ONLINE MAGAZIN

Slovak Lines obnovuje spojenie Bratislavy s Hainburgom

Spoločnosť Slovak Lines tento týždeň opätovne spustila cezhraničnú linku, ktorá jazdí medzi Bratislavou a rakúskym Hainburgom. Zlepšujúca sa pandemická situácia v oboch krajinách a uvoľňujúce sa opatrenia umožnili znovuobnovenie linky. Zatiaľ v obmedzenom režime slúži najmä stovkám Slovákov žijúcich v pohraničí, ktorí dochádzajú do Bratislavy za prácou a do škôl.

Komerčná linka do Hainburgu začala premávať na prelome rokov 2019/2020 po ukončení pôvodnej linky MHD dotovanej mestom. Na komerčnej linke môžu cestujúci využiť všetky benefity, ktoré Slovak Lines svojim zákazníkom ponúka, ako je napríklad bezplatná wifi či možnosť platby kartou priamo v autobuse. Okrem autobusovej stanice Mlynské Nivy zastavuje linka na zastávke Most SNP či na Einsteinovej ulici. Na rakúskej strane môžu cestujúci využiť dve zastávky v obci Wolfsthal, v samotnom Hainburgu môžu nastúpiť až na piatich miestach.

„Sme radi, že spoločnosť Slovak Lines prispela k tomu, aby autobusové spojenie medzi Bratislavou a Hainburgom zostalo zachované. Túto autobusovú linku vnímame ako prirodzené doplnenie našej ponuky autobusových spojení Slovenska s Rakúskom, keďže linku do Viedne už prevádzkujeme viac ako 60 rokov a zachovali sme ju aj v najhorších momentoch pandémie,“ hovorí generálny riaditeľ spoločnosti Pavol Labant.

Spoločnosť Slovak Lines aktuálne vypravuje z Bratislavy do Hainburgu každý pracovný deň 6 spojov a v sobotu 4 spoje. Pri tvorbe aktuálneho cestovného poriadku prevádzkovateľ zohľadnil vyťaženosť v predchádzajúcom období. Prvý ranný spoj vyráža z Bratislavy cez pracovné dni o 5:50 hod. a z Hainburgu o 6:40 hod. Posledný spoj z Bratislavy odchádza o 18:30 hod. a z Hainburgu o 19:20 hod. „Prevádzku linky a jej využitie budeme analyzovať a v prípade dostatočného počtu cestujúcich v krátkom čase vieme cestovný poriadok prispôsobiť pre spokojnosť čo najväčšieho počtu cestujúcich,“ dodáva Pavol Labant.

Najvýhodnejšia cena jednosmerného lístka cez web stránku alebo mobilnú apku zostáva na  2 €, cestujúci do 16 rokov cestujú iba za 1 €. Pravidelní cestujúci môžu využiť unikátny a výhodný produkt Travel Pass. Ide o digitálny poukaz, ktorý má platnosť 30 dní a využiť ho môžu maximálne na 60 jednosmerných jázd akýmkoľvek smerom. Jeho cena je 60 € pre dospelých a 30 € pre študentov a deti do 16 rokov. Linka je prevádzkovaná v komerčnom režime a nie je finančne dotovaná žiadnym partnerom zo štátnej ani verejnej správy. Výška cestovného odzrkadľuje reálne náklady na prevádzku linky.

 

Aktuálne platný cestovný poriadok autobusovej linky Bratislava – Hainburg

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej
Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej