ONLINE MAGAZIN

Slovak Lines prináša bezkontaktné platby do siete Regio

Nákup cestovných lístkov priamo v autobuse nebol nikdy jednoduchší! Spoločnosť Slovak Lines spustila prvú fázu akceptácie bezkontaktných platieb v autobusoch, ktoré sú súčasťou Bratislavskej integrovanej dopravy. Vďaka nim bude nákup lístka rýchlejší a bezpečnejší. 

Prvých 50 nízkopodlažných autobusov bolo vybavených systémom Pay Pass, ktorý umožňuje bezkontaktnú platbu kartou či mobilom, samozrejmosťou je možnosť použitia oboch mobilných platforiem: Google Pay a Apple Pay. Vďaka tomu bude vodič ešte menej pracovať s hotovosťou, čo urýchli vybavovanie cestujúcich a skráti tak čas strávený na zastávkach a nastupovania do autobusu.

“V Slovak Lines pracujeme na tom, aby sme našim zákazníkom cestovanie čo najviac zjednodušili, a preto neustále zlepšujeme naše služby. Možnosť platiť bezkontaktne kartou či mobilom je dnes bežným štandardom, ktorý vie regionálnu dopravu nielen zrýchliť, ale ju spraviť aj bezpečnejšou,” hovorí Pavol Labant, generálny riaditeľ Slovak Lines a dodáva: “ Technológiu bezkontaktných platieb postupne zavedieme do všetkých našich autobusov.”

Ešte inovatívnejší Slovak Lines Express

Slovak Lines Express zaviedol platbu kartou na medzinárodných spojoch ako prvý slovenský autobusový dopravca už v máji 2017.

Cestovné lístky na všetky linky Slovak Lines Express si cestujúci môžu zakúpiť aj v mobilnej aplikácii Slovak Lines, ktorá rovnako umožňuje platby pomocou Google Pay, Apple Pay a Maestro One Click Pay. “Lístok si kúpite kedykoľvek na pár klikov, nemusíte ho tlačiť a v prípade nepredvídaných udalostí ho viete stornovať len 15 minút pred plánovaným odchodom spoja,” hovorí Pavol Labant, generálny riaditeľ Slovak Lines.

Aktuálne podmienky a pravidlá pre cestujúcich

Cestujúci sú naďalej povinní v rámci preventívnych opatrení v autobusoch nosiť ochranné rúška. Pri nástupe do autobusu vodič kontroluje, či ich cestujúci majú a v prípade nedodržiavania tohto pravidla ich na to upozorňuje. Okrem toho sa v autobusoch počas jazdy púšťa zvukové upozornenie, že rúško je povinné. V prípade neuposlúchnutia môže vodič takéhoto cestujúceho vylúčiť z prepravy v zmysle platného prepravného poriadku.

Slovak Lines pokračuje v intenzívnom čistení autobusov, ktorého súčasťou je aj inovatívna dezinfekcia. Tá je realizovaná čistiacimi prostriedkami obsahujúcimi najnovší typ polymérovej dezinfekcie PolyHMG, ktorá kombinuje dezinfekčnú funkciu s ochrannou – eliminuje existujúce mikroorganizmy, baktérie, vírusy, plesne, kvasinky, riasy a zároveň zanecháva povrchy dlhodobo chránené, pretože vytvára nehostinné prostredie pre ich budúci výskyt. Vďaka nej je cestovanie autobusom bezpečnejšie.

Priamo na AS Nivy sa nachádza ‘rúškomat‘, ktorý bol jedným z prvých na Slovensku. Cestujúci si v prípade potreby môžu rúška zakúpiť aj v pokladniach na AS Nivy aj na AS v Malackách.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Technika

Nositeľná kamera Axis W120 prináša funkciu živého streamovania

Spoločnosť Axis Communications uvádza na trh novú kameru nositeľnú na tele AXIS W120. Kamera nájde svoje využitie primárne v bezpečnostnom sektore a má zabudované LTE/4G, Wi-Fi a Bluetooth moduly, ktoré umožňujú priame streamovanie cez AXIS Body Worn Live službu. Svojim používateľom tak dáva pocit, že v tom nie sú sami. Vďaka video streamu na vyžiadanie a sledovaniu […]

Čítať ďalej
Architektúra Náš tip Tlačová správa

Brnianske Vodojemy Žlutý kopec sa otvoria v celej svojej kráse!

Tretí mesiac v roku, tri vodojemy, tri dni! Mágia Vodojemov Žlutý kopec pritiahla od ich otvorenia tisíce návštevníkov. Všetky tri nádrže aj s návštevníckym centrom a revitalizovaným parkom sa verejnosti otvoria na Svetový deň vody, 22. marca 2024. Oficiálne otvorenie za prítomnosti zástupcov mesta Brna prebehne 21. marca. Celý nasledujúci víkend budú návštevníkov čakať pôsobivé […]

Čítať ďalej