ONLINE MAGAZIN

Odštartujte leto na Hontianskej vínnej ceste!

Už tento týždeň sa môžete tešiť na 1.ročník podujatia Hontianska vínna cesta. Počas 2 dní budete mať príležitosť nazrieť do malých aj väčších vinárstiev, ochutnať lahodné vínka a hlavne zažiť atmosféru vinohradov či miestami zabudnutých dediniek. Dávna história i moderné stopy vinárstva na Honte vás isto vtiahnu do neobyčajnej atmosféry vínnej cesty. Počet lístkov na podujatie je obmedzený, preto neváhajte a zakúpte si ten svoj už dnes. Odštartujte leto 2021 so zážitkami z regiónu Hont.

Rozmanitá vinohradnícka oblasť od Hontu až po Novohrad s vynikajúcimi podmienkami na pestovanie ušľachtilých odrôd vínnej révy sa ukáže v celej svojej kráse na 1. ročníku Hontianskej vínnej cesty od 25.6.-26.6.2021. Kvalitné vulkanické vinohradnícke plochy na úpätiach Krupinskej planiny sa bedlivo starajú, aby sa tu rodili lahodné vína a vinárske pivničky pod svahmi ukrývajú tieto poklady Hontu.

Počas dvoch dní podujatia sa návštevníkom naskytne jedinečná príležitosť navštíviť otvorené vínne pivnice malých aj väčších vinárov a degustovať lokálne vína“, informoval Jaroslav Jagoš z OOCR Stredné Slovensko. Zároveň dodáva: „Výnimočným je tiež spojenie vinárstiev v troch obľúbených vinárskych oblastiach, a to v okolí Krupiny, Dudiniec a Veľkého Krtíša. Vyvrcholením dvojdňovej oslavy vína bude zapálenie jánskych vatier, ktoré tak spoja všetky zapojené vinárstva.

V piatok 25.6. sa Hontianska vínna cesta uskutoční od 14:00 do 22:00 hod. a v sobotu 26.6. od 09:00 do 22:00 hod. Cena vstupenky v hodnote 20 € zahŕňa vínny set – pohár a taštičku, kupón na nákup vína v hodnote 5 €, štartovaciu ochutnávku v každom zapojenom vinárstve (3 – 4 vzorky), mapu podujatia a dopravu. Tá bude zabezpečená mikrobusmi, ktoré budú premávať v pravidelných časových intervaloch medzi roztrúsenými vinárstvami v regióne. Nad rámec ceny lístka je pripravená pre návštevníkov aj zvýhodnená taxi preprava (spoločnosť Eco Taxi Krupina).

Počet vstupeniek na podujatie je obmedzený, preto neváhajte a objednajte si ten svoj už dopredu a pohodlne cez online portál www.zahoramizadolami.sk/rezervuj-si-zazitky/. Môžete tak urobiť do 25.6. do 14:00. Po tomto termíne bude predaj možný už len osobne na týchto miestach:

Predajné miesta a výdajné miesta online rezervácií od 25.6 do 26.6.:

Sebechleby Stará Hora, Informačné centrum, 962 66 Sebechleby (Pia 14:00 – 20:00, So 9:00 – 17:00)

TIC Dudince, Kúpeľná 109, 962 71 Dudince (Pia 8:00 – 17:00, So 9:00 – 17:00)

VÍNO NATURAL Domin & Kušický, Poľná 5, 990 01 Veľký Krtíš (Pia 14:00 – 20:00, So 9:00 – 17:00)

Viac informácií o podujatí nájdete na www.centralslovakie.eu.

  1. ročník Hontianskej vínnej cesty ponúkne vína z viac ako 22 viníc od Dudiniec po Veľký Krtíš.

Zoznam zúčastnených vinárstiev:

Vinárstvo Štefko, Pivnica u Gunárovcov, Pivnica u Ošustov, Pivnička u Sľúkov, Malé rodinné vinárstv Mihálik, Vínna jaskyňa Hontianske Tesáre, Vinárstvo J&J Knápek, U Marcela, Vinárstvo Urban, Husák a Stanko, Hanuskovci, Pivnica Konkordia Jozef Husák, Víno Lauko, Rodinné vinárstvo VatraWine, Pivnica pod vinohradom, Pivnica za prešom, Pivnica u Jozefa, Pivnica Ladzany 1749, Víno Sádovský, Vinárstvo Hámorský & Matušovič, Chrastavá hora Súdovce, Wine House 66, Pivnica a penzión István, Csernus Winery, Vinohrady a Vinárstvo Zsigmond, Rodinné vinárstvo Ďurík, Chateau Selešťany, G.A.-BOR To pravé ríbezľové…, Natural Domin & Kušický, Rodinné vinárstvo Strelec, Pivnica Pramuka

Organizátor si vyhradzuje právo zmeny.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej