ONLINE MAGAZIN

Liptov a jeho okolie: Dovolenka, ktorú si zamilujete

Príležitostí ako stráviť dovolenku na Slovensku máme niekoľko. Aj keď sa to rozlohou krajiny možno nezdá, oblastí, ktoré sú turistami z celého sveta vyhľadávané, máme naozaj veľa. Tak prečo ich nevyužiť na relax, keď pritom môžete veľmi dobre ušetriť nielen na ceste.

Predstavíme vám niekoľko dôvodov, pre ktoré sa tento región oplatí navštíviť.

Prekrásne prostredie plné čerstvého vzduchu

Nielen stres v práci a povinnosti v rodine sú dôvodom veľkého vyčerpania organizmu. Pod jeho značnú časť sa podpisuje aj zlá kvalita ovzdušia. A nielen tá v mestách a bytoch je nevyhovujúca. Ani na vidieku to už nie je s kvalitou ovzdušia ideálne.

Množstvo áut, čoraz väčšia zástavba, dym z komínov a čoraz menej stromov, spôsobujú, že práve vidiek je na tom s kvalitou vzduchu často horšie ako mesto. Už pár dní v čistej a prekrásnej prírode Liptova vašim pľúcam a mozgu ale môže deficit kyslíka doplniť. A pri spoznávaní krásneho vysokohorského prostredia sa o tom môžete presvedčiť. Nezabudnite si vybrať pohodlné a pekné ubytovanie v Nízkych Tatrách, aby ste si po náročných túrach mali kde oddýchnuť a načerpať sily na ďalší deň

Relax plný zábavy

Príroda nie je len o zelených stromoch, čistom prostredí a zdravom vzduchu. Veľmi dobre sa po výbere vhodného ubytovania na Liptove môžete aj zabaviť. Môžete navštíviť Aquapark Tatralandia, vodný park Bešeňová, Aqua City Poprad alebo Tatrapolis. Letná bobová dráha stojí za spoznanie a nevšedný zážitok tiež.

Tak sa sem vyberte a Liptov si naplno užite. Je to jedna z ďalších možností, ako dovolenkovať lacno, bezpečne a bez ohrozenia zdravia.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej