ONLINE MAGAZIN

Zimná dovolenka: Jednoduché nápady, ako stráviť čas v prírode

Aj keď o tom množstvo snehu v našom okolí moc nesvedčí, zima už prišla. Teplomer ukazuje teploty pod nulou a deň sa skrátil. Aj z týchto dôvodov trávime za dverami svojho domu ešte viac času, čo nie je pre naše zdravie ale dobré.

Potreba čerstvého vzduchu je dôležitá v každom ročnom období. Preto by ste si aj v zime mali nájsť dôvody na to, aby ste v exteriéri, v bezpečí, trávili viac času. My vám dáme k tomu niekoľko dobrých dôvodov.

Chata na víkend v krásnom prostredí

Chlad je skúška. Opustenie komfortnej zóny, čo znamená príležitosť, ako sa posilniť. Mráz blahodarne pôsobí na organizmus. A nie je to len vďaka otužovaniu a posilnenej imunite. Chôdza s miernou fyzickou aktivitou v prírode odbúra stres a napätie a pomôže vám cítiť sa lepšie.

Pokiaľ k tomuto účelu ale nemáte ideálne podmienky, pretože bývate v meste, je vhodné prenajať si krásnu chatu na víkend vo vysokohorskom prostredí, v ktorom sa zregenerujete spolu s celou rodinou alebo priateľmi.

Príjemná lyžovačka v Tatrách

Lyžovanie, sánkovanie alebo bobovanie sú neodmysliteľnou súčasťou každej jednej zimy. Avšak, tieto outdoorové aktivity si pre minimum snehu užívame čoraz menej. A to je škoda, pretože množstvo endorfínov, ktoré sa pri nich uvoľňujú je obrovské. Ako to vyriešiť?

Vyberte sa na lyžovačku do Tatier spojenú s krásnym a pohodlným ubytovaním. Ak má zmysel v lete cestovať do exotických krajín pre potešenie z mora a tepla, pre nádhernú zimnú dovolenku hranice prekračovať nemusíte. Podmienky na lyžovanie sú v našej krajine ideálne, stačí si len vybrať správnu lokalitu!

Piknik v prírode? Prečo nie!

V lete chodia do prírody všetci. Hromadné výlety k rieke a prenocovanie v malebných lesoch sú normou, ak nie povinnosťou. Ale v zime pohyb zamrzne, čo je chyba.

Môžete to zmeniť. Stojí za to postarať sa o teplý stan (nie sú také drahé a vždy vás ochránia pred vetrom a snehom). Deka a spacák na zateplenie budú plus. Alebo si len tak poseďte na terase pri horúcom čaji s troškou rumu. Zamerajte sa na teplé jedlá a zimnú dovolenku si užijete rovnako dobre ako tú v lete.

Zdroj obrázka:Preto Perola/Shutterstock.com

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej