ONLINE MAGAZIN

Jivin’ kapely King Shaolin eskaloval na 2 najhranejšiu skladbu a teraz dostal aj nový vizuál

Energickí chlapci z King Shaolin predstavujú dlho očakávaný videoklip k dynamickému singlu Jivin’, ktorý sa dostal nečakane veľmi vysoko v hranosti slovenských rádií. Kapele sa tak podaril preniesť chemický náboj z piesne rovno na poslucháčov a teraz predstavujú aj jej vizuálnu stránku, ktorá tak uceliství nákazlivú vášeň pulzujúcu piesňou.

Skladba spočiatku „spala“ medzi ostatnými mnohými rozpracovanými námetmi piesní speváka a skladateľa Domi Stoff, kým nebol objavený jej potenciál. „Jivin’ bol pôvodne len nápad, krátka skica, ktorá ležala v šuplíku viac než dva roky. Keď som však kompletizoval materiál na náš najnovší, a teda aj aktuálny album Mind Game, tak som poslal viaceré odložené a rozpracované skladby môjmu kolegovi a nášmu manažérovi Mustafovi (pozn. Michal Neffe) a on ako jeden z prvých vybral práve Jivin’. Nápad mal v sebe od začiatku náboj a silu, no práve Mustafovo upozornenie naň ma inšpirovalo k dotvoreniu tohto živelného tracku,“ prezrádza Domi zrod piesne.

„To, že sa Jivin’ vyšplhal na tak vysokú pozíciu z pomedzi všetky ostatné slovenské single ma prekvapilo, avšak doteraz hreje na duši. Nikto z nás to naozaj nečakal, ale sme za to ohromne vďační všetkým rádiám, ktoré nás hrajú. Dáva nám to silu a motiváciu pokračovať a stále pracovať na našom sne,“ reaguje spevák na aktuálnu hranosť piesne v našich rádiách, ktorá potešila celú kapelu. Ich skladby môžeme počuť z rádií pravidelne, avšak nie každý poslucháč zaradí kapelu medzi slovenské formácie, pretože zatiaľ ich tvorba znie len v anglickom jazyku.

Piesne kapely King Shaolin sú prevažne energické a tanečné, čo potvrdzuje aj temperamentný Jivin’. Je o vášni a silnej chemickej príťažlivosti k žene a ako hovorí sám spevák Domi: „O tom ako nám chlapom dokáže práve ona rozvibrovať našu DNA tak, že sa nevieme a ani nechceme ovládať.“

Videoklip

Videoklip kapela už tradične zrealizovala v rámci svojho produkčného tímu, predchádzalo tomu však kreatívne hľadanie námetu. „Ústrednou postavou je naša kamarátka Simonet Li Yxan, ktorá predstavuje práve múzu, o ktorej spievam. Mrzí ma, že práve kvôli karanténe sme neboli schopní začleniť do videoklipu aj ostatných členov kapely, ale verím, že sa nám to podarí v ďalšom klipe. Napriek tomu je to jedno z najpríjemnejších natáčaní, aké sme zažili vďaka kreatívnemu kolektívu,“ uzatvára spevák dojmami z natáčania počas karantény, ktoré nedovolili ostatným členom kapely z iných regiónov sa videoklipu zúčastniť.

Mohlo by vás zaujímať:

Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Film Náš tip Umenie a kultúra

DOMINA – Predbehla dobu o mnoho storočí

Neuveriteľný skutočný príbeh Livie Drusilly, manželky Caesara Augusta, ožíva tento mesiac na televíznej stanici Epic Drama. DOMINA ponúka divákom pútavý pohľad do starovekého Ríma, konkrétne do obdobia okolo roku 27 pred Kristom. Seriál, ktorý predstavil režisér David Evans, sa však opiera o príbehy žien, ktoré stáli za mocnými mužmi vtedajšej doby. Hlavnou postavou je Lívia […]

Čítať ďalej
Lifestyle Náš tip Umenie a kultúra

Ríša snov Mira Žbirku zaujala filmárov

Videoklip k skladbe Mira Žbirku – Ríša snov je už piatym klipom a singlom z oceňovaného albumu Posledné veci. Skladbu z albumu, ktorý získal  štyri ceny Anděl, Cenu SOZA za najpredávanejší album a mnoho ďalších cien a ktorú nahrali David Žbirka a Oliver Torr, si do seriálu ADIKTS vybral režisér Adam Sedlák, držiteľ Českého leva za film […]

Čítať ďalej