetky tajomstvá. Tak napríklad aj to, že bola miestom tajomých temlárskych rytierov, a že sa tu nachádzala najväčšia základňa pre letecký výskum v rakúskej monarchii.

Krásnu prírodu lužných lesov spoznáte na mieste Eckartsau, práve tu sú informácie ako vznikali lužné lesy a čomu vďačíme za to, že tu vôbec posledné, lužné lesy Európy zostali neporušené. Vďaka aktivistom, ktorí bojovali za to, aby na tunajšom toku Dunaja nevznikla žiadna elektráreň. Budete obdivovať nádherný park zámku Eckartsau. V obci Marchegg  je raritou veľká kolónia bielych bocianov, najväčšej v strednej Európe. V roku 2022 bude zámok Marchegg centrom veľkej krajinskej, dolnorakúskej výstavy.

Detaily a informácie k potulkám po regióne Carnuntum-Marchfeld nájdete na: www.ortsspaziergaenge.at a www.kamkam.eu

Forografie – zdroj: Region Carnuntum – Marchfeld/Donau Niederösterreich Tourismus GmbH

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej