ONLINE MAGAZIN

Prvá akcia asociácie „HIGHLANDER“ v krajinách Perzského zálivu.

MEDZINÁRODNÁ TURISTICKÁ ASOCIÁCIA „HIGHLANDER“ USPORIADA PRVÚ AKCIU NA ÚZEMÍ GCC V OKOLÍ HORY JEBEL JAIS V RAS AL KHAIMAH

Vytvorenie novej dvoj a trojdennej túry navrhnutej tímom HIGHLANDER, ktoré sa budú konať v novembri 2021 sa tak stane ďalším míľnikom v snahe Ras al Khaimah vytvoriť skvelé podmienky pre milovníkov horskej turistiky.   

Ras Al Khaimah, Spojené arabské emiráty: V novembri tohto roku sa v emiráte Ras Al Khaimah uskutoční vôbec prvá akcia asociácie „HIGHLANDER“ v krajinách GCC. HIGHLANDER, jediná certifikovaná medzinárodná turistická asociácia na svete, je všeobecne známa svojimi jedinečnými turistickými akciami. V súčasnej dobe sa každoročne usporadúva 20 unikátnych turistických podujatí v 15 krajinách sveta. Ras Al Khaimah sa tak pripojí k ikonickým miestam akými sú Rakúsko, Bosna, Chorvátsko, Egypt, Grécko, Rusko a Portugalsko, kde HIGHLANDER organizuje pešie túry, ktoré sa považujú za najvýznamnejšie udalosti v rámci celosvetovej turistickej komunity.

Emiráty sa dlhodobo usilujú o rozvoj prírodnej turistiky, preto je partnerstvo so spoločnosťou HIGHLANDER o to významnejšie. Vízia spoločnosti HIGHLANDER a jej globálnej komunity sa riadi zásadami udržateľného cestovného ruchu presadzujúcej pravidlo „Leave No Trace“, ktoré rezonuje s cieľmi Ras Al Khaimah na ochranu životného prostredia. V úvodnom ročníku je pripravená trať z Wadi Ghalilah do Shimalu, ktorá medzinárodných návštevníkov a miestnych turistov povedie po vyznačených trasách, z ktorých sa vyše polovica nachádza mimo pôvodnej trate. Účastníci si na základe svojich skúseností a úrovne zdatnosti môžu zvoliť buď trojdňovú túru HIGHLANDER55 dlhú 55 km, alebo dvojdňovú HIGHLANDER Experience dlhú 30 km. Obe trasy vedú malebným, no súčasne drsným terénom horskej krajiny Ras al Khaimah, sú fyzickou výzvou pre všetkých účastníkov a odolná turistická obuv je základom výbavy. Každý turista musí byť odhodlaný chrániť prírodu s cieľom dokončiť túru tak, aby po sebe nezanechal žiadnu stopu, okrem stôp svojich nôh a fotografií, ktoré zachytávajú úchvatné výhľady na horskú krajinu.

Aj keď sú na trasách HIGHLANDER55 a HIGHLANDER Experience pre jednotlivé úseky určené časové limity, v tomto prípade nejde o preteky – cieľom je dokázať vytrvalosť a odolnosť. Počas treku účastníci nocujú vo vlastných stanoch. Je to jedinečná príležitosť vymeniť si takto skúsenosti a zážitky s ostatnými turistami. Súčasťou programu sú aj prednášky na tému „Leave No Trace“, cestovateľské besedy, hodiny jogy a možnosť zoznámiť sa s miestnymi tradíciami a bohatou kultúrou emirátu.

Bezpečnosť je na prvom mieste, a tak bude mať tím HIGHLANDER na trase a kontrolných bodoch k dispozícii pomoc organizátorov a stanice prvej pomoci.

Akcie asociácie HIGHLANDER sa konajú po celom svete, a zdieľajú víziu posilniť význam outdoorových aktivít pre duševnú a fyzickú pohodu a zvýšiť povedomie o význame zachovania a ochrany prírody pre budúce generácie. Túto tradíciu zaviedli v Chorvatsku v roku 2017, a od tej doby sa rozrástla v poprednú sériu turistických podujatí, ktoré spájajú všetkých, ktorí majú radi prírodu.

Raki Phillips, výkonný riaditeľ Ras Al Khaimah Tourism Development Authority, povedal: „Ras Al Khaimah je v turistickej komunite v Spojených arabských emirátoch veľmi obľúbená, a v tomto duchu naše partnerstvo s medzinárodne uznávanou spoločnosťou HIGHLANDER priblíži náš úchvatný horský terén celosvetovému publiku. Táto udalosť je príkladom jednej z našich nových, udržateľných a na prírodu zameraných aktivít. Našim cieľom je nájsť spôsoby, ako našim návštevníkom priblížiť krásy nášho emirátu a zároveň chrániť jeho rozmanité okolie pre ďalšie generácie, ktoré sa z neho budú môcť tešiť ešte veľa rokov. Nemôžeme sa dočkať, kým si všetci užijú toto nové dobrodružstvo na Jebel Jais.

Fadi Hachicho, generálny riaditeľ spoločnosti HIGHLANDER SAE a zakladateľ spoločnosti Adventurati Outdoor, dodal: „Sme nesmierne hrdí na to, že sme svoje aktivity preniesli do Ras Al Khaimah, pretože sa drsný horský terén a záväzok Emirátov k udržateľnému cestovnému ruchu veľmi dobre zhodujú s našou filozofiou. Budujeme medzinárodnú komunitu HIGHLANDER, ktorá stelesňuje filozofiu „Take only pictures and leave only footprints“, a Ras Al Khaimah je pre nás dokonalým novým partnerom. Už teraz sa zaoberáme myšlienkou usporiadať tu ročne viac akcií, vždy na novej trase; v emiráte sa skrýva veľký potenciál.“

Oznámenie o akcii bolo spojené s úspešnou predpremiérou pre komunitu outdoorových dobrodruhov vo štvrtok 15. apríla, s cieľom vzbudiť záujem a nadšenie pre premiérové podujatie asociácie HIGHLANDER v GCC, ktorý sa uskutoční v novembri 2021 na Jebel Jais.

Viac informácií o outdoorových aktivitách nájdete na stránkach highlanderadventure.com/ras-al-khaimah/en-us , na platforme Instagram Instagram , rovnako ako aj na sociálnych platformách úradu Ras Al Khaimah Tourism Development Authority Instagram, YouTube a Facebook.

Viac o organizácii Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA)

Organizácia Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA) bola založená v máji 2011 vládou Ras Al Khaimah. Cieľom RAKTDA je rozvíjať turistickú infraštruktúru emirátu a vytvoriť z Ras Al Khaimah prvotriednu destináciu pre voľný čas a obchodné cesty, vytvárať udržateľné investičné príležitosti a zvyšovať kvalitu života jeho obyvateľov. Za účelom dosahovania svojich cieľov má RAKTDA vládny mandát na udeľovanie licencií, regulácií a monitorovanie cestovného ruchu v emiráte.

www.visitrasalkhaimah.com | Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn | YouTube

Hashtag: #VisitRasAlKhaimah

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej