ONLINE MAGAZIN

Naplánujte si príjemnú a bezpečnú dovolenku v Chorvátsku

O pár dní tu máme leto, počas ktorého je ideálny čas zabudnúť na prácu a povinnosti v domácnosti. Je to ideálne obdobie na zábavu a relax v prostredí, ktoré je svojimi podmienkami na navodenie príjemnej atmosféry ideálne.

Výber prímorských krajín na letný odpočinok však v dnešnej dobe predstavuje pre mnohých z nás aj značné riziko. Pre oddych na pláži však nemusíte letieť do vzdialenej exotiky. Veľmi veľa nevšedných zážitkov zažijete aj na letnej dovolenke v Chorvátsku. Prezradíme vám, akými výhodami táto destinácia disponuje.

Čisté more a krásne pláže

Jadranské more pri pobreží dovolenkármi obľúbeného Chorvátska je veľmi priehľadné s viditeľnosťou až do 50 metrov. Tunajšia vodná oblasť bola za svoju čistotu mnohokrát ocenená modrou vlajkou UNESCO. Pláže v krajine sú ale veľmi odlišné – na Istrii sú to hlavne kamene a umelé betónové plošiny, z ktorých sa môžete ponoriť priamo do krištáľových vôd. Na ostrove Brač a v Dalmácii – nájdete zase kamienkové pláže, obklopené borovicami rastúcimi blízko línie surfovania, neďaleko Dubrovníka si ale užijete aj piesočnatý rezort.

Nádherná príroda

Chorvátska príroda je mimoriadne krásna. Skalnaté pohoria tu koexistujú s borovicami smerujúcimi do neba, bujná vegetácia pokrýva malebné kopce, na vrcholoch ktorých sa rozprestierajú úhľadné stredoveké mestá. Nájdete tu aj veľa útulných morských zátok, niekoľko jedinečných národných parkov, nádherné Plitvické jazerá a majestátne vodopády.

Ideálne, nie príliš horúce podnebie

Nie každý zvláda vysoké letné horúčavy. Podnebie v tejto krajine je preto veľmi žiadané. Je mierne, nie príliš horúce, vďaka čomu sa oprávnene považuje aj za liečivé. A to nie je prekvapujúce – horský morský vzduch, borovice, vynikajúca ekológia, čistá voda – to všetko posilňuje vaše zdravie. Už pri týždňovom pobyte môžete posilniť dýchací a nervový systém a dokonale vyliečiť celé telo.

Stačí si len vybrať vhodnú oblasť, pohodlné ubytovanie, včas rezervovať termín a naštartovať auto a krásna letná dovolenka sa zas po čase môže začať.

Zdroj obrázka: Shutterstock.com

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Radíme Vám Tlačová správa

Cestovný ruch v Česku naberá na sile, počet turistov sa vlani dostal na predcovidové čísla.

V Česku sa v minulom roku ubytovalo v hromadných ubytovacích zariadeniach takmer 10 miliónov zahraničných turistov (43,3 % z celkového počtu). Ďalších takmer 12,5 milióna hostí tvorili samotní Česi (56,7 %), ktorí sa rozhodli stráviť dovolenku v domácich ubytovacích zariadeniach. Celkovo tak vlani počet turistov, ktorí do Česka zamierili, presiahol 22 miliónov a narástol medziročne […]

Čítať ďalej
Architektúra Cestovanie Osobnosti Lines outdoor

Mestá, ktoré stoja za to spoznať – Pardubice

So vznikom Československa bol spätý veľký kultúrny rozvoj Pardubíc, ktorý investorov a architektov motivoval k opusteniu historizujúcich slohov a otvoril cestičky a smer  medzivojnovej avantgarde. Aj značný rozvoj neďalekého Hradca Králové inšpiroval pardubických  politikov a podnikateľov k veľkým urbanistickým zmenám. Hodnotný urbanistický návrh získali Pardubice predovšetkým v pásme okolo námestia Republiky a Jahnovy třídy. Architektonické zaujímavosti 20. století […]

Čítať ďalej