ONLINE MAGAZIN

Najlepšie True Wireless slúchadlá do 40 eur? Vyskúšajte Niceboy HIVE podsie

Už si zažil ten pocit sklamania, keď si si s nadšením kúpil slúchadlá typu True Wireless, no nakoniec sa ukázali ako náchylné na poškodenie, mali slabý zvuk alebo sa často odpájali? Prípadne vydržali hrať výrazne kratšie, ako avizoval výrobca? Nie je to ojedinelá skúsenosť, v prípade True Wireless slúchadiel do 40 či 50 eur budete na podobné problémy narážať veľmi často. Je dobré vedieť, ktoré z nich sú kvalitnejšie, odolnejšie a majú takú výdrž batérie, ktorá ťa nebude nútiť pripájať puzdro k nabíjačke každý deň. 

Do redakcie nám na test dorazili slúchadlá Niceboy HIVE podsie. Sú cenovo dostupnejšie a preto sme očakávali skôr kompromisy, nakoniec sme ale veľa dôvodov na kritiku nemali. Ak nechceš do slúchadiel investovať veľa peňazí, zároveň ale očakávaš, že budú kvalitné a vydržia aktívny životný štýl, toto je potom rozumná voľba.

Prejdime ale k podrobnostiam.

Prvý kontakt

Prvý kontakt so slúchadlami je prevažne pozitívny. Puzdro je solídne, pevné, primerane ťažké, samotné slúchadlá sa z neho vyberajú celkom jednoducho. Aj s hrubšími prstami je vyberanie slúchadiel jednoduché, pretože sú už v základnom uložení mierne vysunuté. Puzdro je uzatvárateľné, slúchadlá sú tak počas nabíjania chránené pred vypadnutím.
Materiálové vyhotovenie mierne prekonáva očakávania, za uvedenú cenu sme čakali skôr lacné plasty, no HIVE podsie sú príjemné na dotyk, v mokrých prstoch nekĺžu.

Odolnosť pred potom

Azda najčastejší nedostatok cenovo dostupných bezdrôtových slúchadiel je ich slabšia odolnosť. Väčšina z nich totiž nie je odolná pred potom, čo sa prejavuje postupným chemickým poškodzovaním povrchu kovových konektorov. Pot je špecifický, spôsobuje zeleno-modrú koróziu medených povrchov, ktorá napokon spôsobí neschopnosť slúchadiel nabíjať sa v puzdre. 

Slúchadlá Niceboy HIVE podsie sú ale odolné pred aktívnym životným štýlom, teda aj pred vplyvom tekutín a tiež prachu. Toto považujeme za nesmierne dôležité, pretože ak počúvaš hudbu vo fitku, tieto slúchadlá sú práve na to určené. Problém nenastane ani v prípade, že si slúchadlá nechtiac obleješ nápojom alebo zmoknú v daždi.

Výrobca uvádza úplnú vodeodolnosť a prachuvzdornosť až v štandarde IP54, ale nie sú vodotesné, teda na plávanie slúchadlá nie sú určené. 

Dobrá výdrž na batériu

Výrobca udáva dlhú až 15-hodinovú výdrž na batériu, ale to je údaj platný pre batériu v puzdre. Samotné slúchadlá vedia hrať tri a pol hodiny. Aj to je dobrý údaj, dokonca veľmi dobrý. Tri a pol hodinová výdrž znamená, že bez problémov zvládnu aj enormne dlhý tréning vo fitku, čo je jeden z najsilnejších argumentov ku kúpe. 

Kapacita batérie v puzdre je teda spomínaných pätnásť hodín a  v praxi to znamená, že toto puzdro budete musieť pripájať na kábel možno tak raz za týždeň, pri dennom asi jeden a pol hodinovom používaní raz za dva týždne. Dá sa na tomto niečo kritizovať? Určite nie.

Dôležitým detailom je, že nabíjanie je zabezpečené prostredníctvom moderného obojstranného konektora USB-C.

Kvalita zvuku

Prvé nastavenie slúchadiel je rýchle, nevyžaduje si prakticky žiadne špeciálne zručnosti. Pripojenie prebieha cez Bluetooth, slúchadlá sa potom párujú automaticky po vybratí z puzdra.
S pripojením na smartfón Samsung Galaxy S8+ som nemal žiadny problém, ale nevyhol som sa potrebe mierneho nastavenia zvuku (synchronizácia hlasitosti médií a ekvalizér). V zásade ale nemám s kvalitou zvuku žiadny problém, pretože vzhľadom na cenu slúchadiel je bohatý na detaily, hlboké tóny podáva verne. Slúchadlá disponujú technológiou MaxxBass pre autentickú reprodukciu hlbokých tónov.

Dokonca aj zvuk vo flacu znie dosť dobre. Práve prehrávanie hudby vo flacu je pre mnohé cenovo dostupné slúchadlá ťažkou skúškou, pretože až vtedy sa prejavuje ich schopnosť reprodukovať hudbu v jej komplexnosti.

Platí však, že čím viac sa budete hrať s ekvalizérom na mobile, k tým lepším výsledkom dospejete. 

Pokiaľ sa jedná o hlasitosť zvuku, tá je vynikajúca a zdá sa, že úroveň nabitia batérie na ňu nemá vplyv. Teda slúchadlá zdanlivo idú „až na doraz“.

Čo považujeme za mimoriadne dôležité pripomenúť, je možnosť ovládať hlasitosť. Medzi lacnými True Wireless toto rozhodne nie je bežná vec! Všetko sa pritom ovláda cez jedno tlačidlo na každom slúchadle, a to nasledovne:

Jedno stlačenie ľubovoľného – play/pauza, prijatie/ukončenie hovoru

Dvojité stlačenie pravého tlačidla- zvýšenie hlasitosti o jeden stupeň

Dvojité stlačenie ľavého tlačidla– zníženie hlasitosti o jeden stupeň

Dlhé stlačenie pravého tlačidla – ďalšia skladba, zamietnutie hovoru

Dlhé stlačenie ľavého tlačidla – predchádzajúca skladba, zamietnutie hovoru

 

Z uvedeného vyplýva, že slúchadlá fungujú aj ako bluetooth hands-free. Kvalita mikrofónu je v poriadku, druhá strana počuje tvoj hlas veľmi dobre a zdá sa, že sa mikrofónu darí dosť dobre eliminovať hluk okolia. Je to výsledok funkcie s názvom CVC (Clear Voice Capture), ktorý rozpoznáva ľudský hlas a oddeľuje ho od ruchov okolia. Z testu ale nevieme posúdiť, ako bude mikrofón citlivý po niekoľkých mesiacoch používania.

Kvalita pripojenia 

Na pripojenie k mobilu, tabletu či počítaču sa používa Bluetooth 5.0 pracujúcu vo frekvenčnom spektre 2,4 až 2,48 GHz. Na vzdialenosť do asi desať metrov nie je s pripojením žiadny problém a ak nie je v okolí veľa prekážok a rušivých zariadení, pokojne sa slúchadlá pripoja aj k mobilu vzdialenom na 30 metrov. 

Toľko spomínané fitness centrum s početnými kovovými prekážkami, stenami a ďalšími ľuďmi s pripojenými slúchadlami môžu byť prípadnými rušiteľmi signálu, ale ak si telefón udržíš v primeranej vzdialenosti, nebudeš musieť počúvať otravné výpadky hudby kvôli stratám signálu. 

Ak by si slúchadlá chcel používať pri pozeraní filmu, tak si treba zvyknúť na veľmi mierne oneskorenie zvuku. Nie je tak zásadné, aby pokazilo sledovanie filmu, ale spočiatku ho budeš registrovať. Stačí si však iba veľmi mierne doladiť oneskorenie zvuku v počítači alebo v mobile, takúto funkciu majú všetky solídne videoprehrávače.

Iba v čiernej farbe

Bezdrôtové slúchadlá Niceboy HIVE podsie patria medzi cenovo výhodnejšie riešenia, ale kvalitou dokážu konkurovať tým oveľa drahším.
Azda jedinou väčšou nevýhodou je, že výrobca dodáva iba jeden farebný variant. Čierne slúchadlá sú štandardom, ale čistý biely variant alebo niektorú pastelová farba by mohli zaujať ešte viac zákazníkov.

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Nezaradené

Určená pre profesionálnych fotografov s kapacitou 1TB

Spoločnosť Kingston Digital oznámila zahájenie predaja pamäťovej karty Canvas React Plus V60 SD. Tento najnovší prírastok rozširuje rad pamäťových kariet Canvas React určených pre vášnivých fotografov, ktorí využívajú rozhranie UHS-II.

Čítať ďalej
Náš tip Nezaradené Osobnosti Lines

Spomienka na JFK

60. výročie úmrtia prezidenta Kennedyho V novembri odvysiela televízna stanica Viasat History sériu dokumentov pri príležitosti 60. výročia jedného z najšokujúcejších a dejiny určujúcich momentov 20. storočia, atentátu na prezidenta Johna F. Kennedyho. Počas dvoch nedieľ (19. a 26. novembra) predstaví Viasat History tri nové dokumenty, ktoré odhalia nové skutočnosti z osudného dňa 22. novembra, ktorý otriasol […]

Čítať ďalej
Cestovanie Film Náš tip Nezaradené Príroda Radíme Vám

Putovanie krajinou Dolného Rakúska zážitkovými vlakmi spoločnosti Niederösterreich Bahnen

Vitajte v Puchbergu pod horou Schneeberg Naša turisticko – novinárska skupina sa tentokrát rozhodla svoj turistický trip po spolkovej krajine Dolné Rakúsku, začať v malebnom mestečku Puchberg am Schneeberg. Puchberg am Schneeberg sa nachádza 80 km južne od Viedne v romantickom, údolí, na úpätí 2 076 m vysokého Schneebergu a je rajom pre milovníkov hôr a […]

Čítať ďalej