ONLINE MAGAZIN

Táto 91-ročná ruská babička sa stala internetovou senzáciou.

A čím si získala takúto celosvetovú pozornosť ? Dôvod je pomerne jednoduchý. Jedného dňa si povedala – Už som dostatočne dlho na tomto svete a preto by bolo celkom rozumné ho začať spoznávať aj v reále.
Zoznámte sa s Elenou Erkhovou, ktorá je vo svojom okolí  viacej  známa ako Baba Lena, babuška, alebo jednoducho babička.
Jedného dňa sa rozhodla a vyrazila  z ruského Krasnojarska do okolitého šíreho sveta.

No a takýto, dá sa povedať že až heroický počin, by ste od 91-ročného človeka neočakávali.
Áno, vieme, vieme, cestovanie je v dnešnej dobe , keď po celom svete zúri pandémia, nie je vóbec jednoduché, či skor úplne nemožné.
Cez to všetko nezaškodí sa pozrieť  na časy, keď ľudia mohli cestovať, neboli obmedzovaní rôznymi zákazmi a príkazmi. Nakoniec, aj táto mizerná doba sa raz skonči a príbeh babušky z Krasnojarska bude tou správnou inšpiráciou pre všetkých skôr narodených.

Jeho protagonistkou je v skutočnosti 91-ročná žena, ktorá napriek svojmu veľmi úctyhodnému veku, cestovala po rôznych miestach. Nejednalo sa len o nejaký ten špacír z okresu do okresu, tak ako ho poznáme my na Slovnsku. V jej prípade si skúsme predstavit, ze by sme si rano vyšlápli do Prahy a po troch dňoch sa vrátili domov do Bratislavy….takto si asi najlepšie predstavíme špacírky v Rusku, kde sa vzdialenosti a rozloha okresov meria v iných metroch a časoch.
Prijmite pozvanie Slovak Lines a pani Eleny Erkhovovej na rychlu návštevu niektorých destinácií, ktoré táto úžastná žena navštívila.

V republike Tuva


At The Parthenon of Books, Kassel, Nemecko


Pripojenie sa ku kultúre indiánov Taino


Festival Naadym, Republika Tuva, Rusko


Rafting na rieke Jenisej (Mongolsko / Rusko)


Rím, Taliansko

At The Riu Garoe Hotel In Tenerife, Španielsko

Istanbul


Nemecko


Geografický stred Ázie


Thajsko


Moskovské mrakodrapy


Belokurikha, Altaj, Rusko


Plážová karnevalová noc v Thajsku


Monkey Beach, Tonsai Bay, Thajsko


Hagia Sophia, Istanbul


Sanatórium Parus, Novosibirsk, Rusko


V republike Tuva

Návšteva Ázie


Hotel Phi Phi Harbour View Hotel na ostrovoch Phi Phi v Thajsku

Viacej informácií nájdete tu: https://bit.ly/397YJRV

Zdroj: https://www.boredpanda.com/

 

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Radíme Vám Tlačová správa

Cestovný ruch v Česku naberá na sile, počet turistov sa vlani dostal na predcovidové čísla.

V Česku sa v minulom roku ubytovalo v hromadných ubytovacích zariadeniach takmer 10 miliónov zahraničných turistov (43,3 % z celkového počtu). Ďalších takmer 12,5 milióna hostí tvorili samotní Česi (56,7 %), ktorí sa rozhodli stráviť dovolenku v domácich ubytovacích zariadeniach. Celkovo tak vlani počet turistov, ktorí do Česka zamierili, presiahol 22 miliónov a narástol medziročne […]

Čítať ďalej