ONLINE MAGAZIN

Cestovateľský portál Kudy z nudy dosiahol v roku 2020 rekordnú návštevnosť

Návštevnosť cestovateľského portálu agentúry CzechTourism www.kudyznudy.cz dosiahla vlani rekordných 18,8 miliónov návštev (medziročný nárast o 4%) a prekonala rekordnú návštevnosť roku 2019. Počet užívateľov sa zvýšil na 9,2 miliónov (medziročný nárast o 7%). Stratu ôsmich miliónov vstupov z upútaviek a detailov akcií nahradili redakcie počas Lockdown tipmi na výlety do prírody a tematické vychádzky. Na začiatku júla ponúkol portál tiež platformu k sťahovaniu kúpeľných voucherov. Tie si v minulom roku stiahlo vyše 161 tisíc užívateľov. Táto podpora kúpeľov pokračuje až do 30. 6. 2021.

Palava FOTO Jan Miklin, CzechTourism

„Koronavirový rok prakticky zastavil konání akcí, které návštěvníci na Kudy z nudy pravidelně vyhledávali. Hlavní zájem se přesunul na tipy na zajímavé vycházky, výlety do přírody a volně přístupné památky. Návštěvnosti pomohla kampaň #světovéČesko, během které redakce publikovala více než dvě stovky článků o místech v Česku, která se podobají světoznámým protějškům i platforma pro stahování lázeňských voucherů,“ hodnotí loňský rok Jan Herget ředitel CzechTourism. „Loňskou novinkou je týdenní newsletter Kudy z nudy a vylepšená mobilní aplikace Kudy z nudy – Tipy na víkend, kterou dnes používá přes padesát tisíc Čechů. Naším cílem je jejich počet do konce letošního roku minimálně zdvojnásobit,“ doplnil.

Jizerske hory FOTO Milan Drahonovsky, CzechTourism

Kudyznudy.cz je stěžejním nástrojem agentury CzechTourism na podporu domácího cestovního ruchu. Facebookový profil Kudy z nudy má aktuálně přes pět set tisíc fanoušků, profil na Instagramu více než osmdesát pět tisíc sledujících. Podle společného průzkumu společnosti IPSOS a agentury CzechTourism zná cestovatelský portál Kudy z nudy 87 % Čechů a každý druhý na něm hledá inspiraci, když plánuje dovolenou nebo výlet po České republice. Znalost i sledování portálu Kudy z nudy je ve srovnání s podobnými portály v ČR jednoznačně nejvyšší.

Graf návštěvnosti webu z GA:

Na Facebooku patřily k nejúspěšnějším tématům například červencový příspěvek Nejlepší písečné pláže aneb doma jako u moře nebo listopadový příspěvek s tipy na návštěvu skalních hrádků. Na Instagramu Kudy z nudy nejvíce táhla naučná stezka Lesem Království a skalní útvar Ďáblova prdel.

Ďáblova prdel

 

Nejvyhledávanější aktivity portálu na www.kudyznudy.cz za rok 2020 – top 10:

  1. Kudy z nudy – Český Grand Canyon – Velká Amerika
  2. Kudy z nudy – Svět Medúz Arkády Pankrác – největší medúzárium v Evropě
  3. Kudy z nudy – Skryjská jezírka – objevte kouzelnou přírodní scenérii na Zbirožském potoce
  4. Kudy z nudy – Stezka Valaška – stezka mezi korunami stromů Pustevny
  5. Kudy z nudy – Vyhlídka Máj – jeden z nejkrásnějších rozhledů na Vltavu
  6. Kudy z nudy – Cinibulkova stezka – to nejlepší z Kokořínska
  7. Kudy z nudy – Vyhlídka Solenická podkova – romantický výhled na meandr Vltavy
  8. Kudy z nudy – Čertovy hlavy – monumentální skulptury Václava Levého
  9. Kudy z nudy – Levandulová farma Starovičky – levandule z jižní Moravy
  10. Kudy z nudy – Drábské světničky – skalní pevnost v Českém ráji

 

Zajímavost

Film režiséra Jiřího Vejdělka Poslední aristokratka přivedl na portál Kudy z nudy v prvních dnech roku 2021 více než 100 tisíc uživatelů. Ti vyhledávali informace o smyšleném rodu Kostků a filmových lokacích (především zámky Lemberk, Buchlovice, Rájec nad Svitavou, Jaroslavice a Milotice). Největší příliv zájemců o filmové lokality zaznamenal portál Kudyznudy.cz ve večerních hodinách 1. 1. 2021, kdy film uvedla v televizní premiéře Česká televize a přetrvával i během víkendu 2. a 3. ledna 2021. Zájem o informace o rodu Kostků překonal i novoroční ohňostroje, dříve novoroční top obsah.

 

Zaujímavosť

Film režiséra Jiřího Vejdělkem Posledná aristokratka, priviedol na portál Kudy z nudy v prvých dňoch roku 2021 viac ako 100 tisíc užívateľov. Tí vyhľadávali informácie o fiktívnom rodu Kostků a filmových lokáciách (predovšetkým zámky Lemberk, Buchlovice, Rajec nad Svitavou, Jaroslavice a Milotice). Najväčší prílev záujemcov o filmové lokality zaznamenal portál Kudyznudy.cz vo večerných hodinách 1. 1. 2021, kedy film uviedla v televíznej premiére Slovenská televízia a pretrvával aj počas víkendu 2. a 3. januára 2021. Záujem o informácie o rodu Kostků prekonal aj novoročné ohňostroje, pred tým novoročný top obsah.

 

Foto na titulke: Krkonose FOTO Milan Jaroš, CzechTourism

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Film Náš tip Umenie a kultúra

DOMINA – Predbehla dobu o mnoho storočí

Neuveriteľný skutočný príbeh Livie Drusilly, manželky Caesara Augusta, ožíva tento mesiac na televíznej stanici Epic Drama. DOMINA ponúka divákom pútavý pohľad do starovekého Ríma, konkrétne do obdobia okolo roku 27 pred Kristom. Seriál, ktorý predstavil režisér David Evans, sa však opiera o príbehy žien, ktoré stáli za mocnými mužmi vtedajšej doby. Hlavnou postavou je Lívia […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Radíme Vám Tlačová správa

Cestovný ruch v Česku naberá na sile, počet turistov sa vlani dostal na predcovidové čísla.

V Česku sa v minulom roku ubytovalo v hromadných ubytovacích zariadeniach takmer 10 miliónov zahraničných turistov (43,3 % z celkového počtu). Ďalších takmer 12,5 milióna hostí tvorili samotní Česi (56,7 %), ktorí sa rozhodli stráviť dovolenku v domácich ubytovacích zariadeniach. Celkovo tak vlani počet turistov, ktorí do Česka zamierili, presiahol 22 miliónov a narástol medziročne […]

Čítať ďalej