ONLINE MAGAZIN

Aktivita a jednoduchý spôsob prepravy, vďaka ktorej si užijete veľa zábavy

Viacerí z nás sa po mesiacoch sedenia za počítačmi v uzavretých priestoroch potrebujú zbaviť nadbytočných kíl. Bez zmeny stravovania je to ale náročné. O to viac, ak nám k tomu chýba potrebná a pravidelná fyzická aktivita.

Zníženie hmotnosti však vôbec nemusí byť náročné. Dá sa to predsa veľmi jednoducho dosiahnuť prechodom na bicykel. Každý jeden deň vám na ňom stačí stráviť aspoň 45 minút a vaša postava získa zvodné krivky aj bez diét. Navyše to prospeje aj vašej psychike.

Výhod, ktoré môžete pri jazde na dvoch kolesách získať je však omnoho viac.

Dokonalý tréning

Bicykel je najlepší kardio stroj na precvičenie nôh, brucha a chrbtových svalov. Priemerná spotreba kalórií na prechádzku je od 300 do 500 kcal. Toľko energie obsahuje napríklad tabuľka tmavej čokolády.

Milovníci rýchlejšej jazdy spaľujú tuky ešte intenzívnejšie. Najlepšie je ale striedať pokojnú jazdu s obdobiami vysokej rýchlosti. Nemali by ste ale príliš odpočívať. V dôsledku neustálej fyzickej námahy tukové usadeniny opúšťajú stehná a zadok oveľa rýchlejšie.

Pokiaľ by ste si ale pri veľkej únave v náročnom teréne predsa len chceli odpočinúť a nestrácať čas, odporúčame vám investovať do moderného horského elektrobicykla.

Jednoduchá prevencia srdcových

Výhodou pravidelného bicyklovania ja aj posilnenie srdcového svalu. Pravidelné bicyklovanie je účinnou prevenciou pred srdcovými chorobami, pretože sa stará o primerané a nenáročné zaťaženie tela. Zvyšuje sa aj prekrvenie tkanív, čo je dokonalá prevencia kŕčových žíl. Rotačné pohyby nôh predsa nedovolia vašej krvi v cievach stagnovať.

Priaznivo ovplyvňuje dýchací systém

Na bicyklovaní alebo jazde na novej kolobežke je skvelé tiež to, že vám táto aktivita umožňuje hlboké vetranie pľúc, čo je skvelá správa. Nedostatočný prísun kyslíka do tkanív, naopak, oslabuje imunitný systém a zvyšuje riziko infekčných a vírusových ochorení.

Podporíte aj svoj zrak, trávenie v črevách a množstvo ďalších iných dôležitých aktivít. Tak si vyberte vhodné zariadenia, trasu a pustite sa do spoznávania okolia, pri ktorom zároveň pekne precvičíte aj celé telo.

Zdroj obrázka: Shutterstock.com

Mohlo by vás zaujímať:

Nezaradené

Určená pre profesionálnych fotografov s kapacitou 1TB

Spoločnosť Kingston Digital oznámila zahájenie predaja pamäťovej karty Canvas React Plus V60 SD. Tento najnovší prírastok rozširuje rad pamäťových kariet Canvas React určených pre vášnivých fotografov, ktorí využívajú rozhranie UHS-II.

Čítať ďalej
Náš tip Nezaradené Osobnosti Lines

Spomienka na JFK

60. výročie úmrtia prezidenta Kennedyho V novembri odvysiela televízna stanica Viasat History sériu dokumentov pri príležitosti 60. výročia jedného z najšokujúcejších a dejiny určujúcich momentov 20. storočia, atentátu na prezidenta Johna F. Kennedyho. Počas dvoch nedieľ (19. a 26. novembra) predstaví Viasat History tri nové dokumenty, ktoré odhalia nové skutočnosti z osudného dňa 22. novembra, ktorý otriasol […]

Čítať ďalej
Cestovanie Film Náš tip Nezaradené Príroda Radíme Vám

Putovanie krajinou Dolného Rakúska zážitkovými vlakmi spoločnosti Niederösterreich Bahnen

Vitajte v Puchbergu pod horou Schneeberg Naša turisticko – novinárska skupina sa tentokrát rozhodla svoj turistický trip po spolkovej krajine Dolné Rakúsku, začať v malebnom mestečku Puchberg am Schneeberg. Puchberg am Schneeberg sa nachádza 80 km južne od Viedne v romantickom, údolí, na úpätí 2 076 m vysokého Schneebergu a je rajom pre milovníkov hôr a […]

Čítať ďalej