ONLINE MAGAZIN

Optika, s ktorou bude výlet v prírode ešte krajší

Rozhodli ste sa pre množstvo dôvodov toto leto stráviť svoje voľné chvíle na horách? Je pre vás príroda skutočným liekom na mnohé choroby? V tom prípade by ste si na jej spoznávanie a pozorovanie krás mali zaobstarať dôležité zariadenie.

Ďalekohľad s nočným videním, o ktorého výhodách si v článku povieme niečo viac.

Prečo sa vám ďalekohľad v prírode vyplatí?

Moderné ďalekohľady sú dokonalé optické zariadenia, vďaka ktorým je pozorovanie prírody oveľa jednoduchšie aj na veľké vzdialenosti.

Ďalekohľad vám umožňuje nielen vidieť zväčšené obrázky objektov, ale poskytuje aj jasnejšie a podrobnejšie obrázky. Veľké objektívy zhromažďujú podstatne viac svetla ako je to možné voľným okom, čo vám umožňuje vidieť tak veľké množstvo hviezd a hmlovín na nočnej oblohe, ako aj jemnejšie detaily, kam patrí napríklad operenie divých vtákov alebo rôzne rastliny.

Užívate si reálne divadlo

Ďalším skvelým vizuálnym atribútom ďalekohľadu je stereoskopické zorné pole. Pomocou oboch očí môžete pozorovať objekty pri zachovaní hĺbky. Môžete si napríklad vychutnať vzdialených hercov na pódiu alebo sledovať športovcov, ako by boli nablízku, s realistickým 3D zážitkom.

Ste v bezpečí

Príroda je charakteristická nielen svojou krásou, ale aj náročným terénom a podmienkami. Kopce, vysoké stromy, menej svetla a viac hmly. Pre tieto prípady sa je lepšie poistiť nielen kvalitným turistickým oblečením, ale aj optikou, s ktorou je pohyb v takomto prostredí jednoduchší a bezpečný.

K ďalekohľadu si preto vyberte aj špeciálne nočné videnie, ktoré oceníte nielen pri love, ale aj v prípadoch, kedy strácate prehľad nad situáciou a terénom.

Uvidíte, že výlet bude nikým a ničím nerušený. Len si treba dať pozor aj na ďalšiu výbavu, ktorú pre dovolenku v tomto prostredí potrebujete a určite oceníte.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej