ONLINE MAGAZIN

Mimoriadny prázdninový režim sa končí.

V Bratislavskom kraji sa naplno obnovuje regionálna doprava

BRATISLAVA, 23. apríla 2021 –  Od pondelka 26. apríla budú v pracovných dňoch premávať regionálne autobusové linky Slovak Lines zaradené do Integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja (IDS BK) v rámci Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) podľa štandardného cestovného poriadku. V súvislosti so zlepšujúcou sa situáciou, s uvoľňovaním opatrení a postupným návratom žiakov do škôl pristúpil k tomuto kroku BSK ako objednávateľ výkonov v regionálnej autobusovej doprave na území IDS BK. Súčasne sa tým končí doteraz platný prázdninový režim.

„Teší ma, že situácia na celom Slovensku postupne zlepšuje a prichádza k postupnému uvoľňovaniu opatrení. Som rád, že sme všetci spoločne prispeli k tomu, že sa náš život postupne začína vracať do normálu. Uvoľňovanie protipandemických opatrení však posledné dni prinieslo na cesty desaťtisíce áut a dlhé kolóny, od ktorých sme si už odvykli. Preto je veľmi dôležité, aby sme čo najviac využívali verejnú dopravu. Len tak bude na cestách menej áut. Aj preto naplno obnovujeme regionálnu autobusovú dopravu,“ hovorí predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Od 26. apríla tak budú všetky linky regionálnej autobusovej dopravy Slovak Lines, ktoré sú súčasťou IDS BK, premávať v pracovných dňoch podľa cestovných poriadkov platných pre režim školský rok. Počas školského roka budú opäť premávať spoje označené v cestovných poriadkoch poznámkou X10. Spoje označené poznámkou X11 nebudú počas školského roka premávať. V prostriedkoch verejnej dopravy naďalej platí pre cestujúcich povinnosť nosiť respirátor.

„Bratislavská integrovaná doprava ako organizátor Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji víta návrat prevádzkovania prímestskej autobusovej dopravy v pracovných dňoch do štandardného režimu. Oproti aktuálnemu stavu dôjde k navýšeniu ponuky spojov o viac ako 10%, najmä v čase prepravnej špičky  a k zabezpečeniu základnej obsluhy škôl v rámci celého územia IDS BK,“ povedala generálna riaditeľka Bratislavskej integrovanej dopravy (BID) Zuzana Horčíková.

Zároveň bude obnovená premávka liniek 510 (Bratislava – Svätý Jur) a 715 (Miloslavov – Dunajská Lužná – Kalinkovo – Hamuliakovo) premávajúcich výhradne počas pracovných dní školského roka.

Kompletné cestovné poriadky dopravcov v IDS BK nájdete na www.idsbk.sk

Jediný dopravca do Viedne a na letisko Schwechat

Slovak Lines je stále jediným dopravcom, ktorý aktuálne zabezpečuje spojenie medzi Bratislavou, centrom Viedne a letiskom Schwechat. Napriek rok trvajúcim obmedzeniam dokázal po celý čas zachovať pravidelnú linku do Viedne, ktorú prevádzkuje už vyše 60 rokov.

„Sme skutočne šťastní, že sa situácia výrazne zlepšuje. Spolu s ďalším uvoľňovaním opatrení očakávame zvýšený záujem aj o cestovanie na medzinárodných linkách. Spoje do Viedne a na letisko Schwechat budeme postupne navyšovať a veríme, že by sme sa v priebehu niekoľkých mesiacov mohli priblížiť k pôvodnej frekvencii spojov každú hodinu.” povedal generálny riaditeľ spoločnosti Slovak Lines Pavol Labant. „Po zrušení obmedzení medzinárodnej autobusovej dopravy platných v Maďarsku očakávame aj návrat k pravidelnej linke do Budapešti a na priľahlé letisko,” dodal na záver Pavol Labant.

Cestovné poriadky autobusového prepravcu nájdete na www.slovaklines.sk.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej