ONLINE MAGAZIN

Problém s Wi-Fi? Poznáme riešenie

D-Link predstavil najnovší prírastok do svojho radu Wi-Fi 6 mesh systémov Covr AX1800 pre bezdrôtové pokrytie celej domácnosti. Nové modely podporujú bezproblémové pripojenie Wi-Fi v domácnostiach s veľkým počtom zariadení a sú ideálne na neprerušované online aktivity vrátane streamovania v rozlíšení 4K, hrania hier vo virtuálnej realite a videohovorov.


Kľúčové vlastnosti domáceho sieťového Wi-Fi 6 mesh systému D-Link AX1800  systémov:

– Wi-Fi 6 – nová generácia Wi-Fi

– Sieť mesh s inteligentným roamingom na pokrytie celého domu

– Technológia OFDMA a MU-MIMO

– Inteligentné riadenie – pre optimálne využitie celej šírky pásma

– Jednoduchá inštalácia a nastavenie

– Rodičovská kontrola na základe profilov používateľov

– Ľahko škálovateľná sieť


Domáce sieťové systémy AX1800 sú vybavené najnovšou technológiou Wi-Fi 6. Ponúkajú celkovú rýchlosť až 1,8 Gb/s so súčasným dvojpásmovým prenosom a šifrovaním WPA3 pre oveľa bezpečnejšie pripojenie. Prístupové body sa dodávajú v baleniach po 2 alebo 3 kusoch a môžu zabezpečiť pokrytie Wi-Fi až do 420/600 m2. Ak je potrebné väčšie pokrytie domu, sieť možno jednoducho rozšíriť pridaním ďalších prístupových bodov Covr.

Nové systémy boli navrhnuté tak, aby spĺňali rastúce požiadavky moderných prepojených domácností, a sú plne vybavené pokročilými technológiami MU-MIMO, OFDMA a BSS Colouring na zvýšenie kapacity a výkonu siete. Umožňujú súčasnú komunikáciu viacerých zariadení cez Wi-Fi pri maximálnom využití dostupnej šírky pásma a efektívnejšej distribúcii dát. Okrem toho využívajú sofistikovanú technológiu Smart Roaming, ktorá neustále skenuje silu bezdrôtového signálu v celej sieti a automaticky pripája zariadenia k tomu prístupovému bodu s najsilnejším signálom.

Systémy AX1800 podporujú hlasové ovládanie pomocou Amazon Alexa a Google Assistant, takže používatelia môžu ovládať svoju domácu sieť Wi-Fi bez toho, aby museli čo i len pohnúť prstom. Ponúkajú aj rodičovskú kontrolu založenú na vybraných profiloch, ktorá umožňuje priradiť konkrétne zariadenia k profilom členov rodiny a individuálne blokovať určité webové stránky, nastaviť harmonogram pre prístup k sieti Wi-Fi alebo sieť úplne vypnúť.

Zariadenia sa rýchlo a jednoducho inštalujú a konfigurujú pomocou bezplatnej aplikácie D-Link Wi-Fi, ktorá je k dispozícii pre kompatibilné zariadenia so systémom Android alebo iOS. Ak používateľ uprednostňuje káblové pripojenie, nové prístupové body majú zabudované gigabitové ethernetové porty, ktoré poskytujú spoľahlivý prenos pre sieťové úložiská (NAS), inteligentné televízory alebo herné konzoly.

Cena a dostupnosť

Nové systémy mesh Wi-Fi 6 Covr AX1800 sú už dostupné na Slovensku a v Českej republike a v Českej republike prostredníctvom siete predajcov IT a systémových integrátorov. Odporúčaná maloobchodná cena prístupových bodov COVR-X1862 (sada 2 zariadení) je 175,90€ (4 699 Kč) a cena COVR-X1863 (set 3 zariadení) je  za 262,90€ (6 999 Kč). Ďalšie informácie získate v miestnej pobočke spoločnosti D-Link na adrese https://eu.dlink.com.

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej
Technika Technológie

Samsung predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2, ktorý ochráni cenný majetok používateľov

Nová verzia je univerzálnejšia a znamená viac pokoja v duši. Vďaka novým funkciám má používateľ sledovanie svojich vecí pod kontrolou. Možnosti vyhľadávania stratených predmetov sa s novou verziou výrazne rozšírili  Spoločnosť Samsung Electronics predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2. Novinka prináša do radu inteligentných príveskov Galaxy SmartTag množstvo vylepšených spôsobov, ako strážiť a sledovať cenné predmety. Možnosti […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Radíme Vám Technika

Od železníc smrti až po guľové vlaky

Od svojho rozmachu v 19. storočí je železnica najvýznamnejším stelesnením moderných technických výdobytkov ako aj jedným z najdôležitejších dopravných prostriedkov. Pomocou železničných tratí sme schopní zdolávať hory, prekonávať obrovské vodné plochy a kliesniť si cestu divočinou. Aby sme sa však  k tomu dopracovali, museli výrobcovia a konštruktéri dosiahnuť fantastické výkony, ale aj vykonať bezohľadné rozhodnutia. Príbehy železníc […]

Čítať ďalej