ONLINE MAGAZIN

Relax s celou rodinou v Patinciach

Rozmýšľate nad výletom na južnom Slovensku a zaujíma Vás, čím vyplníte svoj voľný čas ak sa zlepší situácia a pominie hrozba pandémie? Okolie Patiniec ponúka široké možnosti pre rodiny s deťmi, zamilované dvojice a páry v najlepších rokoch.

Zdroj: Wellness Hotel Patince: Vonkajší bazén s termálnou vodou

Termálna voda s históriou

Už v 1. storočí objavili termálne pramene rímski vojaci, ktorí boli utáborení v susednej dedinke Iža. Vodou z miestnych prameňov liečili črevné a žalúdočné ťažkosti, kožné choroby, ale tiež problémy s pohybovým ústrojenstvom. Horúcu vodu z útrob zeme si pochvaľoval tiež náš učenec Matej Bel, ktorý na pramene v Patinciach poukázal vo svojich dielach. Doteraz sa využívajú na relaxačné účely.

Zdroj: Wellness Hotel Patince: Najväčší krytý relaxačný bazén na Slovensku s hĺbkou vody 1,2 m

Voda z nich má okolo príjemných 27 °C a priaznivo pôsobí na pohybové ústrojenstvo. Tak, ako vyviera zo zeme, si ju môžete dopriať v rímskom bahennom kúpeli pri vrte vo Wellness Hoteli Patince. Túto termálnu vodu používame aj vo svojich bazénoch, ktoré sa zohrievajú na predpísané hodnoty a ich teplota sa pohybuje v rozmedzí od 30 ℃ do 36 ℃.

Zdroj: Wellness Hotel Patince: Rímsky bahenný kúpeľ priamo v termálnom v areáli hotela.
V jazierku, ktoré vzniklo z tohto prameňa, sa výborne darí sumcom africkým.
Zážitok je najmä pozorovať kŕmenie týchto majestátnych rýb, ktoré v hoteli pravidelne organizujeme pre návštevníkov.

 

Cyklovýlet po Dunajskej cyklotrase

Trasa je svojou náročnosťou vyhovujúca aj pre deti a starších ľudí, vhodná či už na cyklistickú túru, kolieskové korčule, beh alebo nordic walking. Vďaka Dunajskej cyklotrase majú cyklisti, turisti a športovci možnosť obdivovať historické a prírodné krásy Podunajského regiónu. Cyklo výlety na nížinatom teréne zvládajú aj malé deti, vďaka čomu je cyklistika  v Patinciach ako stvorená pre celé rodiny. Na bicykli sa môžete vybrať k historickým pamiatkam ako Rímsky tábor v Iži či k prírodným rezerváciám ako Pohrebište a Parížske močiare. Wellness Hotel Patince svojím ubytovaným hosťom ponúka aj požičovňu bicyklov pre dospelých a pre deti. Veľmi obľúbenou je táto trasa aj priaznivcov Nordic Walkingu.

Zdroj: Wellness Hotel Patince

Hotel pre rodiny s deťmi

Hotel je od minulého roku takisto držiteľom certifikátu od Únie materských centier  Zariadenie priateľské k deťom a rodinám. Certifikát potvrdzuje splnenie stanovených kritérii najvyššej 5* úrovne.

V hoteli nájdete dva detské kútiky a rozľahlý exteriérový aj interiérový bazénový svet.
Počas dňa deti môžu vidieť na hoteli aj nášho maskota Flippy-ho, ktorý sa teší veľkej obľube. V exteriéri sú pre deti prístupné dve detské ihriská – domček so šmykľavkou, sieťou na šplhanie a s malou horolezeckoku stenou, hojdačky, kolotoč, hojdacie zvieratká a veľká 6 miestna detská trampolína.

V letnej sezóne a počas tematických pobytov organizujú naši animátori rôzne aktivity, ako napríklad športové súťaže, maľovanie na tvár, zapletanie vrkočov a mnoho ďalších zábavných aktivít. Bez starostí tu môžete nechať deti staršie ako tri roky a môžete si ísť napríklad zaplávať. Mimosezónne je  animačný program pripravený každý víkend od piatka do nedele. Počas letnej sezóny júl a august sa animačné programy konajú každý deň.

Zdroj: Wellness Hotel Patince: Vonkajšie detské ihriská v areáli hotela

Marina Patince

Neodmysliteľnou súčasťou nášho prístavu sú vyhliadkové plavby loďou po Dunaji, ktoré pravidelne organizujeme a tešia sa veľkej obľube. Počas plavby budete môcť spoznať okolitú prírodu Podunajska so zachovanými zvyškami lužných lesov.



Zdroj: Wellness Hotel Patince: Marina Patince, vlastný prístav s výletnou loďou WELLNESS I

Náš tip na leto:

Využite letný pobytový balík na rodinné trávenie voľného času. Nájdete v ňom: polpenziu, neobmedzený vstup do wellness a saunového sveta, prípitok na privítanie, wellness a spa procedúry, športové aktivity a mnoho iného. Už teraz sa tešíme na Vašu návštevu.

 

Pre čitateľov Slovak Lines magazínu /a nie len pre nich/, tú máme súťaž o:

Darčekovú poukážku Classic 2021 (hodnota pobytu 330 €):

  • 2 noci v dvojlôžkovej izbe Štandard pre 2 osoby
  • polpenzia – raňajky a večera formou bufetových stolov alebo výberom z 3 chodového menu
  • neobmedzený vstup do bazénového sveta s TERMÁLNOU VODOU s blahodarnými účinkami na pohybové ústrojenstvo – veľký relaxačný bazén, sedací kľudový bazén, 10-miestna vírivka, detský bazén s tobogánom
  • neobmedzený vstup do saunového sveta
  • cvičenia aqua aerobic, joga a Nordic Walking vo vyhradených dňoch

Súťaž je uverejnená na socialnej sieti @slovaklinesmagazin

Súťaž trvá od 26.04.2021 do 26.05.2021.

Pravidlá súťaže nájdete tu: https://wp.me/p5f2Rp-lSk

Súťažná otázka je: Ako sa volá maskot Wellness Hotela Patince ?

Odpoveď nájdete v článku.

Platnosť darčekového poukazu 18 mesiacov.

Hotel si vyhradzuje právo na určenie termínu čerpania darčekového poukazu.

 

Veľa šťastia vám prajeme.

 

Redakcia.

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej