ONLINE MAGAZIN

12 vecí, ktoré robia šťastní ľudia (a nešťastní nerobia)

Vieme, že je okolo nás veľa nešťastných ľudí. Hlavne v našej krajine. Ale nájdu sa jedinci, ktorí žijú svoj vysnívaný život a sú šťastní aj cez problémy a prekážky, ktoré im život stavia do cesty. Toto je článok pre tých, čo sa necítia byť spokojní, ale chcú to zmeniť! Takých ľudí je veľa, len nevedia, ako na to. Šťastie nie je náhoda, je to voľba. A či sa narodíte ako chudobný, alebo na počiatku vašej cesty bola detská postieľka zo zlata, ešte neznamená vaša cesta životom je naveky určená a nemenná. Pre to, aby ste boli spokojní musíte niečo urobiť. Utvorte si taký život, aký chcete a nehovorte, že to nemôžete ovplyvniť! Aké si to urobíte, také to máte. Čo teda robia šťastní ľudia?

Aké veci robia šťastní ľudia?

1. Zamerajte sa na to, čo máte!

Šťastní ľudia sú radi za to, čo majú a nerieši, čo nemajú. Naopak nešťastní ľudia sú často nevďační, stále chcú viac a viac a sú rozmrzelí z toho, že nemajú to či ono. Myslite na to, čo máte, ako s tým môžete naložiť a buďte vďační!

TIP!
Ak je to pre vás ťažké, vezmite si papier a napíšte na neho, čo máte a budete mať čierne na bielom, že toho určite nie je málo. Napíšte najskôr najdôležitejšie veci, ako je zdravie, rodina, kamaráti, domov a láska… Nepíšte, že ste neboli v tej krajine a že nemáte kabelku a kabát. To sú pominuteľné veci.

2. Opýtajte sa zdroje vášho očakávania

Ako už bolo povedané, nešťastní ľudia chcú veci, ktoré nemajú. Neseďte v kúte a nečakajte, že prídu sami. Preto nebuďte vo sne, ale v realite. Skúste nájsť cestu k dosiahnutiu toho, čo chcete. Pýtajte sa, skúšajte rôzne možnosti a hlavne sa nevzdávajte!

3. Buďte štedrí

Nešťastní ľudia sú lakomí a nikomu nič nedávajú zadarmo, tvrdí štúdia. Buďte štedrí a ono sa vám to vráti. Dávajte ľuďom a oni budú dávať vám.

4. Uvedomte si, že šťastie nie je cieľ

Ak sa budete snažiť o to, byť šťastní a budete pre to robiť všetko, nikdy sa vám to nepodarí. Nechajte všetko prirodzene plynúť a riaďte sa týmito zásadami. Najšťastnejší ľudia si síce svoje šťastie uvedomujú, sú za neho vďační, ale v podstate ho nevnímajú.

5. Nepáči sa vám váš život? Zmeňte ho!

Prevezmite kontrolu nad svojím životom. Chcete sa naučiť hrať na klavír? Začnite chodiť na lekcie. Ľutujete toho, že nemáte vysokoškolské vzdelanie? Začnite zase chodiť do školy. Chcete zapracovať na vašom duchovnom živote? Začnite chodiť do kostola. Nevzdávajte sa a žiadne výhovorky, že nie je čas alebo peniaze. Keď sa chce, tak to ide.
„Že nedostanete v živote vždy to, čo chcete, je niekedy obrovské šťastie.“

6. Spomaľte

Nič nejde v rýchlom tempe. Naučte sa spomaliť, v kľude si užívať svoje koníčky, rodinu a priateľov. Šťastní ľudia vedia, ako sa na chvíľu zastaviť a užívať si života.

7. Starajte sa o seba

Šťastní ľudia sa starajú o seba a o svoju životosprávu. Jedia zdravo, pijú veľa vody, športujú a rozvíja ich duševné ja.

8. Nerobte si nároky

Nikto vám nič nedlhuje, tak si nerobte nároky. Predpokladajme, že tí nikto nepodá pomocnú roku, nedostaneš dedičstvo, ani že ti niekto niečo daruje. A ak to príde, buďte za to vďační a berte to ako bonus, ako niečo navyše.

9. Premýšľajte o význame života

Ľudia, ktorí našli pravý význam ich života, prečo tu sú a čo tu majú robiť, sú šťastnejší.

10. odpúšťajte

Odpusťte tým, ktorí vám ublížili a nevymýšľajte žiadne pomsty. Odpusťte aj sami sebe vaše zlyhanie, to vás oslobodí od obáv pri budúcom neúspechu. Požiadajte ľudí, ktorým ste ublížili, aby vám odpustili.

11. Dobrý postoj je voľba, nie dispozície

Môžeme riadiť naše pocity a ovládať ich. Šťastní ľudia si postoje vyberajú a netvrdia, že ich nemôžu zmeniť, tak ako ľudia nešťastní.

12. Hovorte o živote

Keď hovoríte, vyberajte slová, ktoré sú pozitívne a vnášajú kladné pocity do každej situácie. Pokiaľ máte na jazyku niečo škaredého alebo niečo, čo môže ublížiť, radšej to nehovorte a nechajte si to pre seba. „Ľudia, ktorí hovoria o živote, sú ako ľudské osviežovače vzduchu“.

 

Zdroj: https://happymag.cz/

Viacej informácií: https://bit.ly/3ip7tZc

Foto: Depositphotos

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej