ONLINE MAGAZIN

Cestovanie podľa znamenia zverokruhu: Kde sa vám bude páčiť?

Existuje mnoho spôsobov, ako si vybrať dovolenku. Môžete donekonečna opakovať návštevu svojho obľúbeného miesta, vyraziť do obľúbeného hotela vašich priateľov alebo si hodiť šípkou na mapu. Rozhodnúť sa, kam pôjdete, ale môžete tiež podľa vášho znamenia. Verte tomu alebo nie, každé astrologické znamenie má svoje vlastné charakteristické znaky – rovnako ako každá dovolenka. Inšpirujte sa svojím znamením zverokruhu a vyberte si to pravé miesto pre vás. Či už ste nepokojný Blíženec, alebo vyčerpaný Baran, máme pre vás zaujímavé tipy.

Baran
Typickí Barani sa pomerne ľahko začnú nudiť, a preto často vyhľadávajú stále nové dobrodružstvá. Nevidí dovolenku ako čas na oddych, ale skôr ako čas na preskúmavanie rôznych miest. Doslova milujú nové výzvy a zážitky. Vo svojom vnútri sú to často veľmi detinské a dobrodružné povahy, ktoré začnú byť trochu podráždené, keď veci nie sú podľa ich plánu. Taliansko Baranom poskytne dostatok nových podnetov na preskúmavanie, či už sa jedná o bohatú históriu, malebný vidiek či rušné ulice miest, plné talianskeho temperamentu. Ak by aj toto bolo Baranom málo, môžu sa vydať na niektorý z talianskych ostrovov, napríklad na Sardíniu alebo Sicíliu.

Býk
O Býkoch je známe, že milujú luxus, takže aj ich dovolenka sa zvyčajne nesie v tomto duchu. Obvykle preferujú all inclusive a wellness procedúry. Ďalším z ich obľúbených spôsobov, ako si dopriať túto ich vášeň, je prostredníctvom jedla. Dobrodružný pobyt pod širákom v lese pre nich nebude tým pravým orechovým. V krásnom Grécku tak môžu ukojiť túžbu po nadštandardných službách aj po výbornej jedle. Veľa hotelov tu totiž ponúka kvalitné zázemie so sprievodnými službami. Zájsť si tak môžu napríklad na masáž, do bazéna či fitness centra.

Blíženci
Blíženci nemajú problém sa prispôsobiť akejkoľvek situácii. V jednej chvíli sú to zhovorčiví extroverti a hneď zasa nahrávka introverti. Cestovanie zbožňujú, pretože im umožňuje rozširovať si svoje obzory. Pre Blíženca je teda najvhodnejšie destinácia tá, ktorá udrží ich myseľ neustále aktívnu. Obvykle sú tiež veľmi impulzívni a často sa riadia skôr srdcom ako rozumom, preto pre nich nie je žiadnym problémom zbaliť sa počas niekoľkých minút. Španielsko je krajinou, ktorá dokonale uspokojí ich zvedavú dušu. Vďaka mnohým historickým pamiatkam, jedinečnej architektúre, múzeám, zábavným parkom či krásnej prírode, bude ich myseľ neustále v pozore.

Rak
Raci nie sú príliš naklonení zmenám a dobrodružstvám. Dávajú prednosť trávenie času so svojou rodinou a starostlivosť o domácnosť. Vytvorenie domova je pre nich úplne kľúčové a vždy pre nich bude dôležité, aby sa mali kam vracať. Sú to práve oni, ktorí si časť svojho domova v podobe rôznych veci alebo napríklad vlastných potravín, vozia aj na cesty. Veľmi lipnú na svojich zažitých rituáloch. Zo svojich ciest o sebe dávajú často vedieť a po návrate z dovolenky sú radi, že sú zase doma. Vhodnou dovolenkovou destináciou je pre nich Chorvátsko, kde sa budú cítiť skoro ako doma. Cesta autom do Chorvátska zaberie len pár hodín, dohovorí sa tam po slovensky a nemusí sa prispôsobovať žiadnym veľkým kultúrnym zmenám.

Lev
Levy túžia po pozornosti. Veľmi im záleží na svojom vzhľade a ak cestujú, tak vždy štýlovo. Veľmi si potrpia na komfort a zo svojej dovolenky chcú skrátka vyťažiť maximum, preto pre nich nie je problém si za niektoré služby alebo veci priplatiť. Počítajte tiež s tým, že ak sa Levom na dovolenke nebude niečo páčiť, rozhodne sa nebudú báť ozvať. Práve v Turecku nájdu hotely s moderným zázemím a kvalitnými službami. Iste tiež ocenia bohatú ponuku animačných programov či fakultatívnych výletov do prírody, kde o nich bude náležite postarané.

Panna
Panny sa rady učia nové veci a sú to veľmi dobrí organizátori. Všetko majú premyslené do poslednej bodky. Celkom iste sa  pred ich odchodom zoznámte s ich dokonale premysleným itinerárom, kde bude naplánovaná takmer každá hodina dovolenky. Počítajte s tým, že aj po vás budú požadovať úplne a presné dodržiavanie ich plánu. Veľmi uvážene nakladajú s peniazmi, a preto každú korunu dvakrát obrátia v ruke, než ju za niečo utratia. Pokiaľ do niečoho investujú, tak to zvyčajne musí byť naozaj kvalitné. Skvelou voľbou je pre nich pestrá Veľká Británia, kde nájdu úplne všetko, od pláží, historických pamiatok, tradičného anglického vidieka až po múzeá a výborné jedlo. Aby zvládli spoznať skutočne všetky miesta, bude sa im ich plánovanie veľmi hodiť.

Váhy

Váhy si cestovanie užívajú, ich cieľom nie je stihnúť všetky miesta, ale vychutnať si miestnu atmosféru. Radi si posedia na pláži pri západe slnka, porozprávajú s miestnymi ľuďmi alebo si vychutnajú kvalitnú kávu v reštaurácii. Vo svojom živote milujú dve veci: rovnováhu a štýl. Usilujú o harmóniu a v duši sú často umelci. Sami obvykle bývajú veľmi tvoriví, a tak nie je ťažké je zaujať dobrou hudbou, poéziou alebo umením. Ideálnym miestom je pre nich Španielsko – krajina s bohatou kultúrou, úchvatnými plážami i divokou prírodou. Za zmienku stojí kultúrne centrum Andalúzie – Sevilla – kde ich uchváti historická budova tabakovej továrne z 18. storočia, Palacio de San Telmo, Alcázar de Sevilla, katedrále La Giralda, Torre Delorme a Indický archív.

Škorpión
Škorpióni idú neradi s prúdom a sú skôr samotári. Milujú svoj kľud s knihou a najlepšie, ak sú v nej erotické poviedky. Radi uniknú od zhonu každodenného života a netúži po návšteve známych miest, kde sa to hemží davy ľudí. Niet teda divu, že sa často jedná o cestovateľov, ktorí cestujú skôr na vlastnú päsť. Radi cestujú na miesta, kam by ostatní ani nenapadlo ísť. Sú to zberatelia predovšetkým zážitkov nie hmotných vecí. Páčiť by sa im mohla križovatka troch kontinentov a krajina mnohých prírodných zvláštností – Izrael. Táto krajina je skvelým riešením pre tých, ktorí chcú čo najviac spoznať a mať pritom dostatok voľnosti pri voľbe cieľa aj stráveného času.

Strelec
Strelci nikdy nemôžu zostať na jednom mieste príliš dlho. Radi cestujú so svojimi priateľmi a užívajú si zábavu obklopení tými, na ktorých im záleží. Nie sú nijak nároční, a tak pre nich nie je problém prispôsobiť sa takmer akejkoľvek situácii. Avšak ich balenie na dovolenku je naozaj beh na dlhú trať, nezriedka majú tendencie panikáriť a niekoľkokrát niečo zabudnúť. Skvelou správou je, že dobrá nálada je zvyčajne sprevádza po celú ich dovolenku. Zaujímavou voľbou by pre nich mohla byť Albánsko, tá si svojich návštevníkov veľmi cení a ponúka im široké spektrum kultúrneho bohatstva, prírodných krás i gastronomických pokladov. Strelci sa tu rozhodne nudiť nebudú.

Kozorožec
Kozorožci sú nesmierne praktickí a disciplinovaní, veci vo svojom živote robia s rozvahou a v pokoji. Radi plánujú, a tak si vždy do podrobna zostavia itinerár s tým, čo v danom mieste chcú vidieť. V prípade, že veci nejdú podľa ich plánu, začínajú byť nervózni. Nepotrpia si na návštevu preplnených miest, skôr vyhľadávajú turisticky menej vyťažených lokality a prírodné zaujímavosti. Ideálne pre nich teda bude Slovinsko – rozmanitá krajina, kde nájdu more, hory s mnohými turistickými trasami, úchvatná jazerá, vodopády aj jaskyne.

Vodnár
Pre Vodnára je cestovanie všetkým. Toto znamenie patrí medzi rojkov túžiaci po slobode. Dokážu sa zbaliť z minúty na minútu, bez zaisteného ubytovania, bez plánov, bez premyslenej trasy a len priamočiaro nasledujú svoje sny. Improvizácie pre nich nie sú cudzie, a tak hravo zvládnu vyriešiť každú situáciu, ktorú im život na ich cestách pripraví. Lákajú ich tajomstvá a do vecí, ktoré ich naozaj zaujímajú, sa dokážu hlboko ponoriť. Títo jedinci sú veľmi zvedaví, z toho dôvodu je pre nich ideálna krajina Thajsko – krajina mnohých možností, kde nájdu prekrásnu prírodu, pamiatky i exotickú faunu.

Ryby
Ryby patrí medzi rojkov, ktorí chodia s hlavou neustále v oblakoch. Nie vždy však vychádza všetko podľa ich predstáv, z čoho môžu byť trochu mrzuté. Na svojich cestách sa potrebujú cítiť pohodlne, a preto sa radi obklopujú známymi vecami. Aj to je dôvod, prečo je pre nich balenie batožiny pomerne náročná disciplína, pri ktorej by si so sebou radi zobrali úplne všetko. Ich živlom je voda, v ktorej sa cíti ako doma. Ideálnym miestom pre strávenie ich dovolenky je Egypt, kde si užijú šnorchlovanie a potápanie v bohatých vodách Červeného mora.

 

Viacej informácií nájdete tu: https://bit.ly/3xYQan8

Zdroj informácií: https://www.cestolino.cz/

Fotografia na titulke: depositphotos

 

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej