ONLINE MAGAZIN

Zdravá energia na dlhé cestovanie

Energia je pre náš život veľmi dôležitá. Potrebujete ju v škole, v práci a vo voľnom čase s rodinou. Veľmi veľa jej ale určite spotrebuje vaše telo pri dlhých cestách v aute. A ak ste sa toto leto rozhodli vozidlom cestovať na dovolenku, je dobré, ak sa zoznámite s niektorými spôsobmi jej doplnenia.

Poistiť sa v podobe zdravých doplnkov a jednoduchých tipov je veľmi dobre riešenie. Tak sa poďte spolu s nami o tom presvedčiť.

Kvalitná káva

Rýchlych zdrojov energie nájdete na trhu veľmi veľa. Otázne ale je, či v sebe neskrývajú látky, ktoré vášmu telu môžu aj uškodiť. Pri kvalitnej káve, ktorú budete konzumovať v primeranom množstve, by vám nič podobné hroziť nemalo.

Naopak, tento nápoj vie byť aj veľmi zdravý, čo potvrdzujú aj mnohé vedecké štúdie. Tak napríklad, káva obsahuje obrovské množstvo antioxidantov, vďaka ktorým sa naše telo zbavuje škodlivých buniek a zostáva dlho vitálne.

Lepšie sa vďaka káve zbavujeme aj tukov. Môžeme predísť vzniku demencie alebo Alzheimerovej choroby. Plusom je teda nielen energia a vyššia schopnosť koncentrácie z kofeínu, ale aj prínos pre naše zdravie.

Bio čokoláda

Ak nemáte možnosť pripraviť si na ceste kávu, skúste lahodnú Bio čokoládu, ktorá doplní telu nielen potrebné cukry.

Všetci veľmi dobre vieme, že príliš veľa sladkých alebo tučných jedál môže prispieť k obezite a ďalším zdravotným problémom, ale dobrá správa pre milovníkov čokolády je, že malé množstvo môže mať aj určité zdravotné výhody.

Chuť, vôňa a textúra čokolády sú prospešné pre oblasti mozgu. Čokoláda ale obsahuje aj tryptofán, esenciálnu aminokyselinu, ktorá stimuluje produkciu serotonínu, prírodného antidepresíva.

Podobným obsahom čokolády môže byť aj kofeín, vďaka čomu sa stáva čokoláda dokonalou alternatívou ku káve.

Tak sa týmito doplnkami výživy zásobte a únava sa vám bude vyhýbať nielen na dlhých cestách.

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej