ONLINE MAGAZIN

Pripravte sa na cestovanie a dovolenku kompletnou kontrolou auta

Pohodlná cesta autom je na nezaplatenie. A v súčasnej dobe, kedy práve vozidlo využívame na bezpečné dovolenky, to platí dvojnásobne. Avšak, iba do momentu, než sa na aute nevyskytne prvá porucha, ktorá môže celý výlet poriadne pokaziť.

Aby ste sa tomu vyhli, odporúčame vám myslieť na kontrolu. Ktorých častí sa to týka a sú pri dlhej ceste najdôležitejšie, sa dozviete v našom článku.

Stav pneumatík a vyváženie kolies

Jazda na opotrebovaných pneumatikách a nevyvážených kolesách je nepríjemná a nebezpečná. Staré, opotrebované pneumatiky zhoršujú ovládateľnosť, zvyšujú pravdepodobnosť šmyku a prakticky neodporujú aquaplaningu. Sledovať stav pneumatík v závislosti od ich veku a stavu sa teda oplatí.

Odolné gumené rohože

Sa v aute zídu vždy, pretože zaťaženie vozidla vlhkosťou, vodou a špinou z vozovky je veľké. Aby to nemalo vplyv na stav vozidla, nespôsobovalo vznik plesní a korózie, odporúčame vám investovať do kvalitných a odolných gumených rohoží.

Vyrobené zo špeciálnej gumy, ktorá sa jednoducho udržiava v čistote, prispôsobí interiéru vozidla a nedeformuje.

Pevné gumené vaničky do kufra

Základom úspešnej dovolenky autom je dostatočne voľný batožinový priestor na všetko dôležité, čo k relaxu a oddychu v obľúbenom rezorte potrebujete. Aby si oblečenie, potraviny alebo iné doplnky letnej dovolenky zachovali v batožinovom priestore svoju kvalitu a vzhľad, je preto lepšie, aby ste ho vybavili rovnako odolnými a pevnými gumenými vaničkami do kufra.

Myslite na čisté čelné sklo

Nádrž ostrekovačov musí byť naplnená kvalitným prípravkom na leto, ktorý sklo od hmyzu vyčistí lepšie. Vymeňte aj opotrebované lišty stieračov. V lete budete jazdiť na ostrom slnku, vďaka čomu je plaketa na skle zreteľnejšia. A zlá viditeľnosť nemá najlepší vplyv na bezpečnosť premávky.

Nezabudnite ani na svetlá, doklady, rezervu a lekárničku. Cesta autom je pohodlná, ale aj plná prekvapení, ktorým sa včasnou kontrolu môžete vyhnúť.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej