ONLINE MAGAZIN

KLAMMER: Spustenie jedinečnej filmovej produkcie o legende svetového športu

V kinách po celom svete –  od jesene 2021

Existujú príbehy, ktoré zostanú pre všetkch nás, čo milujeme zimné športy, navždy v našich mysliach. Jedným z nich je i príbeh Franzovi Klammeri, jedenom z najpopulárnejších lyžiarov všetkých čias. Sfilmovaný je jedinečný príbeh  o dňoch jeho olympijského víťazstva v Innsbrucku v roku 1976.

Film bude nasadený do distribúcie a bude sa premietať  v kinách po celom svete od jesene 2021.

Minulý týždeň, 20. januára 2021, bol film KLAMMER uvedený v rodnom dome, kde sa narodil Franz Klammer, v korutánskom Mooswalde.

foto: HANNES PACHEINER

Po rokoch dôkladného plánovania a rozsiahlej prípravy sa vďaka podpore mnohých partnerov podarilo uspieť pri spostení a príprave jedinečnej rakúskej filmovej produkcie.
KLAMMER je produkciou spoločností epo-film a Samsara Film a je  vyrábaná v spolupráci so Servus TV s podporou Rakúskeho filmového inštitútu (ÖFI), Filmstandorts Austria (FISA), Kärnten Werbung GmbH, filmovej / televíznej dohody ORF, Viedenského filmového fondu , Cine Tirol a Korutánska filmová komisia.

KLAMMER bude jedným z najväčších a najťažšie  vyrobených filmov o zimných športoch všetkých čias a jeho výroba je úplne financovaná Rakúskom Myšlienku realizácie tohto projektu a prvé iniciatívy na jeho realizáciu pred niekoľkými rokmi stanovil Christian Kresse, výkonný riaditeľ spoločnosti Kärnten Werbung.

 

Príbeh:
Franz Klammer je stále jedným z najslávnejších svetových olympijských šampiónov a žijúcich lyžiarskych legiend.
Jeho status lyžiarskej legendy sa upevnil na olympijských hrách v Innsbrucku. Ako sa to však stalo? Akým neuveriteľným silám musel Klammer vzdorovať a čeliť ? Ako našiel mentálnu silu na to, aby ignoroval ideálnu líniu, aby si v hore urobil svoju vlastnú stopu?

Láska jeho života – Eva, mu dodáva odvahu oslobodiť sa od všetkých prekážok, aby mohol bojovať proti všetkým nástrahám, ktoré mu život prinášal.

Andreas Schmied, režisér a scenár:

„Skutočne som sa tešil na jedinečnú výzvu pripraviť a prerozprávať príbeh tohto skutočného rakúskeho hrdinu, ktorý je pozitívne vnímaný nielen v našej krajine, ale hlavne v zahraničí. Je to dramaturgicky hutný, vzrušujúci športový film, nádherný príbeh lásky a tiež ako mimoriadny, inšpiratívny hrdinský príbeh.“

Jakob Pochlatko, producent epo-filmu:

„Vďaka inovatívnemu a hutnému prístupu, ktorý obmedzuje naratív iba na najdôležitejšiu kapitolu kariéry Franza Klammera, sa Elisabeth a Andreasovi Schmiedovi podarilo získať Franza Klammera a jeho manželku a najdôležitejšiu poradkyňu Evu. Tento príbeh sa samozrejme zameriava na legendárne olympijské hry.“
Naším cieľom bolo ponuknut tie najlepšie a najmodernejšie lyžiarske fotografie, ktoré nikdy predtým neboli uverejnené na plátnach kín. “

Franz Klammer:

„Som veľmi hrdý na to, že jedným z najdôležitejších okamihov môjho života bude materiál pre tento medzinárodný film. Ako športovec som určitým vzorom a chcem povzbudzovať ľudí, aby verili vo svoje sny. Som vďačný za to, že som mohol žiť život, o akom som mohol len snívať. V tomto filme sa ukáže mnoho osobných  zážitkov a príbehov, ktoré ešte nie sú také známe. Obzvlášť ma teší, že veľká časť tohto filmu je venovaná aj mojim spoločníkom a priateľom z tejto doby.

Fotografia na titulke: Franz Klammer, foto HANNES PACHEINER

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej