ONLINE MAGAZIN

Wolt a Martinus spúšťajú expresné doručenie kníh

Spoločnosť Wolt chce na Slovensku posunúť vnímanie okamžitých donáškových služieb. Spoločne so svojím novým partnerom – kníhkupectvom Martinus – spúšťa projekt expresného doručenia kníh. Zákazníci si budú môcť cez Wolt objednať z výberu knižných titulov v Bratislave a Košiciach. Ide tak o ďalšie významné rozšírenie portfólia Woltu od doručovania jedla smerom k maloobchodu.

“Veľmi sa teším, že práve s Martinusom môžeme posúvať hranice e-commerce na Slovensku a prinášať stále väčší komfort pre našich zákazníkov. Kuriéri Woltu vám odteraz môžu už o 30 minút z Martinusu doručiť novú knihu od obľúbeného autora, rýchly knižný darček k narodeninám alebo nahradiť zabudnutú knižku počas víkendového oddychu,” hovorí Tomáš Beniak, generálny riaditeľ Woltu na Slovensku. Milovníci kníh nájdu v ponuke Woltu výber z najpredávanejších titulov kníhkupectva Martinus, okrem toho aj detské knihy, špeciálne výbery a samozrejme aj darčekové poukazy.  „Spájať ľudí s knihami je v Martinuse naše hlavné poslanie. Vďaka tejto spolupráci si knižky nájdu svojich čitateľov zakaždým, keď si niekto povie – Kiežby som mal teraz pri sebe dobrú knižku! – a to je už skoro ako kúzlo,“ dodáva Michal Brat, brand manažér Martinusu. Možnosť objednať si knihy cez Wolt bude dostupná z predajní Martinus v Bratislave na Obchodnej a v Košiciach v OD Urban.  

Obľúbená donášková služba zároveň rozširuje v Bratislave aj v Košiciach oblasť doručenia o nové mestské časti – V Bratislave v najbližších týždňoch pribudne Rača, Podunajské Biskupice a Vrakuňa. V Košiciach sa zóna rozrastie o Ťahanovce a mestskú časť Nad jazerom. Rovnako ako pri jedle, aj pri ďalších tovaroch je prioritou Woltu rýchlosť a spoľahlivosť donáškových služieb – čas doručenia je priemerne do 30 minút, v prípade akýchkoľvek problémov zákaznícky servis reaguje v priemere do 1 minúty.

Už tento víkend ponúka Wolt pri príležitosti Dňa matiek (nedeľa 9. 5.) zákazníkom špeciálne zľavy pre expresné doručenie sladkostí, kvetov a zároveň vybraných bestsellerov z ponuky kníhkupectva Martinus – pri objednávke stačí použiť kód DENMATIEK, ktorý platí počas nedele na zľavu zo základného doručenia vo vybraných predajniach.

V roku 2020 uzatvorila donášková služba viac ako 1 500 partnerstiev s obchodmi po celom svete. ‎Na Slovensku spolupracuje Wolt okrem kníhkupectva Martinus aj s viacerými partnermi z oblasti fitness, cukroviniek, kvetinárstiev, kozmetiky či alkoholu. Rozvoj donáškových služieb v sektore potravín a maloobchodu je v tomto roku prioritou, zároveň s rapídnym ale udržateľným rastom spoločnosti vo viacerých slovenských mestách.

O spoločnosti Wolt

Wolt je fínska spoločnosť založená v roku 2014, ktorá úspešne pôsobí už vo viac ako 23 krajinách, viac ako 160 mestách a má už viac ako 11  miliónov registrovaných používateľov. Využíva moderné používateľské prostredie a kladie dôraz na kvalitu ponúkaných služieb. Wolt zákazníkom ponúka mimoriadnu rýchlosť prípravy jedla a donášky, a to do 30 minút. Platforma spája ľudí, ktorí sú hladní alebo majú chuť na dobré jedlo, ktorí chcú toto jedlo pripravovať a predávať a tých, ktorí by si chceli privyrobiť rozvozom jedla. Generálny riaditeľ Woltu Miki Kuusi sa zaradil do rebríčka 30 pod 30, ktorý zostavuje magazín Forbes.

Prvú prevádzku v Bratislave spustil Wolt 19. 9. 2019, v Košiciach  začal 28. mája 2020, v Trnave 6. októbra 2020, v Banskej Bystrici 15. decembra 2020, v Nitre 11. marca 2021. Do Žiliny prišiel 15. apríla 2021, v najbližších dňoch sprístupní svoje služby aj v Prešove.

Ďalšie linky WOLT:

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej