La Donuteria sa stala najväčšou sieťou domácich donutov v Európe

Nie je tomu tak dávno, čo sieť donut shopov La Donuteria expandovala do zahraničia. Úspešný slovenský startup sa dlho tešil obľube na Slovensku, no za relatívne krátky čas domáci trh plne obsadili. Slovákom žijúcim v zahraničí, ako aj zahraničným fanúšikom sladkého street foodu, tak ponúkli unikátnu príležitosť na perspektívne podnikanie za hranicami. Cieľ, stať sa do konca roka 2020, európskou jednotkou, tak úspešne prekonali.

„Môžeme reálne povedať, že rok 2020 bol v dôsledku pandémie COVID-19 pre reštauračný business jedným z najnáročnejších rokov v moderných dejinách. Rozbité dodávateľské reťazce, nedostatok zásob, neustále sa meniace vládne obmedzenia, lockdowny a finančné komplikácie sužovali tento rok nás všetkých. Preto nás nesmierne teší, že aj napriek súčasnej situácii sa nám podarilo prekonať nie len krízu, ale aj náš cieľ stať sa európskou jednotku“, vysvetľuje Peter Straňák, Founder & CEO, La Donuteria Group.

„Mám veľký rešpekt pred  všetkými podnikateľmi v  gastronómii,  ktorí sa tento rok nevzdali a bojujú proti tejto situácii s nádejou na lepšiu budúcnosť,“ dodáva.

Dnes má La Donuteria 25 licencií pre Slovensko už plne obsadených a sieť donut shopov sa rozrásla na skutočne medzinárodnú úroveň – na takmer 40 franšízových partnerov z 12 rôznych krajín.

„Už čoskoro otvárame nové franšízové obchody v mestách ako Praha, Viedeň, Salzburg, Mníchov, Budapešť, španielska Malaga, švédsky Štokholm, portugalský Lisabon a ďalšie. Prvé licencie sme podpísali aj mimo Európy – pre Chicago a Floridu v USA, a pre Bahrajn a Káhiru. Mnoho ďalších je vo finálnej fáze rokovaní,“ dodáva Straňák.

V zahraničí si už otvorilo predajňu La Donuteria aj niekoľko Slovákov a vďaka franšízovému systému sa im darí úspešne podnikať. Ide o pomerne férový biznis. S franšízou podnikateľ nezíska len celkové know-how na podnikanie na “kľuč”, ale nemusí sa báť ani zbytočných dlhov, keďže franšízový poplatok platí len vtedy, keď mu pobočka zarába. Jednou z hlavných výhod je relatívne nízka celková investícia v porovnaní s inými gastro franšízovými konceptami, a to už od 30.000 – 35.000 EUR.

Plány siete La Donuteria na rok 2021 znejú rovnako ambiciózne, ako tie minuloročné. Cieľom je disruptovať podnikanie v businesse s donutkami. Postaviť sa proti veľkým staromódnym a trochu nudným donutkovým reťazcom s tisíckami obchodoov a priniesť našim zákazníkom nový, svieži, moderný, atraktívny a obľúbený lovebrand.

Fanúšikovia tohto sladkého streetfoodu sa môžu tešiť na zahájenie hlavnej produktovej novinky – radu „slaných“ donutkov s chuťami ako prosciutto, jalapeno či cheddar.

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Radíme Vám Šport Tlačová správa

Nikde inde si takto nezabežkujete

Otvorenie bežkárskej sezóny na Čertovici: Zažite Unikátne bežkovanie v srdci Nízkych Tatier Počasie doteraz zimným športom neprialo a ani najvyššie položené bežkárske trate na Slovensku neboli pre nedostatok snehu v prevádzke. Po minulotýždňovom snežení pribudla na lesných cestách v okolí Čertovice dostatočná výška snehovej pokrývky na úpravu ratrakom a opäť je možné sprístupniť unikátny zážitok […]

Čítať ďalej
Architektúra Cestovanie outdoor Tlačová správa Umenie a kultúra

Pamiatky v správe NPÚ navštívilo vlani viac ako 4 milióny ľudí

Na hrady, zámky a ďalšie pamiatky v správe Národného pamiatkového ústavu (NPÚ) prišlo v roku 2024 celkovo 4 005 970 návštevníkov. Druhý rok po sebe tak záujem o štátne pamiatky prekonal štvormiliónovú hranicu. Lákadlom boli tradičné turistické ciele, ale aj pamiatky, ktoré po obnovách sprístupnili svoje nové priestory. Návštevnícky slabšie leto a september vyvážil väčší […]

Čítať ďalej
Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Produktivitu Slovákov zabíjajú nevhodné okuliare.

Nenaleťte lacným riešeniam, ktoré stav len zhoršujú, radia odborníci Okuliare, či už dioptrické, čítacie alebo číre s ochranou proti modrému svetlu sú pre mnohých ľudí neoddeliteľnou súčasťou života. Poskytujú riešenie pre problémy so zrakom a umožňujú nám prekonať pracovné dni strávené za počítačom bez toho, aby sme sa cítili unavení. Podľa posledných štatistík totiž trávime […]

Čítať ďalej