ONLINE MAGAZIN

Toto je jeden z najromantickejších hotelov v Indickom oceáne!

Nekonečné kilometre snehobielych pláži lemujú husté smaragdovozelené pralesy, ponad ktoré dramaticky vyčnievajú čiapočky sopiek. V pestrofarebných tropických záhradách sa skrývajú jedny z najlepších luxusných rezortov Indického oceánu, ktorých hostia si užívajú privátne bazény, vlastné služobníctvo, špičkové wellness a spa, gastronomické diela známych šéfkuchárov či transfer helikoptérou. Vo vzduchu sa vznáša omamná vôňa korenín, najmä muškátového orieška a nevyslovený prísľub zážitkov na celý život. Nečudo, že ostrov Maurícius pravidelne a neodmysliteľne hviezdi na popredných priečkach v top rebríčkoch najromantickejších dovolenkových destinácii na svete. Dokážete si vari predstaviť sladší únik pred všednou každodennosťou? A luxusný rezort Constance Le Prince Maurice na severovýchodnom pobreží ostrova, vyčnieva spomedzi všetkých ostatných.

 

In Drive magazín Slovak Lines odporúča

Toto ste určite nevedeli

Názov nesie po holandskom priekopníkovi obchodovania s koreninami v Indickom oceáne, princovi Mauricem Van Nassau. Patrí mu miesto v Hall of Fame portálu Trip Advisor a reputácia jedného z najromantickejších a najdizajnovejších hotelov sveta. Z jednej strany ho obmývajú tyrkysové vody Indického oceánu a z druhej ho chráni hustá tropická vegetácia. Za jeho dizajnom stojí zvučné architektonické štúdio s názvom Jean Marc Eynaud Architects, ktoré sa venuje návrhom prepychových tropických hotelov vyše 25 rokov, najmä na Mauríciu a Seycheloch. Cieľom jeho tvorcov bolo vytvoriť rezort, ktorý by priestorovo, štýlovo, funkčne a architektonicky harmonicky ladil s okolím a zároveň podčiarkoval jedinečnosť ostrova, akým Maurícius je. Pri návrhoch sa pritom riadili princípmi feng-šuej, aby docielili harmóniu s vonkajším i vnútorným prostredím človeka. „Našou filozofiou bolo integrovať rezort čo najprirodzenejšie do jeho okolia. Vytvárame symbiózu s kultúrou a prírodou, do ktorej ho zasadíme. Využívame na to predovšetkým prírodné materiály spolu s ‘vodou’. Je to silný element nášho dizajnu,” hovoria architekti.

Rezort sa preto nachádza roztrúsený medzi šťavnatou tropickou vegetáciou na ploche s veľkorysou rozlohou 60 hektárov, vďaka čomu majú hostia nerušené súkromie, pocit intimity a symbiózy s prírodou. Privátne bazény pripomínajú prírodné jazierka. Vnútorné podporné betónové stĺpy reštaurácie L’Archipel v strede haly, ktorých účelom je zvýšiť koncentráciu energie, zasa klenbu stromov. Všetky postele v izbách a apartmánoch sa nachádzajú vysoko nad úrovňou podlahy, dizajnéri tvrdia že preto, aby napomohli cirkulácii životnej energie či.

Kde budete bývať?

Môžete si vybrať spomedzi 89 apartmánov a víl s koloniálnou atmosférou. Niektoré majú priamy prístup na pláž, iné sa týčia na pelotónoch nad mangrovníkmi. K dispozícii je 64 junior suites, 12 rodinných apartmánov a prepychová vila s názvom Princely Suite. Poskytne vám absolútne súkromie, vlastnú privátnu pláž, nádherne upravený trávnik, o ktorý sa neprežite stará robotická kosačka, dva bazény, tri terasy a nonstop služobníctvo po ruke. Vila so svojim vybavením a dizajnom nemá na celom ostrove konkurenciu.

Ako rozmaznáte dušu aj telo?

Rezort sa pýši svojim exkluzívnym spa a wellness centrom Spa de Constance by Sisley. Tvorí ho šesť masážnych a spa miestností a dvoch pre dvojice, ktoré obkolesujú malý vyhrievaný termálny bazén v separovanej časti areálu, čo vám zaručí nerušený pokoj. Ako hostia máte neobmedzený vstup do parnej sauny, jacuzzi a ochladzovacieho kúpeľa. V ponuke centra je nespočetné množstvo skrášľovacích a liečivých procedúr, vrátane rôznych druhov ajurvédskych masáží (aj masáž hlavy horúcim olejom shirobyanga), šiatsu, thajských masáží, luxusných ošetrení pokožky tváre i celého tela či procedúra Rum Spirit — dvojhodinový rituál s použitím voňavej vanilky a škorice. Páry si môžu vychutnať spoločnú večernú masáž pre dvoch na pláži, súčasťou je šampanské a sladké makarony. Hotel myslí dokonca aj na deti a tínedžerov, pre ktorých má v ponuke zábavné ošetrenia. A ak sa vám náhodou nebude chcieť vytiahnuť päty z hotelového apartmánu, no radi by ste sa postarali napríklad o svoje nechty či chodidlá, manikérka či pedikérka vám urobí ošetrenie aj na izbe.

Aké zážitky vás tu čakajú?

Milovníci športu, rozhodne sa tu nudiť nebudete! Máte k dispozícii plne vybavenú telocvičňu, tenisové aj squashové kurty či hodiny jogy a tai-či. Vo Fitness Bare vám po športovom výkone pripravia zdravé bomby v podobe lahodných vitamínových koktailov. Veľký ústredný bazén, s výhľadom na oceán, si priam pýta, aby ste si v ňom dali rannú rozcvičku. Milovníci golfu, na vás tu čaká osemnásť jamkové ihrisko. Nedávnym prírastkom hotela je aj helipad, takže sa môžete previesť v helikoptére Air Mauritius ponad lagúnu a pripísať si na zoznam ďalší nezabudnuteľný zážitok.

Samotný ostrov Maurícius si vás získa svojou jedinečnou kultúrou a prírodnými krásami. Môžete sa vydať na prieskum vnútrozemia alebo na miestne trhy, kde sa vám zídu vyjednávacie zručnosti. Odmenou vám budú suveníry v podobe korenín či sarongov.

Na  čom si môžete pochutiť?

Hotel sa nenechá zahanbiť ani svojou gastronómiou, práve naopak. Šéfkuchársku čiapku tu má od roku 2009 nasadenú Michael Scioli, ktorý počas svojej kariéry pracoval v mnohých vychýrených reštauráciách, aj po boku slávneho šéfkuchára Bernarda Louiseau v La Côte d’Or. Hoteloví hostia tak môžu potešiť všetky zmysly Scioliho kulinárskymi výtvormi, ktoré sú majstrovskou kombináciou ázijských ingrediencií, lokálnej atmosféry a precíznych francúzskych postupov a techník. Na lístku dominujú predovšetkým čerstvé úlovky morských plodov a rýb. Hlavnou reštauráciou je L’Archipel, lemujúca hlavný bazén. Raňajky vám spestrí ruch z otvorenej kuchyne, večer zasa táborák pri bazéne dotvára intímnu atmosféru podčiarknutú jemným vánkom. Vínna pivnica má kapacitu 15-tisíc fliaš a pravidelne sa tu organizujú degustácie v spojení so syrmi. V ázijskom kútiku (Asian Corner) si môžete dopriať sushi v štýle tapas, sashimi a dim sum čo vám hrdlo ráči. V reštaurácii The Beach Deck si zasa môžete pochutiť na rybom tataráku či šaláte rovno z plážového ležadla s výhľadom na nekonečný oceán. A absolútnou top reštauráciou je Le Barachoi. Najromantickejšia reštaurácia na ostrove sa vznáša na pontónoch v lagúne a je dokonalou kulisou na romantickú večeru pri západe slnka. Popritom ako si budete pochutnávať na krabovi či grilovanom homárovi, po očku sledujte, či sa neobjaví Johny, tri metre dlhý žralok, ktorého niekedy vídať ako neďaleko krúži.

Po večeri si môžete pri neďalekom vyhrievanom bazéne užiť koktaily či víno v sprievode živej hudby či dídžejských setoch. Hlavný somelier, Jerome Faure, vás rád prevedie po poriadne studených vínnych pivniciach. Nemusíte sa však obávať, pre zimomrivé dámy majú pripravené pašminové šály. Na drink môžete zájsť aj do hotelového Lotus Baru s koloniálnou a príjemne intímnou atmosférou či do baru Laguna, ktorý má aj sushi kútik.

Perlička na záver

Gurmánov a milovníkov zážitkov dozaista poteší, že okrem pestrej ponuky lahôdok sa v rezorte organizujú rôzne nevšedné degustácie. O spojení vína a syru, či čokolády s kávou ste dozaista počuli… Ale čokoláda s rumom? Jednoducho božská kombinácia! A práve takýto tasting špičkovej belgickej čokolády Valrhona so šiestimi rôznymi druhmi rumu bol tento rok na zozname hotelových podujatí, spolu s kulinárskymi festivalmi. Dá sa vari odolať?

 

Text: Barbora Daxner

Foto: Shutterstock

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej