ONLINE MAGAZIN

Nadupané otvorenie e-bike sezóny na Horehroní je za dverami

V sobotu 5. júna 2021 milovníci hôr a cyklistiky „na baterku“ spolu s hlavným organizátorom podujatia E-biky pod Kráľovu hoľou absolvujú dve atraktívne cyklotrasy v okolí Šumiaca. Jedna z nich povedie na vrchol Kráľovej hole. Spoločne tak odštartujú dlho očakávanú cyklistickú sezónu na Horehroní.

Posledný sneh zmyli výdatné májové dažde, čerešne už odkvitli a doliny s pastvinami sa začínajú sfarbovať lúčnymi kvetmi a sýto zelenou trávou. Tak ako ožíva príroda, tak sa na leto pripravujú aj milovníci cyklisticky – či už horskej, cestnej alebo tej na elektrický pohon. V Šumiaci je otvorenie sezóny tradíciou, ktorá láka na zážitkovú e-bike cyklistiku už po piatykrát.

Hlavný organizátor podujatia Peter Polák uvádza: „Každoročne zaznamenávame obrovský záujem o elektrické bicykle v našej požičovni. Najpopulárnejší je výstup na Kráľovu hoľu, a preto na tento vrchol už tradične bicyklujeme i počas otvorenia sezóny. Vždy kombinujeme tento výstup  s poobednou trasou, ktorú z roka na rok meníme, aby mali návštevníci možnosť spoznať aj ďalšie krásy okolitej krajiny po značených cyklotrasách. Tento rok sme sa rozhodli pre cyklotrasu „Zelená stuha Horehroním“, ktorá prechádza popri šumiackych stodolách zo Šumiaca do Pohorelej s návratom poza vrch Strundžaník a prekrásne lúky v lokalite za Hôrkou, kde sa takisto nachádzajú pozostatky kedysi tradičného duálneho hospodárenia.“ Na záver dopĺňa: „Okrem cyklistiky sa návštevníci môžu tešiť aj na chutné občerstvenie s prípitkom, dobrým obedom a výbornou talianskou zmrzlinou v našom stánku Maškrtky u Katky.“ 

Kráľova hoľa je magnetom, ktorý láka cyklistov z celého Slovenska. Okrem pekných výhľadov je jej vrchol najvyššie cyklisticky dostupným bodom v našej krajine. A práve to je jedným z dôvodov, prečo sem Horehronci a návštevníci regiónu tak radi prichádzajú. Regiónom Horehronie však prechádza hustá sieť až 865 km cyklotrás, a tak netreba opomenúť aj iné zaujímavé cyklotrasy v regióne, ktoré ponúkajú pocit spätosti s prírodou vďaka nádherným výhľadom. Zaujímavé okruhy môžu cyklisti  nájsť aj na cyklo stránke  regiónu www.cyklo.horehronie.sk, kde si zároveň môžu rezervovať e-bike i na toto športové podujatie.

Na Horehroní sa už dlhodobo rozvíja cyklistika, ktorú vhodne dopĺňa sieť požičovní elektrických bicyklov v regióne. „Návštevníci si môžu vybrať na našej stránke zo širokej ponuky e-bikov, okrem iného ponúkame i výhodné ceny s regionálnou zľavovou kartou Horehronie Card. Náš región má vynikajúce podmienky pre cyklistov, čomu vďačí aj hustá cyklistická sieť. Keďže sme prevažne hornatým regiónom, pre zvládnutie náročných úsekov sme sa rozhodli ponúkať návštevníkom zážitky zo sedla elektrického bicykla. V našom regióne je momentálne zosieťovaných 9 požičovní. Tá najväčšia sa nachádza práve pod Kráľovou hoľou v Šumiaci, a preto sme partnerom pri otvorení sezóny práve tam,“vysvetľuje Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie.

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej