ONLINE MAGAZIN

Vybavte seba a svoje auto na plánované cesty a výlety tým najlepším osvetlením

Vo vozidle je možné nájsť približne 200 rôznych svetelných zdrojov. Obsahujú žiarovky pre exteriér, interiér, osvetlenie prístrojov a iné. Ak prestane fungovať čo i len polovica z nich, spôsobí to veľa určitých nepríjemností, ale nie tak závažných ako v prípade absencie svetlometov v automobile. Stabilné pracovné svetlá stretávacích a diaľkových svetiel, hmlové svetlá sú zárukou bezpečnosti vodiča a všetkých účastníkov na ceste.

A s príchodom jarných a prvých letných dní ich význam narastá, pretože budeme chcieť na vozovke tráviť oveľa viac času ako doteraz.

Aké osvetlenie by ste si však mali zvoliť? Ideálnym riešením je moderné LED denné svietenie, ktoré vám ušetrí peňaženku aj čas strávený pri výmene týchto svetelných zdrojov.

Prečo sú LED modely lepšie ako klasika?

LED žiarovky sa zvyčajne vyberajú pre intenzívny svetelný tok bez veľkej spotreby energie, čo sa cení nielen pri kvalitnom osvetlení ŠPZ. Aj preto ich možno v poslednej dobe začali výrobcovia automobilov inštalovať do základnej výbavy tohto výkonného stroja.

Všeobecne majú LED žiarovky aj dlhšiu životnosť, a to najmä vďaka svojej schopnosti odolávať prehriatiu a spotrebovať menej elektriny.

Budú vám dobre a dlhodobo slúžiť

LED svetlomety do auta sú neuveriteľne energeticky účinné – približne o 85 % účinnejšie ako ich predošlé klasické modely. Dôvod je ten, že na spustenie procesu vyžarovania svetla nepoužívajú veľa tepelnej energie.

Pri povinnosti celoročného denného osvetlenia auta to určite oceníte, pretože pri vysokej spotrebe svetla sa žiarovky nepokazia a nebudete musieť premýšľať nad ich neustálou výmenou.

Preto, ak je auto váš nenahraditeľný spoločník, investujte do jeho kvalitného LED osvetlenia.

Zdroj obrázka: Shutterstock.com

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej