ONLINE MAGAZIN

Toto je 5 najlepších filmov na Netflix pre milovníkov pohybu a prírody

Posledné dni sa zdá, že návrat k bežnému životu sa pomaly blíži a nám, milovníkom hôr a prírody, bude dovolené naplno si vychutnať všetko, čo nám počas obdobia karantény tak chýbalo.
Boj s vírusom COVID-19 však nie je úplne vyhraný a predsa len nám teda zostáva ešte nejaký čas v našich domovoch pobudnúť.

Ak to aj teba už tiahne do prírody, chceš sa namotivovať na zážitky, ktoré skôr či neskôr prídu, zostavili sme zoznam filmov a dokumentov s tematikou hôr a prírody zo streamovacie služby Netflix, ktoré podľa nášho skromného úsudku jednoznačne stojí za vzhliadnutie.

Turistická obuv ešte chvíľu počká v skrini, na stôl položme pukance, dobrý drink a poďme si pozrieť, ktoré filmy sú tie najlepšie….

Into the Wild (2007)

Ok, vieme, tento film pravdepodobne drvivá väčšina z vás videla niekoľkokrát, bolo by však hriechom aj tak opomenúť tento výnimočný film, postavený na románe Jona Krakauera o skutočnom príbehu Christophera McCandlessa. Ten sa rozhodne opustiť svoj domov, rodinu a žiarivú budúcnosť v korporátnom prostredí, aby dobil aljašskú divočinu. Film, ktorý po celú dobu kladie otázky a hľadá tú správnu hranicu medzi túžbou po slobode a začlenením sa do davu, zrežíroval Sean Penn a hlavnú rolu si tu zahral Emile Hirsch.

The Mountain (2017)

Je to dokument, ale podľa mnohých ide skôr o vizuálne majstrovské dielo. A vraj je sledovanie tohto snímku najlepšou možnou náhradou prírody. Je pravda, že The Mountain je zaujímavejšie vizuálne než obsahovo, napriek tomu však ponúka veľmi zaujímavé zamyslenie nad tým, čo nás na vrcholkoch hôr tak priťahuje, keď ešte donedávna boli hory považované za miesto, kde hrozí nebezpečenstvo a dobývanie vrcholov bolo považované za prejav šialenstvo.

The Climb (2017)

Málo známy francúzsky film je skvelou oddychovkou práve do týchto časov. Je príbehom mladého muža z Paríža, ktorý sa rozhodne preukázať jednej mladej dáme svoju lásku tým, že vylezie na vrchol Mount Everestu. Napriek nulovým skúsenostiam. Je to film, na ktorý zajtra zabudneš, počas 100-minútovej stopáže však budeš mať celý čas úsmev na tvári a poteší ťa určite aj autentické zábery z Himalájí a základného tábora pod Everestom.

Icarus (2017)

Z hôr sa presunieme na cesty, pretože toto je dokument, ktorý nemôže uniknúť pozornosti žiadneho amatérskeho športovca. Icarus mal byť príbehom amatérskeho cyklistu, ktorý zdokumentoval svoj experiment s dopingovými prostriedkami. V jednom okamihu sa však dej otočil o 180 stupňov a prispel k odhaleniu organizovaného štátneho dopingu v Rusku. Niet divu, že táto snímka dostal aj Oscara za najlepší dokumentárny film.

The Dawn Wall (2018)

Dokumentárny film z produkcie spoločnosti Red Bull. Dawn Wall je názov kilometrovej steny v americkom národnom parku Yosemite, ktorá bola dlho považovaná za nezdolateľnou. Dvojica horolezcov Tommy Caldwell a Kevin Jorgenson sa však po šiestich rokoch starostlivého plánovania rozhodla to skusit. Veľmi emotívny film, ktorý si po vzhliadnutí zamiluje každý milovník lezenia. A aj všetci ostatní.

 

 

Zdroj: https://www.zajo.net/

Viac informácií nájdete na: https://bit.ly/3evVYNa

Foto: Depositphotos

Trailer: youtube

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Nezaradené

Určená pre profesionálnych fotografov s kapacitou 1TB

Spoločnosť Kingston Digital oznámila zahájenie predaja pamäťovej karty Canvas React Plus V60 SD. Tento najnovší prírastok rozširuje rad pamäťových kariet Canvas React určených pre vášnivých fotografov, ktorí využívajú rozhranie UHS-II.

Čítať ďalej