ONLINE MAGAZIN

Poďte si s nami po úspech a uľahčiť založenie s.r.o.

Chceli by ste založiť s.r.o., no odrádzajú vás všetky legislatívne povinnosti, ktoré sú s tým spojené? Riešenie je jednoduché a prezradíme vám ho v nasledujúcom článku.

Založenie s.r.o. jednoducho a rýchlo

Založenie s.r.o. sa v praxi môže natiahnuť aj na niekoľko týždňov. Počas tohto obdobia je potrebné naplniť niekoľko požiadaviek zákona. Budete potrebovať vybrať obchodné meno, sídlo a predmet podnikania, vypracovať zakladateľskú listinu alebo spoločenskú zmluvu a podpísať všetky zakladateľské dokumenty. Dokumenty musia byť podpísané overenými podpismi.

Ďalej na vás čaká získanie živnostenského oprávnenia a splatenie základného imania v zákonnej výške. Potom absolvujete zápis do Obchodného registra, registráciu na daňovom úrade a aktiváciu elektronickej schránky pre komunikáciu s úradmi verejnej správy.

Práve zdĺhavosť a zložitosť mnohých od tejto právnej formy napriek iným jej výhodám odrádza. Súčasné založenie s.r.o. ale môže byť aj jednoduchšie. Stačí, ak využijete služby externej spoločnosti, ktorá všetko vybaví za vás.

Čo tým získate?

Firma, ktorá založenie spoločnosti zabezpečí, sa postará o všetko potrebné na celom území Slovenska. Môžete tiež využiť poradenstvo pred, počas a po založení spoločnosti. Externá spoločnosť sa si vezme na starosť tiež o prípravu dokumentov, podanie návrhu na vystavenie osvedčenia o živnostenskom oprávnení aj podanie návrhu na zápis do Obchodného registra. Všetky súvisiace poplatky sú pritom zahrnuté v cene tejto služby. Suma, ktorú zaplatíte, bude nižšia, ako suma poplatkov, ktoré by ste zaplatili, ak by ste si všetko vybavovali sami. A navyše ušetríte množstvo času.

Aké výhody vám prinesie virtuálne sídlo

Pri zápise do Obchodného registra musí mať každá spoločnosť uvedenú adresu svojho sídla. Sídlo spoločnosti sa však nemusí nachádzať vo vlastných alebo prenajatých priestoroch. Pre mnohé začínajúce aj zabehnuté firmy je preto lacnejším riešením moderné virtuálne sídlo.

Virtuálne sídlo spoločnosti využijete najmä vtedy, ak by pre vás prevádzka vlastnej kancelárie bola príliš nákladná alebo by ste ju počas dňa dostatočne nevyužívali. Virtuálne sídlo firmy vám prinesie viacero výhod:

  • Získate stabilnú adresu firmy. V prípade sťahovania nebudete musieť meniť adresu sídla.
  • Ušetríte náklady na prenájom, energie aj zariadenie kancelárie.
  • Samozrejmosťou je riadne označenie schránky.
  • Virtuálne sídlo firmy je poskytované na lukratívnych adresách v centre mesta, čo zvyšuje vašu dôveryhodnosť u obchodných partnerov.
  • Na adrese sídla si môžete kedykoľvek prenajať zariadenú zasadaciu miestnosť na vaše obchodné stretnutia.
  • V rámci minimálneho mesačného poplatku budete mať postarané o preberanie vašej pošty. O došlej pošte budete vždy informovaní.
  • K dispozícii sú doplnkové služby ako skenovanie či preposielanie pošty.

Ak sa rozhodnete pre virtuálne sídlo Bratislava, prínosom je tiež nižšia pravdepodobnosť daňovej kontroly naproti iným mestám na Slovensku.

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej